Samsun Omnia in Garmin xt

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Prosim za pomoč. Tale omnia mi vedno javljj v garminu Ni bilo mogoče najti nprave GPS, preverite ai je naprava v obsegu.
Torej ko dam iskanje gps potem dam seijski port in kom 3. Probal sem tudi vse ostale come vendar ne gre. Je pa v nastavitvah telefona nasteljeno isto na com 3.

prosim za pomoč

lp

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Ko naložiš in pravilno odkleneš karte idi v nastavitve:
1 start-settings-system-enhanced gps:(Xtra enable;avto download disable) potrdi ok.
2 external gps (comport3-hardware com9-baudrate 4800-acess manage gps automatical (daj kljukico) potrdi
3 zaženi garminxtmobile-daj ga na use serial gps-com3 in mora delat.
Dosedaj sem ga naredil na 5 omnij in vse delajo

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ja čisto isto sem imel narerejeno pa ni šlo. Sem potem naredo na com 2 zdaj pa dela.

tajkunresko

Zelenc'
16. dec 2008
1
0
1
meni nikakor ne dela pa če dam na com2, com3 nič!!! Delam po vaših navodilih pa ni haska. ne najde naprave GPS.
kaj naj naredim?

delija

Zelenc'
22. dec 2008
1
0
1
za resitev predolgega iskanja satelitov v Garminu (postopek instalacije in nastavitve samega gps-a, kot je ze bilo veckrat opisano, com po defoltu) sem poskusal resit z gps gate, pa mi nekako ni slo...
najbolj enostavna resitev je se vedno zacasen vklop a-gps (main menu/settings/system/enhanced gps in "xtra enable=enable") ...satelite najde v par sekundah, ko ima lock, pa lahko to funkcijo spet izklopimo

Bryant8

Zelenc'
27. dec 2008
1
0
1
Pozdravljeni!
Imam eno vprasanje. Garmina xt, ne morem nalozit na telefon. Na PC-ju zazenem setup in vse lepo nalozi. Potem se mi pa na omniji odpre okence, kjer vprasa ali zelim nalozit programsko opremo garmin xt. Kliknem ok, potem se strinjam s pogoji....Telefon mi pa nato javi da je kao prislo do neke napake, oz da naj preverim ce je dovolj prostora, in ne moe nalozit programa.
Lepo prosim za pomoč.
Hvala
pozdrav.gif

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Garmin xt-mobile daj na micro-sd kartico in instalacijo zaženi sa kartice, pa bi moralo delat.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Je kdo tok prijazen, da malo bolj natančno ''za telebane'' opiše inštalacijo garmina na Omnio.
Pa linke s pripadajočimi kartami ardia..etc.
Z nokio nisem imel nobenih problemov pri inštalaciji.
Na omnio pa mi ne uspe inštalirati niti programa no data. Samo neki erroro
frown-1.gif

Zato se mal cvikam sploh začet inštalacijo garmina ma omnio.

Če pa je kak frik na goriškem pa ima kaj časa nej se javi na PM.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Sem naredil nekako tako kot piše tam.
ampak ker imam Samsunga sem si potegnu dol eno verzijo za windows mobile.
Problem je le v kartah.
Potegnil sm jo dol ta novo verzijo AR.
Ko sem jo hotel inštalirat, je ni niti odpakiralo in jo je hotelo kar inštalirat.
Ampak nisem mogu zbrat diska G ki je moj GSM.
Edina varianta je bila na PC.
Če ima kdo kak pameten link in kako tisto stvar pol naštelam da dela
tongue-1.gif
mi lahko na PM.
Bi pa rabu AR pa kako karto evrope.

Nazadnje urejeno:

Tewz

Zelenc'
27. jan 2009
3
0
1
LP... sem nov na tem forumu pa bi bilo pomoje najbolje tu vprašati... in sicer zanima me zakaj mi v garminu(vse naloženo kot je treba+mape) napiše ko dam View map, spodaj desno v kotu NO MAP?
Če pa grem pod tools-browse map pa jo lahko vidim... upam da mi boste znali odgovoriti.
Hvala Tewz

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Če bi bilo vse naloženo "kot je treba", bi tudi delovalo, kot je treba. Katero napravo pa sploh imaš? V tem forumu si na Samsung Omnia, na enem drugem pa N95 (Tewz0r ?). Sicer ni bistvenih razlik, ampak eden je pocketPC, drugi pa S60.
In če bi še malo bolj opisal kaj pomeni "(vse naloženo kot je treba+mape)", oziroma katere datoteke si naložil na napravo, itd.. , bi ti lažje svetovali.

Tako, na hitro, si naložil tudi basemap (gmapbmap.img)?

jerbra

Zelenc'
1. avg 2008
17
0
1
No tudi jaz sem postal lastnik Omnie.Sicer jo imam šele par dni ,pa sem že naletel na težave.
Hočem naložiti navigacijo in sicer Garmin XT pa se že tukaj pojavi problem.Napise mi le Garminmobilext is not a valid pocketPC.Kot sem opazil je imel Rocky77 isti problem pa ne vem kako ga je rešil.Imam pa v Omnii še spominsko kartico 16GB.Prebral sem že nekaj podobnih tem pa nisem našel rešitve in odgovora zato se obračam na vas uporabniki ki vam je to že uspelo rešiti.

Vem da ste nekateri res mojstri in da mi boste pomagali.

lp jerbra

jerbra

Zelenc'
1. avg 2008
17
0
1
malisale
Naložil sem prav to verzijo ki mi jo ponujaš na linku.Ker sem probal že malo morje teh XT sumim da je kakšna fora v nastavitvah samega telefona.Še kakšen nasvet...?
sprasujem se.gif

lp jerbra

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Probaj deinstalirat, resetirat omnijo in še enkrat naložit. Nevem zakaj bi pisalo not valid poket pc ker omnija koristi windows mobile.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Na Omniji je opereacijski sistem Windows Mobile 6.1 in uporaben je samo en Garmin Mobile XT (tisti za ta operacijski sistem). Sodelavec je nekaj experimetiral z verzijo za Palm, kljub temu, da se namestitev ni zagnala se je nekaj zj....o v registrih. Pomagal je samo hard reset naprave. Namestitev iz prave verzije se je pozneje opravila brez problema, še com port preko katerega dela vgrajeni GPS se je samodejno "našel".

jerbra

Zelenc'
1. avg 2008
17
0
1
No pa mi je uspelo naložiti GarminMobile XT.Problem je bil v tem da sem ga moral naložiti z programom ActiveSync,preko USB direkt na kartico ni šlo.Vse lepo in prav,pravtako sem naložil še AR 2.0in tudi dela.Problem pa nastane ko hočem instalirati še CN2008 in sicer mi pobriše AR oziroma jo povozi....?
Me pa zanoma kako ste ostali prenesli CN da vam ni pobrisalo AR? Na PC imam instaliran Mapsource pa me zanima ali lahko preko tega prenesem karto na telefon..?
Prav tako sem prenesel POI točke z POI loaderjem na telefon,napiše mi da so bili podatki uspešno poslani vendar mi jih na telefonu ne najde...?

Ja še kar nekaj vprašanj za vas.Vnaprej hvala za odgovore

lp jerbra

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Pri nalaganju kart iz PC-ja moraš vse karte naložiti istočasno. Se pravi - odpreš mapsource, označiš vso europo, potem (v zgornjom desnem kotu) izbereš AdriaRoute, označiš cel balkan, in komaj potem klikneš tipko za pošiljanje na napravo.
Tako se vse karte združijo v eno datoteko.

Drug način je da prvo naložiš europsko mapo, potem jo na telefonu (oz. na kartici preimenuješ v "gmapprom.img") in potem naložiš AR - za imena datotek preberi temo "Garmin Nuvi - več kart na eno kartico"