S4 vs. HTC one vs. XPERIA Z

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ni najboljšega phone-a in vsak ima svoje pluse in minuse, kot vse v življenju ;-) Meni osebno ni ustrezal nobeden od omenjene svete trojice in sem si nabavil Xperio ZL, za mene the best v tem trenutku, za nekoga drugega poden ...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Čisto možno je, da je enaka kamera, itak je par proizvajalcev samo. Večja razlika je potem kaj kateri proizvajalec naredi iz RAW podatkov.

In tu Sony pogori ...

Mislim, da ni čisto tako. Sicer ne vem za Xperio Z, ampak tudi pri Xperi ZL na tujih forumih je videti negativne komentarje nad kamero. Sam mislim, da je tukaj problem neznanje uporabnikov. Večina njih, ki so nezadovoljni uporabljajo Auto Mode (priznam, da se Auto Mode Sony-ju ni najbolj posrečil, saj dobro opravi svoje delo le v dobrih svetlobnih pogojih) in funkcije, ki v določenih svetlobnih pogojih sploh ne bi smele biti vključene, npr. HDR. Če pa uporabljaš Normal Mode in se malo poigraš z Xposure/ISO/White Balanve nastavitvami pa so slike več kot dobre, tudi v slabših svetlobnih pogojih. Sony res ni za vsakega
ne-ne-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Ni problem v kameri/senzorju, ampak v kompresiji. SW dobesedno uniči sliko, ko jo stiska v jpg. Ven pobere toliko informacij, da je groza. Vse, kar bi rabili (poleg boljšega algoritma) je, da uporabnik sam določi stopnjo kompresije. Samo na androidu nisem našel programčka, ki bi to omogočal.

In z nekaterimi telefoni se da mirno slikat tudi za komercialno uporabo (objava v reviji, tja do A4 oz. v idealnih razmerah ali v sili zelo blizu A3).

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz sem prešaltal iz Blackberrija na S4.
poleg ostalih razlik me moti baterija, ki zdrži samo kake pol dneva, (uporabljam push mail)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
samo pol dneva??? uf... men je s2 zdele na koncu drzal samo pol dneva zato sem ga zamenjal... pol dneva je pa res cisto premalo!

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik japke pravi:
poleg ostalih razlik me moti baterija, ki zdrži samo kake pol dneva, (uporabljam push mail)

Kolikor jaz vem so uporabniki S4 čisto zadovoljni z baterijo, si pa premalo napisal kako uporabljaš telefon. Če igraš igrice, veliko fotografiraš, etc. se baterija lahko sprazni v pol dneva in ni s tem prav nič narobe. Koliko pa imaš Screen On čas ?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni problem v kameri/senzorju, ampak v kompresiji. SW dobesedno uniči sliko, ko jo stiska v jpg. Ven pobere toliko informacij, da je groza. Vse, kar bi rabili (poleg boljšega algoritma) je, da uporabnik sam določi stopnjo kompresije. Samo na androidu nisem našel programčka, ki bi to omogočal.

In z nekaterimi telefoni se da mirno slikat tudi za komercialno uporabo (objava v reviji, tja do A4 oz. v idealnih razmerah ali v sili zelo blizu A3).

se popolnoma strinjam s tabo
zmaga.gif
. Še nekaj kar morda pripomore k zadovoljivim slikam pri moji Xperi ZL. Večinoma uporabljam 5M točk in 4:3 razmerje. Kar je več se mi zdi nesmiselno !

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik japke pravi:

Kolikor jaz vem so uporabniki S4 čisto zadovoljni z baterijo, si pa premalo napisal kako uporabljaš telefon. Če igraš igrice, veliko fotografiraš, etc. se baterija lahko sprazni v pol dneva in ni s tem prav nič narobe. Koliko pa imaš Screen On čas ?
Jaz sem en, ki mu je baterija praktično edini minus na tem telefonu.
Je mimgrede prazna. Pa ni nobenih igrc. Mal neta, mal remota na PC, čvekam relativno malo, vsa šara telefona izklopljena, nakj aplikacij je online... Za internet radio, če ni zraven polnilca je skorajda neuporabno v mojem vsakdanu. Skratka v vozilih gre na kabl sicer proti večeru ostanem brez. Dans je cvilil 10 min po začetku dirke moto GP, ko sem ga rabil za live rezultate...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@roCkY, potem pa nekaj ni v redu s tvojim S4. Nekaj oz kakšna aplikacija ti mora močno najedati baterijo ... Mislim, da bi moral pri uporabi, ki jo omenjaš z lahkoto priti čez dan, tudi screen on time bi moral imeti cca 5 ur. Probaj resetirat telefon, če pa to ne bo pomagalo pa na servis z njim in naj ti zamenjajo baterijo. Lahko da je defektna.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik japke pravi:

Jaz sem en, ki mu je baterija praktično edini minus na tem telefonu.
Je mimgrede prazna. Pa ni nobenih igrc. Mal neta, mal remota na PC, čvekam relativno malo, vsa šara telefona izklopljena, nakj aplikacij je online... Za internet radio, če ni zraven polnilca je skorajda neuporabno v mojem vsakdanu. Skratka v vozilih gre na kabl sicer proti večeru ostanem brez. Dans je cvilil 10 min po začetku dirke moto GP, ko sem ga rabil za live rezultate...

enako tu.
sem sicer nastavil maile iz Push na 15 minut.. bom videl, če bo kaj bolje.
nobenih igrc, gps izklopljen, večina "novih" funkcij izklopljena,
malo brskanja na netu, maili in nekaj klicev in se komaj prebijem skozi dan..

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.560
463
83
jap bo treba probat s kako aplikacijo, sem pa precej nejeveren Tomaž glede tega v smislu še en dodaten app, ki je skozi aktiven...

heba pa šparanje baterije
aparat je za rabit

sem pa očitno v zadnjih dneh nekaj kasiral z eno od posodobitev, ker tako kot sedaj pije prej ni
a čez dan se ob normalnem delavniku tudi prej nisem prebil, če sem pozabil vmes priklopit

Šment je ker se tudi zvečer dostikrat rabim remotat na PC. Dodatnega accuja pa tud nimam namena s sabo nosit. Bo treba enga močnejšega dobiti. Sicer pa kolker se spomnim sem ravno na tem foumu tarnal glede tega nekaj dni po nabavi...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Je dilema ja. Jaz osebno tem appom ne verjamem.Sem sprobal battery saver pro pa ni blo očitne razlike.Pol sem mel sgs3 večinoma v power save načinu, pa je blo praktično isto (par urc razlike v standby...), kot da nebi mel vključeno... Brezveze.

Sgs3 + dodatna baterija+ dock z režo za baterijo (skupaj 10 eur z ebaya) je best price/perf od android linije imho.
wink-1.gif
ali pa stock android.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Jaz sem nad M7 navdušen. Všeč mi je ta clean look in občutek v roki. Fotke dela super, seveda za moje potrebe. Ker pa sem bil Samsung uporabnik kar nekaj časa, sem se najbolj bal privajanja na On/OFF knof zgoraj. No, težav ni bilo,sem se navadil ,obenem pa zadevo rešil z cover /senzorjem..(ko telefon vzamem v roke in ga narahlo stresem se zaslon prižge.) Deluje..

Lahko samo priporočam.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:.. slike v mraku katastrofalne, ...

kateri kamerca na telefonu pa dela sploh lepe kvalitetne slike? Ne moreš to dajat kot minus.

Kamerce na telefonu uporabljaš za zabavo.

Za lepe kvalitetne slike pa vzameš DSLR. Je pa nekaj, da DSLR moraš znat uporabljat.

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik japke pravi:
pomoje S4, one ipd.. kamot nadomesti vsak nov foto vsaj do 200 EUR...

nikoli. S to tehnologijo in majhnimi senzorji se ne more primerjat s kompaktnimi sploh ranga 200 eur. Mogoče une Hofer variante za 50 eur in še samo v zadostni svetlobi. Še vedno je ogromno šuma, premajhen dinamični razpon, barve včasih so kar neke...
pa saj ne moreš s tem senzorjem v velikosti bucike naredit kvalitetno sliko
bonk.gif