Samopostrežni kruh v trgovini

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Tako...

Navadno ne p|zdakam zaradi stvari, ki me motijo tako ali drugače, a za tole bom naredil izjemo. Kot pogost kupec v eni izmed štacun, ki imajo tudi svojo pekarno in kruh ponujajo po »samopostrežnem« načelu, sem ogorčen nad načinom izvajanja nakupnega procesa posameznika. Kruh zložen na policah, po tipih, vsak kos zavit v neko na pol perforirano folijo. Opažam, da vsak kupec, preden se odloči za svoj kos prešlata, potežka, pregleda z vseh strani vsaj 4 kose istega tipa. Že parkrat sem se prav ustavil in opazoval folk. Šlatanje, težkanje, delanje zajebane primerjalne analize. WTF?! Prim jeb€ni hlebec in spoki, ne pa s svojimi svinjskimi (po možnosti z WC-ja neumitimi) rokami prešlatat vse kar je na dosegu. Ja, je mehak, je današnji, je skoraj iste teže kot prejšnji… vzem in sp|zdi!

Sam jemljem kose, ki so čisto zadaj na polici, upam da neprešlatani. Pogledaš hlebec z očmi, vzameš in greš.

Se mi zdi, da so te folije preveč slabe kvalitete, prepustne, da bi zadoščale HACCP-u pri takem načinu prodaje.

Evo. To je moj pogled. Vaš?
LPM;

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Čista resnica. Dobro, a malo drugače pri sadju in zelenjavi. Se vsi čudijo, kaj je vse tako gnilo. Ja a res, sto ljudi je moralo preden je vzelo eno pomarančo še vseh ostalih dvajset okoli prešlatat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.453
113
Citat:
Uporabnik matt pravi:

Evo. To je moj pogled. Vaš?

Odkrito povedano še takšnega sistema nisem nikjer zasledil razen v velikih Intersparih, tam pa sem tako redko pa še takrat ko sem bil tam se kaj takega res nisem vprašal oz. mi ni prišlo na pamet
smile-1.gif
Imaš prav... Kot je nekdo rekel enako je s sadjem, pretipa se na 100 in 1 način pol pa ni čuda da je vse mehko in gnilo...

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
To me moti, zelo! Na srečo zelo redko kupujem kruh, takrat ko pa ga, pa ne vzamem pakiranega.

Še bolj svinjsko se mi pa zdi, ko ti lepinjo za horsa prešlata tip, ki ti je glihkar kasiral tiste 4 € al pa koker pač stane. Denar ni ravno čist, kajne! Pa to je nasplošno pri vseh fast-food ih. Nevem kaj dela inšpekcija v takih primerih...

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Tudi Tuš ima lastno peko pakirano v neke čudne vrečke (prozorne s luknjicami). Tudi Lidl.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Za kruh še ne rečem, pri sadju je pa dosti toliko gnilega vmes, da je res treba dostkrat kaj prestavit. Saj pa so tam zraven ponavadi še rokavice, da ni treba z golo roko šlatat. Pa sadje se pol tud opere preden ga poješ? Pri kruhu se pa tud dostkrat zgodi, da je kak precej trd že vmes.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Ma folk je butast, moral bi met provida style vozičke v trgovinah in potem folku pokazati posnetke njihovih budalavščin, ki jih zganjajo tam.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Brat mi je rekel, da je ena bakica v Intersparu 3x zamenjala solato predno jo je dala stehtat.

Začnite sami opozarjat kupce.

Mene pa moti, da je zelenjava vedno tk tk, se najde vmes dobesedno gnilo zelenjavo, no sej ponavadi sploh ne jemljem, če je na pol gnilo.

Pa z nekom sem bil v Intersparu par dni nazaj in je bila na endivji prav ena dolga ½glista½, bljek

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik vizzzi pravi:
To me moti, zelo! Na srečo zelo redko kupujem kruh, takrat ko pa ga, pa ne vzamem pakiranega.

Še bolj svinjsko se mi pa zdi, ko ti lepinjo za horsa prešlata tip, ki ti je glihkar kasiral tiste 4 € al pa koker pač stane. Denar ni ravno čist, kajne! Pa to je nasplošno pri vseh fast-food ih. Nevem kaj dela inšpekcija v takih primerih...

...vi se sploh ne zavedate kaj vse pojeste, četudi je postreženo z rokavicami, se kdo vpraša kaj je v teh sestavinah
bonk.gif

Jaz kruha ne kupujem, si ga sam pečem in sicer polnozrnat-ržen.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Brat mi je rekel, da je ena bakica v Intersparu 3x zamenjala solato predno jo je dala stehtat.
kaka packa kako more 3x zamenjat - kaj pa tvoj brat dela pr solat a jo kupuje pa saj ste kmetje boste pa ja imel solato doma - še midva s najdražjo sva jo pridelal da jo še sedaj jeva pa imava samo vrtiček
Začnite sami opozarjat kupce.
da se ne boš čudu ko te bo kdo v rit sunu ko boš težil po trgovini
Mene pa moti, da je zelenjava vedno tk tk, se najde vmes dobesedno gnilo zelenjavo, no sej ponavadi sploh ne jemljem, če je na pol gnilo.
pa se pritoži kmetu ki je prodal in premal pošpicu proti gnilobi - aja sm pozabu da si sedaj za zdravo prehrano - nč se ne pritoži in jej samo zdravo zelenjavo ki je ravno pršla iz Nove Zelandije
Pa z nekom sem bil v Intersparu par dni nazaj in je bila na endivji prav ena dolga ½glista½, to je zame dokaz da je zelenjava netretirana in frišna pa še beljakovine si potešiš pri obroku đabe

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Pri nas je bila do pred kratkim (dokler ni MIP šel v stečaj) mesnica, kjer so poleg mesa prodajali še vsa ostala živila... Pa si mesarju naročil zrezek, je prijel lep kos mesa v roke, odrezal zrezek, ga zapakiral, potem se malo z roko pod nosom obrisal, šel do blagajne in ti pokasiral nakup. Nato pa spet k mesu, ko mu je naslednji naročil 15 svežih čvapov, ki jih je šel lastoročno oblikovati... Zato tam nisem nikoli kupoval mesa...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Eno je, da ti nekdo pretipa hrano, ki je že namenjena uporabi in ne hrano, ki jo na koncu toplotno obdelaš.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Eni ste pa res občutljivi, najbolje da je za vas vse sterilno, vse bakterije in glive uničene, vsi si naj umivamo roke z alkoholom vsako minuto! Po drugi strani pa isti osebki najbolj pijejo, kadijo in žrejo svinjarijo od hrane.

lkontr

Pripravnik
18. feb 2011
84
0
6
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Eni ste pa res občutljivi, najbolje da je za vas vse sterilno, vse bakterije in glive uničene, vsi si naj umivamo roke z alkoholom vsako minuto! Po drugi strani pa isti osebki najbolj pijejo, kadijo in žrejo svinjarijo od hrane.
Zgleda da ti tudi rad premetavaš hrano v trgovini. PACEK

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.453
113
Citat:
Uporabnik GTI_Fan pravi:
Pri nas je bila do pred kratkim (dokler ni MIP šel v stečaj) mesnica, kjer so poleg mesa prodajali še vsa ostala živila... Pa si mesarju naročil zrezek, je prijel lep kos mesa v roke, odrezal zrezek, ga zapakiral, potem se malo z roko pod nosom obrisal, šel do blagajne in ti pokasiral nakup. Nato pa spet k mesu, ko mu je naslednji naročil 15 svežih čvapov, ki jih je šel lastoročno oblikovati... Zato tam nisem nikoli kupoval mesa...

Zdaj če doma ne žreš ravno surovega mesa pol ni panike, visoka temperatura vse uniči
evil.gif

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Eno je, da ti nekdo pretipa hrano, ki je že namenjena uporabi in ne hrano, ki jo na koncu toplotno obdelaš.

No, ker vas je zmotilo, da je mesar samo zrezke rezal... Če si naročil, ti je dal tudi štruco kruha, narezal pršut al pa zavil skutni zavitek... Skratka ni bilo ravno na višku higieničnosti...