Samsun Galaxy, MMS in mobilni internet

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
živjo!

kolegica ima probleme z dostopom do mobilnega interneta in MMS-ov - namreč, ko v nastavitvah sama izklopi mobilni internet, ji pokvari tudi MMS-e. pri meni na HTC-ju tega sicer ni, ampak vseeno - se da s kakšnimi nastavitvami tu pomagat?

ko priklopi mobilni internet, dela oboje normalno ... any ideas?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
aha, drugače ne gre? torej ima to Samsung drugače urejeno, ker pri HTC-ju (vsaj pri meni na Desireju) je tako, da če izklopim mobilni internet, mi še vseeno ostane možnost prejemanja in pošiljanja MMS-ov.

je pa res, da ima trenutni rom, katerega imam gor, Miui rom, blazne težave in mi preko njega še ni uspelo poslati MMS-a. dobim jih, bolj kot ne, normalno ...

torej, če bi si želel pomagati s HTC-jevimi nastavitvami pri tem Samsungu načeloma ne bo šlo skozi?

je mogoče še kakšen podoben programčič kot APNdroid?

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Tudi na SGS2 je isto možno prejemanje z blokiranim APNjem.
Imata istega mobilnega operaterja?
Mobitel podpira MMSe preko paketnega prenosa podatkov (Apn) in CSDja.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne, ona je Mobitel, jaz Simobil, ampak sem mislil, da je isto, glede na to, da je Android, in da so mms-i pač mms-i ...

skratka, če bi se dalo kak link ali kaj podobnega, navodila skratka, jaz sem že iskal, pa nisem nič pametnega dobil. glede na to, da je pa prejle mi mms poslal, očitno ji zadeve vsaj malo špilajo (napram meni, kjer mms noče iz telefona - za trenutek se pojavi ikonca mobilnega interneta in izgine) ...

bo očitno treba drug rom najt ...
tongue-1.gif

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Sem tudi sam malo prehitro napisal. Na SGS2 sta dva APNja, eden za internet in drug za MMSe. Jaz z Extended Controls aktiviram/deaktiviram APN, sem pa dodatno preveril v nastavitvah in opazil, da mi deaktivira Internet APN, MMS APN pa je še vedno aktiven. Spodaj imaš dopisane nastavitve iz mojega telefona.

ime: planet
apn: internet
proxy: 213.229.249.40
vrata: 8080
uporabniško ime: mobitel
geslo: internet
strežnik: ni nastavljeno
mmsc: ni nastavljeno
posredniški strežnik mms: ni nastavljeno
vrata mms: ni nastavljeno
mobilna koda omrežja: 293
koda mobil.omrežja: 41
vrsta potrjevanje: ni nastavljeno
vrsta apn: internet

ime: mobitel mms
apn: internet
proxy: ni nastavljeno
vrata: ni nastavljeno
uporabniško ime: mobitel
geslo: internet
strežnik: ni nastavljeno
mmsc: http://mms.mobitel.si/servlets/mms
posredniški strežnik mms: 213.229.249.40
vrata mms: 8080
mobilna koda omrežja: 293
koda mobil.omrežja: 41
vrsta potrjevanje: ni nastavljeno
vrsta apn: mms

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Za izklop neta mas gumb , ce drzis Power knof, isto je na SGS kot SGS2ki in na MIUI.

Si.mobilov MMS apn preveri da je "http://mmc" in ne "mmc" . Pri kolegici ki ima Mobitel, poglej ce so APNji ok, ker APNdroid sprefuka APN nastavitvi, ker on potem upravlja z njima.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pri njej sva uredila. pri meni pa zaenkrat še ne dela, mogoče je dejansko v zasnovi oz. kodi ROM-a kaka napaka in kljub pravilno vnešenim nastavitvam noče pošiljam MMS-a. dobim pa ga, sicer včasih z zamudo oz. ga moram "prisilit" da ga sprejme, ampak to je bilo tudi pri originalnem ROM-u tako ...

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Berem tole in ima podoben problem punca na galaxy ace, ko telefon vrneš v tovarniške nastavitve lahko pošlješ mms, čim pa se parkrat povežeš na internet, naložiš kakšno aplikacijo, odpove pošiljanje mms-ov. Je že kdo klical na Ram, če se da preko garancije pri nih naložiti kakšno posodobitev?

lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moja opažanja pri Samsungu:

- povsod so (gledano samo Mobitel) napisane nastavitve za Mobilni internet in MMS-e ločeno ... včeraj, preden sva začela šarit po telefonu pa je bila not samo ena nastavitev APN - Internet + MMS. takrat telefon še ni delal zadovoljivo

- ko sva vnesla zgoraj opisane nastavitve (post uporabnika Akiva) pa je začelo delovati. potegnil sem dol še APN widget, da lahko lažje vklaplja in izklaplja mobilni internet, ter vsakega posebaj stestiral, ali gredo MMS-i skozi, ko je APN widget omogočen, se pravi net na off - in v drugo nama je uspelo

postransko opažanje pa je - moj Desire dela precej bolj tekoče kot njen Samsung Galaxy S ... bi pričakoval, da telefon s takimi karakteristikami dela ko šus, sem ga pa kar parkrat moral počakat, da se je postavil, ko sem uredil kakšno nastavitev in šel na Home Screen ...

p.s.: meni MMS-i še vedno ne delajo ... bom še razvijalcem ROM-a tole malce pojamral, oz. preveril, če je problem samo pri meni ali še pri kom (uporabljam Miui US ROM 1.7.22)

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Meni je vedno delal tako :

-pobrises apnje
- gres na nastavitve.simobil.si in si posljes za Android GPRS/3G/MMS
- v internet APNju pobrises proxy in port
- v MMS APNju spremenis MMSC polje v http://mmc namesto mmc

Tako mi dela ze 1 leto odkar flasham telefone.

Da je SGS slabse odzivnejsi, je pa vec razlogov. Nevem kero verzijo ima kolegica, predvidevam da ni na 2.3.*, kjer so pohitrili Samsungov datotecni sistem RFS. Ampak tudi z drugim datotecnim sistemom kot je EXT4 (to je v bistvu "lagfix", sprememba datotecnih sistemov iz RFS v EXT4) so opazni t.i. micro lag-i. Zakaj ? Samsung je postavil /data/data particijo, ki vsebuje podatke aplikacij na OneNAND tip pomnilnika (interna SD kartica). Ta tip pomnilnika je pocasnejsi od MoviNAND-a, ki ga ima HTC in ostali. Samsung ima OneNAND pomnilnik, ampak je na njem le sistem. Flashanje CyanogenMod ROM-a pa postavi to /data/data particijo na del pomnilnika, ki ga je zasedal prej Samsungov ROM (CyanogenMod je dosti manjsi) in je zato sistem odzivnejsi.

Sem flashal pred nekaj dnevi CM7, pa je telefon odziven kot Desire prej.