Samska, s 1300E komaj preživi

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.853
2.147
113
Včasih je težje zagoniti kot zaslužiti. Razen, če res ne živiš po filozofiji 'grdo mi govori in evre vame meči' (v MB dialektu).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Kolk od vas ki se zgražate tu pa je zaslužilo vsak cent sami? Se pravi nič podarjenih stanovanj in avtomobilov. Pa da ste seveda tudi tržno najemnino plačevali staršem, ko ste stanovali pri njih?

Jaz nisem od staršev dobil niti centa od 18 leta naprej ker ga niti nista imela, da o kakem stanovanju ali avtomobilu niti ne govorim. Jima pa plačujem nekaj položnic ker s 380 € penzije in minimalno plačo gre bolj težko čez mesec.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Ce stejes da sem namesto trzne najemnine sam placeval stroske za solo in si sam kupoval obleke potem lahko dvignem roko. Nekje pr 16 se je zacelo. Odselil sem se pri 21.

Pa se mnogo jih je. Sej ni to taka redkost, verjemi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.943
113
pri taščici
Podobno, začelo.se je s srednjo šolo. Nisem prispeval za elektriko (net gsm , prevozi, avti.... je bi moj strošek), strošek hrane je bil na kmetiji mogoče do 100 evrov mesečno za 4clansko familijo (tukaj se tudi vsaj na začetku nisem preveč ponujal,kaksnih 100 ur dela mesecno na kmetiji pa ni bilo plačano, razen nekaj let sem prodajal češnje, katere sem sam obiral kot 12-15 letni mulc, borovnice in kostanj je pa lahko vsak nabiral), sem pa bil sicer šele pri 28 na svojem. Je bil plan iti že nekaj let prej, pa sem najprej se za eno leto preselil v bolnico, potem pa se nekaj let prezivel po bolnici, toplicah, Soči... Ko sem bil spet sposoben sam za sebe poskrbeti pa srečno starši, Odhajam na svoje, brez 30 letnega kredita. Sem v 15 letih privarčeval za garsonjero v Ljubljani. Če bi v teh 15 letih plačeval najemnino, bi to res težje izvedel, ampak moj mesečni dohodek je bil nižji od jurja tristo.

Da bi mi starši kupili avto? Nazadnje kolo v 5 razredu(rogov "dirkalc" na 10 prestav, zato da sem lahko mleko vozil v mlekarno kadar je bil foter na siht ), svoje druge smuce sem si okoli 12 leta ze kupil sam od znanca (to je bil.pac luksuz). Svoj prvi avto sem po pol leta prodal fotru, ker se je z njim vozil že skoraj toliko kot jaz(ker njegov ficko ni bil več primeren za vožnjo v dežju).
V zadnjih 20 letih dvomim da sem od staršev dobil vse skupaj v denarju 500 evrov. Pa sta bili dve nepremičnini , poroka, dva otroka....pa vsaj mami ne zamerim. Ker ona pač nima. Fotru pa familija ni ravno "sveta". Je pa res, da sva z mlajšim bratom z otroskimi dokladi in stipendijo od zacetka SŠ dalje razpolagala sama.
In ja, kot pravi Apollo, nisva edina s podobno zgodovino. Če nisi rojen za sedenje ob knjigah za faks (ob delu ki ga moraš opraviti da imaš za bone in prevoz, lajf.... Pa da ti kaj ostane) greš pac v službo po nekaj mesecih spoznavanja faksa. Ne pa da ti starši vse k riti prinesejo ob desetletju 4letnega šolanja na faksu.
bonk.gif
katerega po možnosti nikoli ne dokoncas

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

Tole pismo je itak fake ... verjamem pa da obstajajo takšni osebki, ki nimajo pojma o rl.

Apollo, a nisti ti hodil v tacen?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
18 mesecev sem tam zivel ko sem zamenjal sluzbo. Ampak sem popoldne hodil programirat da sem ujel razliko do prejsnje place. Zvecer pa nazaj not spat.

Sicer sem delal redno srednjo solo (v policiji kadete zafrkavamo da smo mi imeli normalno otrostvo
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Saj ni bilo mozno drugace. V srednjo policijsko solo so zadnjo generacijo sprejeli dve leti preden sem koncal OS tako da je bila ukinjena preden bi se lahko vpisal.

Sem pa dal pac vse cez tacen-uniforma-civil itd... z vsemi minusi in plusi

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Aha, sorry, sem pozabil da si lahko mlajši od mene in da nisi imel več opcije it tja v internat. V mojih časih je bil tacen.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Ne sej mi smo tudi ziveli tam, popoldne si mel telovadnico, fitnes, smarno goro.... ampak ker nismo bili stari 15-18 tam ni bilo vzgojiteljev. Ker ko se je v srednji policijski soli zakljucil pouk so bili za kadete zadolzeni vzgojitelji. Pri nas je bilo pa veliko bolj svobodno. Je pa to kot en studentski dom vkljucno z zabavami. No danes ni vec programa kot sem ga obiskoval sam ampak so dejansko vsi studentje visje policijske sole. Majo izpite in na koncu diplomo. Se vedno pa zivijo tam cez teden (ce zelijo) in sicer dve leti

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Poznam par takih kandidatk/ov, ki bi čisto realno lahko spisali takole zadevo. Sicer, mislim da so že vsi "prerasli" to fazo, ampka se še spomnim v času študentskega dela... mi smo čisto ok shajali, nekako se je napraskalo za najemnino in stroške, pa še je ostalo za it ven 1x-2x na teden. Je šlo na tesno, ampak si se zavedal omejitev. Vedno (pač se je folk precej menjaval) pa je bila kaka princesa, ki je živela doma, pa ati ji je avto tankal, zaslužile so itq ranga 30% več od ostalih, ampak je bilo en teden pred plačo hudo. Tko je blo hudo... Ker ni mogla več it v šoping. Pa glih so razprodaje... (torej, brez da bi doma plačala razne najemnine, hrano, stroške, avto,...)
rolleyes-1.gif

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.862
-1.026
113
150.000.000 km away
Pa saj to je to ... Lahko je 500, 1000, 1300, ... 2000, 3000 ... n ... n+n ... infinity ... ni pomembno!

pri ženskah znesek ni ovira, ni je ženske, da ne bi mogla več zapravit, kot moški zasluži ...
In marsikatera ženska lahko iz moškega naredi milijonarja. Pogoj je, da je bil prej milijarder
evil.gif

In nenavsezadnje, pa mi ne zamerite, govorimo o znesku 1300€. 1300€! Iskreno povedano, za nekoga, ki želi samo malce bolj uživat od povprečja, je tole malo, zelo malo. Žal. 1300€ ni nek hvale vreden znesek.

(loop) preberi prvi stavek