Saab 9-3 mašine

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Za tako kilometrino rabiš udobno ladjo. Audi A6 q, Mercedes E? Če že šveda, Volvo S 60, S80?

Najbrž bom kupil novega saaba 1.9 TTIDS (180KM). Sem ga danes vozil in se mi zdi vredu. Pa bom najbrž spet na dizlu pristal
grims-1.gif
. Meni so drugače všeč Švedski karavani. Sej limuzine niso grde, samo semi ne zdijo praktične.
Ko ste pa že pri Renaultih. Meni Renaulti niso nikdar bili všeč ( oblikovno). Lepa sta mi bila Laguna in Safrane. Najbolj me je motil tisti "žabji" zadek. Ko je pa prišel ven novi grand scenic mi je pa postal Renault všeč In sem rekel, da za družinski avto bo čisto OK. Udobn je, notranjost in zunanjost mi je všeč. Edino moč mu manjka. Samo če grem z njim na družinski izlet, me ne prime da bi dirkal
grims-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Cudno se mi zdi le to, da romunski avti (Dacia je Renaultova, drugih romunskih avtov, ki bi jih zdaj izdelovali, pa ne poznam) naj bi bili OK, slovenski (Revoz je tudi Renaultov) pa ne.
V dacie vgrajujejo "zastarele" renaultove motorje (in verjetno tudi ostale pomembne dele), ki so se skozi čas izkazali za zanesljive. Folk je pač v dacii zadovoljen z navadnim 1.6 motorjem in ročno klimo, medtem ko so pri kupcih renaulta pričakovanja precej višja in je potrebno dati kupcu več elektronike, močnejši motor (turbo), itd., Dokler nek na novo razviti del ni vsaj 2 leti na trgu, je težko oceniti ali je dober ali ne, po drugi strani pa je konkurenca (in tudi okoljska politika) močna in si je potrebno izmisliti vedno nekaj novega, pogosto nepreverjenega. Napake potem krpajo v faceliftih. Podobno velja za VW, audi in škodo. Škoda vgrajuje preverjene VAG motorje in posledično so na lestvicah pokvarljivosti na dosti boljši poziciji kot ostali - audi in vw.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Za tako kilometrino rabiš udobno ladjo. Audi A6 q, Mercedes E? Če že šveda, Volvo S 60, S80?

Najbrž bom kupil novega saaba 1.9 TTIDS (180KM). Sem ga danes vozil in se mi zdi vredu. Pa bom najbrž spet na dizlu pristal
grims-1.gif
. Meni so drugače všeč Švedski karavani. Sej limuzine niso grde, samo semi ne zdijo praktične.
Ko ste pa že pri Renaultih. Meni Renaulti niso nikdar bili všeč ( oblikovno). Lepa sta mi bila Laguna in Safrane. Najbolj me je motil tisti "žabji" zadek. Ko je pa prišel ven novi grand scenic mi je pa postal Renault všeč In sem rekel, da za družinski avto bo čisto OK. Udobn je, notranjost in zunanjost mi je všeč. Edino moč mu manjka. Samo če grem z njim na družinski izlet, me ne prime da bi dirkal
grims-1.gif
Ampak a nista ravno megan karavan (prejšna generacija) in sab 9-3 karavan od zadaj čist enaka
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=1090996&sid=8720254d1d43e6582af879cac367632a
drugač ma pa saab zdela ene akcije.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Cakaj, govora je bilo o avtu iz Revoza (in precej preprican sem da v debati, kjer pise o nevemkaksnih motorjih in limuzinah ni misli gay Wind nadomestka Mazde MX-5, ampak Cliota), tako je ClAy napisal, drzi ? Je Cilo kaksno eno cudo naprednosti ali kaj ? Ista krama pristane notri kot v Dacii. Pusti Lagune in druge vecje zadeve, tega pri nas ne delajo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.661
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Če se voziš po nekaj ur na dan, potem je SAAB prava izbira. Iz njega pridem vedno spočit. Iz lagune in nemcev, me je pa vedno nekaj tisalo.
Res pa je, da SAAB ni vec kar je bil (tako pravijo), ampak se vedno ga nekateri radi pogledajo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
joj včeraj na cesti videl tega renoja novega wind al kaj ze, lol, kolk zadet moraš biti da se vsedeš vto kaj šele voziš in kupiš.

SAAB, a ni like saab crknil? kdo ti bo to servisiral? pa rezervne dele bos kupoval na islandiji? razmisljanje nic sploh?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
GM jih je hotel uničiti. Sedaj pa že od marca izdelujejo avte pod okriljem Nizozemskega podjetja Spyker cars. Servisi pa niso problem. Drugače pa ne kupujem avta zato, da ga bom vozil na servis.
@ferdo, sej tak za večino avtov pravijo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.266
3.903
113
Samo v ljubljani dobiš vse dele na najmanj treh naslovih, če ti to ne paše pa v treh dneh po pošti iz UK.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
za toliko kilometrov mora biti avto en razred večji, vsaj zame ker se čisto drugače pelje, konkretno bolj so stabilni.
Jaz bi izbralbnekaj od A6, BMW5, Mercedes E pri takih kilometrih obvezno dizla..,ker imaš tudi servis na dosegu roke, z nekim Saabom je malo bolj kriza..

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.120
7.685
113
Ma tip je svetovni lažov! Nobene računice ni, da bi se vozil vsak dan 350 km v eno stran na šiht. Stanovanja za najem so zunaj veliko cenejša, kot v lopovski SLO. Če pa je tip kao trgovski potnik, pa ne bi kupoval jajc z 200 KS. Tip vas kuri, pa avto-magazin lista s slinastimi usti in trdim k.... Sem 7 let delal v Avstriji, sedaj sem pa že vrsto let potnik, tako da se na te stavri kar spoznam, vsaj kar se stroškov tiče. Tudi, če bi imel plačo 10.000€ in S600, se ne bi vozil vsak dan! Tako da sine, malo oladi, pa pejd ven Yugota oprat, dokler je še sonce!!!
bonk.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
.... še kaj ?
evil.gif

Nisem trgovski potnik. Sem že napisal kaj delam. In če v Sloveniji ne moreš oz. ne smeš unovčiti tistega kar znaš, bomo pa v tujini dobili delovno mesto. Če se teb ni izšlo v Avstriji si si sam kriv. Ker veliko Slovenčkov gre v tujino delat, ker si mislijo, da se bodo po jajcih praskal in dobro zaslužili. Ko tam lufterje hitreje naženejo kot pri nas. Ni vse da greš v tujino in misliš in delaš po balkansko.
Meni se računica izzide, pa čeprav si potne stroške plačam sam. Pa še hrano si plačam, pa mi na koncu meseca ostane toliko denarja, da ga v Sloveniji nebi zaslužil kot sistemc. Da bi v Sloveniji delal in da bi 700 € na mesec zagonil za gorivo, bi še kredit mogel vzeti, da lahko sploh na ših hodim.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.120
7.685
113
Sine, ne ti meni tukaj buče prodajat. Ko sem jaz delal v Avstriji si ti hodil še v malo šolo, pa v peskovniku se z lulčkom igral. Meni se je v Avstriji lepo izšlo, samo sem se sam vrnil, ker se da v SLO zaslužiti dober denar in na lažji način. Lahko ti klobasaš svojim dripcem zvečer za šankom, tako da mal se odpočij... Car je tisti, ki doma zna denar naredit ( zasluži ). Že po spisku tvoji naštetih avtomobilov iz preteklosti, bi človek sklepal, da si ti kakšen Ðoko, saj si vozil same navite čefurke kante. Zunaj vozijo take avtomobile samo črnci, latinosi, čefurji, ali pa tipi z majhnim orodjem! Kam spadaš?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Fadil, če si ti sploh kdaj Avstrijo videl, sem jaz papež. Mogoče, da si sedel na otroškem sedežu v avtu in z stekleničko mleka
smile-1.gif
.
Si že tak pokazal, kakšna oseba si. Da ocenjuješ ljudi, glede na to kakšen avto ima nekdo, že veliko pove o človeku samem.
Car je tisti, ko v Sloveniji dela ko fu*jen in nima za preživeti, ne dobiva redno plač, ne plačuje se mu prispevkov, da o plačilni disciplini ne govorim.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Mislim vedno bolj sem presenečem kam se tema odvija, tip vpraša za mašine o nekem avtu vi pa ga ftrgate na prafaktorje...

pa kaj vas briga kaj tipo dela, za kaj rabi avto, pa ce si ga na roke mece doma...ce nimas kaj za povedat o tej mašini ne flancaj v tej temi, ker samo svinjate, uporabne informacije pa nobene...

prokleti malomeščani...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.120
7.685
113
Sinko, potem si papež in to 3 x ! Verjamem da v Avstriji zaslužiš več kot pri nas, ker delaš na Baustell-i! Izgleda da ti Tovšakova ni plačala prispevkov, pa je poba skočil čez mejo. Pazi, ko boš parkiral SAAB-a na gradbišču, da ti ga kakšna hruška polna betona ne zahakla... Boš potem na zimo, ko boš štempljal na Arbeitsamt-u še rezervne dele iskal po forumu...