Samsung Android Custom ROM

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Sedaj mi je uspelo rootati Samsung Galaxy 3 i5800 (Apollo), pa me zanima, kako najenostavnejše zamenjati ROM? Mogoče tudi kdo ve, kateri bi bil najboljši? Serijske aplikacije me niti ne motijo, moti me predvsem balast od Orangea (imam namreč i5801), katerega v Sloveniji ne morem uporabljati.

Hkrati še, kako bi lahko shranil vse aplikacije, da mi ne bo potrebno ponovno inštalirati vsega?

Katera je OK in nezahtevna aplikacija? Sygic Aura ne deluje na tem aparatu, saj nima 3D acceleratorja, vsaj tako javi ...
smile-1.gif

Hvala in lp!

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Sicer hvala za tole, pa vendar je vseeno nekaj nejasnosti ...

Recimo, pri enem se že začne: "You must know how to use odin!"
Potem, kam namestim custom ROM, moram imeti priklopljeno na računalnik ali na SD kartici?

Če zna kdo priporočat kak ROM in podati laična navodila, se priporočam
smile-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Različni romi imajo različne instalacije. Stock romi gredo ponavadi prek programa "odin", tisti costum pa ali preko odina, preko sd kartice ali pa preko kakega drugega namenskega programa (kot recimo tale )
Za to flashanje si je drugače potrebno čas vzet, če še nisi nikoli delal. Tisti "must know how to use odin" pa je res malo neumna. Lahk bi tip napisal kaj je potrebno označit in te stvari.
stupid-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Tema bi se lahko preimenovala bolj v Samsung Custom ROM, ker za ostale ni ODINa. Drugace pa priporocam branje xda, kjer pise vse.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Evo, sem preimenoval.

Hvala obema, bom še malo pregledal med vikendom in poizkusil malo customizirati
smile-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
xda je najbolj varna zadeva, ker je dobro prebrat vsaj 3x kaj delas in predvsem KAJ delas. quick fix vodici so vredni pol kurca ;]