Kak lahko prodajajo po zakonu tako sadje, gre za marelce, brez okusa, kisle, trde. A to sploh kdo nadzira, tud pri drugem sadju isti ku*ac, ko namest čokolade/piškotov/sendviča si človek prvošč nekaj sadja in potem dobiš navadno s*anje.
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kak lahko prodajajo po zakonu tako sadje, gre za marelce, brez okusa, kisle, trde. A to sploh kdo nadzira, tud pri drugem sadju isti ku*ac, ko namest čokolade/piškotov/sendviča si človek prvošč nekaj sadja in potem dobiš navadno s*anje.
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Samo ste pa eni bolani. Pri drugih trgovcih, pa je kao v reduZakaj denimo ne napišeš, da je pri Tušu vse gnilo.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A sadje iz drugih trgovin ti pa ima okus, ali si ga probal prvič po dolgem času?
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sadje v trgovinah je res večinoma brez okusa.
Sploh če ni sezonsko in lokalno.
Čeprav marelice bi naj bi že lahko bile lokalne. samo so najbrž iz tujine precej cenejše.
Kako pa so pridelane da so lahko toliko cenejše pa ne vem.
Sicer pa najbrž danes lokalni pridleovalec zelo težko pride v trgovino s svojim pridelkom
Prvič zaradi količine (ker trgovec najbrž želi celo verigo založiti s enim izdelkom)
drugič: pa zaradi cene. V prodajni ceni je najbrž višji delež zaslužek trgovca kot pridelovalca.
mogoče šekaj tretejega.
pred cca 20-25 leti sem v lokalni mercator nekaj časa vozil (bio) vinogradniške breskve. Pa še tisto je šlo preko nekih vez ene izmed trgovk kakor vem, ki je bila pri nas na obisku pred tem
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Predvsem moraš paziti da je sadje vsaj približno zrelo.
Nekatero sadje s časom lahko dozori po naravni poti, nekatero pa nikoli, bo prej segnilo, ali pa ostalo trdo tudi še po enem tednu in več... nekajkrat sem se nasral s poceni kivijem... tudi v košari z jabolki ni omehčal se...
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A sadje iz drugih trgovin ti pa ima okus, ali si ga probal prvič po dolgem času?
Kakor kdaj, ampak skoraj vedno ima Hofer slabš.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Sem ga lani imel nekaj gajb, precej drobnega, ker ga je bilo najbrž enostavno preveč za dve rastlini in bi moral po cvetenju stranska plodova odstraniti. Vsaj tako sem nekje prebral. Imel sem ga nekje do marca tako kot si pisal.
No letos bo ena revšna. bodo pa zaradi tega najbrž precej debelejši. Mogoče zaaradi lanskega preobilnega pridelka?
Sem šel spomladi na ogled in instrukcije ( o obrezovanju...) k očetu sošolke.
Bi mogoče še k tebi kdaj prišel, al pa ti pridi k meni
Se pa bojim da sem ga letos preveč porezal spomladi.
Ga bom pa drugo leto manj
ah to je sedaj že tema za vrtičkarstvo
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kakor kdaj, ampak skoraj vedno ima Hofer slabš.