salmonela in dehidracija

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
pri salmoneli (ali pa trebusni gripi, ne vem se kaj je, bo treba do zdravnice,ceprav sem mislu se malo pocakat, ker je to zdaj drugi dan) lahko pride do dehidracije zaradi driske, koliko tekocine naj pijem? voda, caj??
kaj pa elektroliti, s cim jih nadomestim??

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
V lekarni kupiš prašek za rehidracijo pa je... Ker če boš doma sol mešal v vodo, ne bo kaj preveč okusno...

Koliko popiti? Če nimaš drugih (srčnih) težav, skorajda ni omejitve... Pij čimveč, sploh če so driske bolj pogoste... Je pa tako, da bo verjetno potrebno večkrat po malo piti, ker če bi pil manjkrat po več, je večja verjetnost, da bi ta tekočina enostavno "tekla" skozi...

Pa kakšno čokolado si privošči...

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Ne se igrat s tem. Če je salmonela bo zdravnik ocenil stopnjo dehidracije in te po potrebi dal na infuzijo. Posledično lahko pride do okvare ledvic. Ne pij nič sladkanega, grenki čaj, vodo in to čimveč. Absolutno nič sadnih sokov ipd...

Jej kakšen prepečenec... idi k zdravniku!

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Tale prašek za redehidracijo je drugače glukoza. Zmešaš z vodo in piješ kolikor ti je pač ljubo in okusno. Drugače pa tako kot je rekel accord in yogi.
Imaš tudi vročino ali je samo driska?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
sem opoldne poklical zdravnico in mi je sestra rekla naj se kak dan pocakam, naj skoz malo po malo pijem (kar tudi delam), pocivam, konstantno spremljam kak se pocutim, da ce bo slo na slabse obvezno k dezurnemu.

kupil rehidrol.

zdaj z vrocino je tak, zjutraj in zvecer mam tocno 38, cez dan pade. bomo videli kako bo jutri. ce ne bo vredu, grem obvezno v ambulanto.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če lahko sediš za računalnikom in tole pišeš, najverjetneje ni tako zelo hudo. Razen če imaš prenosnik na kolenih in tole pišeš z WC školjke
evil.gif
.

Verjetno ni salmonela... tisto bi bilo huje. Kakšna navadna zastrupitev s hrano najbrž. Kaj si pa takega sploh jedel? Sladoled? Morski sadeži?

Za rehidracijo so ti povedali. Tankaj rehidrol in to je to.

Obvezno pa k dežurnemu v naslednjih primerih:

1. Driska rata krvava.
2. V 6 urah ne greš nič na vodo (ponoči ne šteje).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
pri salmoneli (ali pa trebusni gripi, ne vem se kaj je, bo treba do zdravnice,ceprav sem mislu se malo pocakat, ker je to zdaj drugi dan) lahko pride do dehidracije zaradi driske, koliko tekocine naj pijem? voda, caj??
kaj pa elektroliti, s cim jih nadomestim??

Ce nimas samo malo vnet slepic, to probas ce si na desni strani od popka slabih 7cm in 1cm nizje pritisnes z prsti v trebuh in na hitro spustis, to ce imas vnetje zacutis z bolecino.