Sač

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Kakšen pameten nasvet glede prve priprave na uporabo... da ga upalim prav...
Vse, kar rabiš vedet okol tega (predpriprava posode, skladiščenje ...), najdeš tukaj
 
Nazadnje urejeno:

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Tako je - namečeš robo v "pekač", pokriješ z dobro ogreto "pokrovko", položiš na žerjavico, nekaj žerjavice nasuješ tudi na pokrov (ki ima take posebne obroče, da žerjavica ne zleti dol) in to je to. Imaš mir za kako uro oz. koliko se pač mora peči.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
men s eje dvakrat zapeklo..imam prepoved uporabe do obiska cbb/dentex...tko da naslednji vikend pečem raženj, sač prepoved..tu zelenjavo ne..

ko si papučar si papučar..copata all over
 

globus1

Pripravnik
18. sep 2007
57
0
6
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Identičnega sem kupil ko sem bil na poti v BIH..... za 45€... kapo dol kako se je en znasel...

Lepo...

Mislim, da se imam nekje tel "proizvajalca"... moram dol pa en kombi nabasat...
evil.gif


Kakšen pameten nasvet glede prve priprave na uporabo... da ga upalim prav...

cheer.gif


ja, res je jest sem ga dol dobil celo za samo 35 eur. Tukaj ga pa prodajajo ko da je zlat
uf-1.gif
 

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
V soboto je blo
cheer.gif
:
-mladi srnjak_stegno cca.: 2,5 kg
-mlad krompir in sveža zelenjava
-pol litra Cabrnet Saviginon


p.s.: Eeeeaaaa, če bi angleška Betka tole probala bi bil jaz že "SIR"!
cheer.gif

1215109-Srnjak_1.jpg
 

Priponke

  • 1215109-Srnjak_1.jpg
    1215109-Srnjak_1.jpg
    101,6 KB · Ogledi: 685
Nazadnje urejeno:

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Tale mladi srnjak je imel 18 kg. Zadnje stegno se je pacalo v sači cca.: 1h in 45 min, zelenjava cca.: 30-35 min (na koncu). nekako računam 1 cm debeline mesa 10 min (+/- 2,3 min). Bil je mehek ko puter... Res, pa je, da je bil zadnjih 15h v "paci". Resnično okusen, sploh, pa "tabolj" je bil, pa mladi krompir.....Mlada divjačina je bomba, sploh, če dobiš kakšnega mladega divjega pujsa......
cheer.gif
 

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Nadaljujemo:
nahrung002.gif

Vratovina v kosu dobre štiri kilce.......
cool-1.gif

Stanje na sliki:
- 45 min peke
- pred dodajanjem mladega krompirja in ostale zelenjave (čebula, česen, paprika, korenje, zelena in seveda ostalih "dišavnic" in "okusnic"):
 
Nazadnje urejeno:

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Kakšen pameten nasvet glede prve priprave na uporabo... da ga upalim prav...
Vse, kar rabiš vedet okol tega (predpriprava posode, skladiščenje ...), najdeš tukaj

Hvala ti za link, uporaben zelo... končno mi je uspelo prvič zložit vse dejavnike na kup.....

in evo funkcionira zadeva.
1281390-IMG002R.jpg
 

Priponke

  • 1281390-IMG002R.jpg
    1281390-IMG002R.jpg
    293,3 KB · Ogledi: 653

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Da odgovorim kar obema:


Kruh smo pekli v manjšem saču in se je pekel cca uro in pol (prej pa še cca pol ure vzhajal).
Spekli smo ga iz 1kilograma moke.
Klasiko smo naredili: moka (mi smo pač vzeli pirino), kvas, malo soli, vodike...zamesili, počakali da vzhaja in pokrili s pokrovom ter posuli z žerjavico...

Meso in krompir smo pa pekli kar cca 3 ure...s tem, da je bilo več kot 3kg mesa!!
Ponavadi pravijo, da se meso v saču peče toliko časa, kolikor je kilogramov mesa! Torej, če je 2 kg mesa- naj bi se peklo cca 2uri...itd.