S6, iphone 6 in alternative

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne, primerjam pa japko 4 in s3..časovno sta bili tam tam.

in zdej primerjam 6 in 6, oz iščem alternativo, ki bo delala tekoče, za manj evrov.

lenovo A7000 recimo?

iphone 4 lahko časovno primerjaš z galaxy s1, ne pa z s3

Rigit

Zelenc'
10. feb 2016
1
0
1
Cawo se popolnoma strinjam s tabo. Ne bi mogu bolje napisati. Zares relevantne informacije. Ves takih konkretnih postov z dodano vrednostjo je potrebnih. Hvala ti 100x, hvala!

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Odličen info.
zmaga.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

in zdej primerjam 6 in 6, oz iščem alternativo, ki bo delala tekoče, za manj evrov.

lenovo A7000 recimo?

Ja... iPhone 6s pa z s3...

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Galaxy s - začetek prodaje junij 2010
Galaxy s3 - začetek prodaje maj 2012

iPhone 4 - začetek prodaje junij 2010

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

lenovo A7000 recimo?

Ja... iPhone 6s pa z s3...
Ti mal špila v glavi?
bonk.gif

Q9dRVPA.png

Pa še linka, da si ne boš slučajno možganov pretegnil, če boš hotel sam poiskat ( http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s-3115.php )

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Sem imel nesrečo uporabljati iphone 6 64GB 14 dni. Ne vem ali je cenovna razlika v primerjavi z kitajcem, ki je stal ~100€ + DDV (letv x600) toliko vplivala na moje mnenje ampak... telefon je zame jajc:
- baterija? Zelo povprečno, parkrat ni zdržala niti do konca dneva, okej sej je res optimizirano do konca, če pomisliš da ima samo ~1800mAh. In taka jajca ti prodajo za 500€. Moj kitajc ima 3000mAh, Redmi 3 pa recimo 4100mAh.
- ekran nič posebnega, skoraj že povprečen in primerjam z full hd na 5,5" kitajcu, kaj šele če bi z 2k ekrani...Sej za ikonce gledat je ok, ko pa zasučeš en kvaliteten youtube posnetek, je razlika očitna.
- kamera 8mp, recimo da ok (no kitajc ma še ois pa 4k video, ima pa sprednjo iphone boljšo), ampak če primerjaš s kakim isto cenovnim samsungom, sonyem, nokio pa seveda iphone izgubi.
- zvočnik - evo edino tu je treba priznati, da se opazi boljši zvok (sploh niži toni) na iphonu v primerjavi z kitajcem, pa so kitajca pohvalili pri zvoku.
- hitrost delovanja - res je iphone optimiziran do konca, ampak spletne strani in npr. youtube ne nalaga nič hitreje, razlika je včasih v applikacijah (recimo d3go), ki so bolj optimizirane na iphonu. Ima pa iphone 6 samo 1GB rama (kitajc 3GB), kar se konkretno pozna npr. pri preklapljanjju med tabi pri browsanju.

Kaj pa notification led? Quick charging? Ir remote? Tap2wake? Izkoriščenost prostora za ekran? močan dual led fleš? Bog ne daj dual sim? To kitajc ima in take osnovne zadeve so že standard pri drugih proizvajalcih...Ok pri 6s so nekaj popravili in vsaj dodali ir pa par ledic ampak price/performance je še vedno zame obupen, sploh ker so že čist budget kitajci danes za večino good enough - recimo za 133€ all inclusive se poštar naslika pred vrati s tem: http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_3-review-1368.php

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Bravo, notification LED je za moje pojme največji fail iPhona zaradi česar ga najbrž tako dolgo niti preizkusil ne bom dokler morda ne bo uvedena. Res je nadležno nonstop čekirat telefon (če te ni zraven v prostoru) če nima lučke za katero si točno nastaviš v kakšnen intervalu, kdaj in kako dolgo naj utripa. Nevem zakaj je to taka znanost pri japki.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Notification led ima iPhone že kar nekaj časa.
wink-1.gif
Preveri v Accessibity.

Hehe, ti to resno? Četudi bi se človek vedno navadil odlagati telefon na ekran, da bi dejansko videl led fleš, pa to sploh ni notification, saj zadeva 2x flešne ko pride sms in je konec z utripanjem - to se meni zdi bolj pripomoček za gluhe in naglušne. Razen če so kaj dodelali, da traja to blinkanje dokler dejansko ne vzameš telefona v roke (jst sem imel 8.3. in tam je tako, kot sem opisal)
Da ne govorim, da glavni fleš žre že tko bogo baterijo veliko bolj kot mini diskretna led (ki je lahko celo multicolor za različna obvestila). Žalostno, da pri morajo pri taki ceni šparat na tako osnovnih zadevah...

Citat:
Ampak pri 3G frekvencah ima "samo" 850/1900/2100 MHz. Kako bo to kaj delalo pri naših operaterjih?
Zadeva dela tudi na 3G 900mhz (WCDMA), od pomembnih zadev pa manjka LTE band 20. Popolne specifikacije: WCDMA 850/900/1900/2100MHz, FDD-LTE B1/B3/B7,

Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Androidi imajo ledike spredaj zaradi drugih razlogov. Potem so thitd party developerji pogruntali, da lahko to ledico prižgejo za notification. Ne vem, če ze ima stock android to funkcijo?

Ko sem jaz imel androida se je ta ledica prižgala za čisto vsak notification. Od twitterja, FB, skype, emaila, ... Ne samo za sms, ali klic. Posledično je nonstop gorela, kar je naredilo to funkcijo popolnoma neuporabno.

Bolj pogrešam to, da iphone zavibrira, ko se dejansko vzpostavi klic.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Ko sem jaz imel androida se je ta ledica prižgala za čisto vsak notification.

Si ga pa dolgo nazaj imel
unnamed.jpg

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Ja par let. Tedaj je bil to nek hack, ki ga je imel cyanogen mod.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36

Citat:
Ampak pri 3G frekvencah ima "samo" 850/1900/2100 MHz. Kako bo to kaj delalo pri naših operaterjih?
Zadeva dela tudi na 3G 900mhz (WCDMA), od pomembnih zadev pa manjka LTE band 20. Popolne specifikacije: WCDMA 850/900/1900/2100MHz, FDD-LTE B1/B3/B7,

[/QUOTE]

Ampak na tej strani so drugačni tehnični podatki o frekvencah. Kaj je sedaj res?
stran

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Ko sem jaz imel androida se je ta ledica prižgala za čisto vsak notification.

Si ga pa dolgo nazaj imel
unnamed.jpg

stock Note 4 ima možnost samo on/off ledico. in sveti/utripa v rdčei, modri in zeleni barvi.
Seveda si pa lahko naložiš app in si nastaviš po svoje.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Ja, mogoče momentalno, čez eno leto bo zadeva čisto drugačna
wink-1.gif

Ne vem, meni se zdi, da Android že po definiciji ne mora nikakor tako delati kot IOS.

1. Ios je narejen samo za določen tip procesora in samo za določen HW in posledično je tukaj še object C.
2. Android je narejen za n-naprav z n-različnimi tipi HW in tukaj je še Java...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Saj Apple v novem updateu SW poskrbi, da je star telefon prestar!
smile-1.gif