Šampon proti pleši

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Kolikor vem, raznorazni šamponi ne pomagajo kaj dosti oz.mogoče samo malo zaustavijo rast pleše, drugače bi tudi kak Bartenjev in kteri drugi zdravnik imel bujne lase
evil.gif

Gre pri šamponih z biotinom za kako zavajanje?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.237
4.787
113
Glaven razlog plešavosti pri moških je previsoka raven testosterona... ki zaradi določenih razlogov se spremeni v.... pozabil že točno zakaj... no in pride potem do odmiranja lasnih mešičkov... itd...

Edina prava stvar zoper to je propecia, jemlješ pa te tabletke mislim da dnevno, ne vem koliko stane mesečni tretma, verjetno okrog 50€, se ti pa lasišče popravi nazaj za cca 3 stadije.... kar je full....
Slaba stvar pa je, ko jih nehaš jemat, si v parih tednih na istem kot če jih sploh ne bi jemal... jemlješ par let, pol pa ne več... in si naenkrat plešat tolk kot bi bil po naravni poti...

Dobra stvar pa je da nimaš težav s prostato, ker je to ista zadeva ki jo rabijo za lajšanje težav
cheer.gif

Bil pred leti pri dr. Kralju in se odločil da se ne bom poročil s farmacijo...

Sploh pa si nisem predstavljal da bi zvečer vzel jaz eno tabletko...vsak večer, celo leto, več njih, kot kontracepcijske...
rolleyes-1.gif

Šamponi, če bi res delovali, bi se tud moški že pogovarjali in svetovali drug drugemu, ne samo farmacija...

Probaj, mogoče pa bo pri tebi delovalo
evil.gif

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Na bolhi imaš neko sredstvo: pomoč pri redkem lasišču, če te zanima povej. Ni pa žal niti to trajna rešitev. lp
pozdrav.gif

Trajna rešitev je pojdi si posadit lase. mislim, da je 10 cm2 nekje 2000€.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne razumem, zakaj bi se ded obremenjeval s tem. OK, če si nek maneken, potem mogoče že, ampak nek normaln dec...

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja taki ko ni brez las se res ne obremenjuje s tem, na marsikoga pa ima to lahko tudi psihološki vpliv

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Če ima to psihotoški vpliv, torej da moški misli, da je zaradi tega manj privlačen, potem res ne vem zakaj je toliko debeluhov in drugače zanemarjenih
smile-1.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja za to so si sami krivi, kar pomeni da ne dajo dosti nase, na izpadnje las oziroma plešo pa nima človek nekega vpliva

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
837
113
Opcije ki delujejo 100%:
- Propecia + Rogaine (Minoxidil 5%) (vsak dan poješ eno tableto in si z rogainom namažeš predel kjer lasje izpadajo) (ta opcija upočasni, oz. vrne lasišče 3-4 stardije nazaj.) Najboljše deluje če se ti pleša začne delat na zadnjem delu lasišča.
- Presaditev las
- Pobriješ se po glavi

Jaz se brijem in mi je žal, da se nisem že prej
wink-1.gif
Las si ne želim več imeti, nikoli, pa tudi, če bi mi zdaj začeli po enem čudežu rast (bi si jih še veno bril)

Nazadnje urejeno:

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Fantje, kako si brijete glavo? Z masinco ali kar ziletko?
Jaz imam tudi zelo redke lase po vrhu glave in se strizem z Moser 1400 striznikom za lase. Na najkrajsi dolzini (sicer pise, da je to 0.1 mm, ampak ne verjamem) mi je se vedno predolgo. Obstaja kaksna elektricna zadeva (po moznosti zelo poceni, ker sem ze dovolj denarja za masince zmetal), ki bi ostrigla skoraj na nulo. Ziletke si ne bi rad po glavi vlekel.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Ma, mene to ne moti. Pač je endel procesa, ki nekatere doleti, nekatere ne. Me je samo zanimal, koliko je resnice v teh rekamah. Ker ne mislim dajat za sicer učinkovite, v času jemanja, tablete, ki te pridejo 50 in več € na mesec...

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
837
113
Propecia deluje tako kot sem napisa. Majbolje na zadnjem delu lasišča... Vseeno predlagam, da se je izogneš, ker nekateri poročajo o nezaželjenih stranskih učinkih. Ampak teh je res malo.

PS. Jaz se brijem ponavadi z klingico... enkrat tedensko.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Če bi tablete proti plešavosti delovale... ne bi bilo plešastih Hollywood glumcev, a ne?

tiste hormonske tabletke imajo pa tudi en "mali" stranski efekt. Začnejo se povečevati prsi, mišična masa se počasi zmanjšuje ipd. Dedc počasi postaja babika.
Normaln ded se ne obremenjuje s tem koliko ima las. se lepo obriješ pa je čisto ql. pa bejbe nimajo nič proti

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Na bolhi imaš neko sredstvo: pomoč pri redkem lasišču, če te zanima povej. Ni pa žal niti to trajna rešitev. lp
pozdrav.gif

Trajna rešitev je pojdi si posadit lase. mislim, da je 10 cm2 nekje 2000€.

Dr. Fabjan iz kopra se mi zdi, pravi da je 10 cm2 100eur (30 las/cm2), kar se mi zdi kr pocen, to te glava povrh pride kaksnih do 3 jurje eur. Cenej kot samponi in bedarije za rok 5 let. Nevem a ni Hrvatic ornk vec denarja dal? Nevem pa ce je to isti tip presajanja las, da je pac kvalitetno in obstojno?

Nazadnje urejeno:

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
isto pr meni :D Če bi mi spet nazaj rastli nwm če bi si jih pustil :D Pa še babe bolj palijo na taki izgled :D.. zaj odvisno od posameznika, enim paše da nimajo las enim pa ne..