Saj nisem edini glede "plače"

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Od novga leta naprej sem delal pri enmu privatniku-občasno in delal skoraj pol leta od konca dela pa do danes je minil že 3-4 mesece....privatnik je vrnil napotnice na šs in šs mi je založil napotnico v roku 10 dneh....meni v osebnem servisu še vedni piše, da je založena, ampak ni plačana s strani privatnika....kako se še bolje zaščiti? sedaj pa se sprašujem, kakšna država je sploh to, da še tistih par 100 evrov ne dobiš-govorim že za delavce hidrie pa drugih podjetij.
Že tko so nizke plače pa še tistga ne dobijo.

Zdej sem si spet en deu zrihtal pa sem si reku, če ne bo v roku plačeval grem naslednji dan domu, eni so celo pisal, da so vzel eno vrednost predmeta in, da jim naj da gnar, če ne ne dobijo nazaj predmeta.
Položnice mormo vsi plačat v roku, če ne te imajo za največka kriminalca. Moje mnenje o Slo. je ta, da naši politiki niso sposbni vodit državo, z njimi čimprej stran in nove dat gor a kaj ko bodo novi pol. še slabš.

Nazadnje urejeno:

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Preden greš delat se pozanimaj na šs-ju kako podjetje plačuje. Na nekaterih servisih ti to vedno povedo seveda če vprašaš.
V tvojem primeru je tako servis prevzel izterjavo...

izida

Pripravnik
30. avg 2007
30
0
6
Meni se zdi, da na e-šs ne posodabljajo podatkov, ali je neko nakazilo bilo plačano s strani podjetja ali ne.
Za podjetje, pri katerem delam že več let, mi še vedno za vse napotnice (vključno s tistimi iz leta 2007) piše, da je e-šs založil in čaka na plačilo podjetja, čeprav je podjetje seveda že plačalo. Enako je tudi za vsa druga podjetja. Po mojih izkušnjah napiše, da je plačano, le če e-šs ne založi in dobiš nakazilo dejansko takrat, ko podjetje poravna račun.

Tako da v tvojem primeru podjetje po vsej verjetnosti ni nič krivo, ampak so le na e-šs neažurni (če imaš seveda ta servis, za ostale ne vem).

B81

22. jul 2007
37.711
10.976
113
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Moje mnenje o Slo. je ta, da naši politiki niso sposbni vodit državo, z njimi čimprej stran in nove dat gor a kaj ko bodo novi pol. še slabš.

Ok, predlagaj, koga. Drugače pa ne bluzi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.420
5.654
113
Nevem zakaj jokaš...če je ŠS založil plačilo te nima kej skrbet....huje bo ko delodajalec ne bo vrnil napotnice z urami ŠS da bi ti sploh lahko založil $$$....kot se naprimer dogaja sedaj meni.....takrat maš večje komplikacije!

A hint......tud če ti na ŠS rečejo da je delodajalec ažuren in da redno plačuje....pr raznih privatnikih nikol ne veš kako bo.....shranjuj si čimveč dokaznega materijala...karkol s čimer lahko potem dokazuješ svoje delo pri njem!

Tako sem (upam dovolj dobro) delal tudi sam...in upam da mi ga uspe izterjat.......

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik izida pravi:
Meni se zdi, da na e-šs ne posodabljajo podatkov, ali je neko nakazilo bilo plačano s strani podjetja ali ne.
Za podjetje, pri katerem delam že več let, mi še vedno za vse napotnice (vključno s tistimi iz leta 2007) piše, da je e-šs založil in čaka na plačilo podjetja, čeprav je podjetje seveda že plačalo. Enako je tudi za vsa druga podjetja. Po mojih izkušnjah napiše, da je plačano, le če e-šs ne založi in dobiš nakazilo dejansko takrat, ko podjetje poravna račun.

Tako da v tvojem primeru podjetje po vsej verjetnosti ni nič krivo, ampak so le na e-šs neažurni (če imaš seveda ta servis, za ostale ne vem).

To ni res. E-Šs ima živo bazo - to pomeni da če oni kaj spremenijo ti osvežiš stran in je sprememba takoj vidna pri tebi. To vem 100%. In če piše da niso plačali potem niso plačali...
Oziroma jih pokliči in vprašaj če misliš drugače.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.420
5.654
113
Pol pa čimprej menji delodajalca...parx se založi...pol boš pa brez ostal
frown-1.gif