s telefonom na WI-FI

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Imam Nokio 5800 in modem/router Sinope 568+(tist kar da Siol pri trio paketu zraven).

Telefon mi najde omrežje, in večkrat se tudi poveže, vendar ko pa hočem na net mi napiše kar piše spodaj na slikcah. Hec je še to, da recimo stojim 2m stran od routerja (100% signal) in mi napiše , da ni singala, ali pa se povežem in potem kar prekine, ker kao ni signala. Tudi, če sem geslo izklopil ni nič boljše.
S telefonom sem se uspešno povezal in surfal na drugih routerjih.

Sedaj pa še slikce od nastavitev routerja in kaj izpiše telefon.

net2.jpg

net3.jpg

net4.jpg

net5.jpg

net6.jpg

net7.jpg

net8.jpg

net9.jpg

mobi1.jpg

mobi2.jpg

mobi3.jpg

Kje je težava
confused-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Kako si geslo izklopil? Pustil prazno polje?
evil.gif

Telefon ti zgleda podpira samo WPA enkripcijo, ti pa imaš nastavljeno na WEP na routerju. Za začetek nastavi na "off" no encription, pa javi kaj rata!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če gledaš 4slikco od zgoraj navzdol, tam sem dal brez enkripcije (prva možnost)
na 5 slikci, pa sem sprobal obe možnosti.
no in nikol ni delalo:(

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
če gledaš 4slikco od zgoraj navzdol, tam sem dal brez enkripcije (prva možnost)
na 5 slikci, pa sem sprobal obe možnosti.
no in nikol ni delalo:(

5 slikca je OK, tako da zgleda telefon noče delovati tudi v načini brez enkripcije ... vsaj če so parametri povezave isti, kot si jih dal na slikci s telefona!

Pri ruterju daj na WPA (četrta slika) in povej če deluje ...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja, moralo bi podpirat vse načine enkripcije (ok, edino wpa2 je lahko pod vprašajem), samo auto-sensing ni nujno da telefon obvlada.
tongue-1.gif
Zato pojdi nekako v meni (v telefonu) in ročno nastavi pravilno enkripcijo.
Na splošno, odsvetujem ti karkoli manj od wpa, ker ni "dovolj" varno, po domače povedano, wpa se ne da razbit, ostalo pa
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Hja, moralo bi podpirat vse načine enkripcije (ok, edino wpa2 je lahko pod vprašajem), samo auto-sensing ni nujno da telefon obvlada.
tongue-1.gif
Zato pojdi nekako v meni (v telefonu) in ročno nastavi pravilno enkripcijo.
Na splošno, odsvetujem ti karkoli manj od wpa, ker ni "dovolj" varno, po domače povedano, wpa se ne da razbit, ostalo pa
smile-1.gif

Tudi WPA se da razbit, WPA2 pa še ne ..
evil.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Res? Daj link do (ne sfejkanega) članka, ki opisuje da jim je ratalo vdreti (= potegniti ven ključ) samo s poslušanjem prometa
tongue-1.gif

Bral sem že, da jim je ratalo izluščit neko zanemarljivo količino podatkov, sicer pa da ne gre
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Glej ne bomo se kregali .. WPA ne spada več med "varne standarde" in ga počasi nadomešča WPA2! Itak pa vse kar temelji na zaščiti z geslom (ne "kjučem") pade pri varnosti že na prvem koraku (human aspect), protokol in enkripcija pri tem nimata veze.

Sam živim v hiši v kateri imam WLAN AP na WEP 64-bit enkripciji z ASCII 5-mestnim geslom. Glede na to, da signal komaj lovi po celi hiši in da je zunaj nje prešibak se ne sekiram prav veliko ... prej omenjena zaščita pa poskrbi za to da mora morebitni sprehajalec, ki gre mimo hiše in se mu telefon poveže na WLAN vnesti geslo, kar ga odvrne od "koristoljubnih" namenov!

Za avtorja teme .. sem na moji E71 preizkusil delovanje na vseh znanih standardih WI-FI enkriptiranja (tudi WPA2) in deluje BP. Tako da poskusi z ročnim (ponovnim) vnosom APja v telefon s pravimi parametri (enakimi kot so na routerju) pa ma da dela ...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nekaj sem reševal že včeraj na dalajvo pa še vedno ni šlo.
žal šele čez vekind lahko spet probam:(

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
probal sem mislim, da vse živo, kar se je dalo in ne dela. Sedaj mi je uspelo se povezat. Povezava je vzpostavljena in je ne prekinja, ko pa hočem na net, pa piše, da se povezuje pač prek te moje dostopne točke, potem pa ko bi se mogla stran začet nalagat full časa miruje in nato napiše "Splet: Prehod se ne odziva".

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Eno majhno vprašanje... kako se z računalnikom povezuješ na internet? Ali dela samo od sebe (preko LAN povezave), ali moraš vzpostaviti povezavo (PPPoE, uporabniško ime, geslo)?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jup... seveda je to problem. Na modemu moraš nastaviti, da se sam poveže na internet... šele potem bo deloval kot pravi router in omogočal dostop do interneta preko LAN-a in WLAN-a.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to sem nastavil, restartal router, pa še vedno ne dela:(

teh nastavitev pa nič ne razumem, je morda še kaj tule problem?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Teh zadev se ne dotikaj (saj ti lepo piše). Nastaviti moraš samo to, da se ti modem poveže na internet (vpišeš uporabniško ime in geslo). Zadevo preveriš tako, da sprobaš na računalniku, če dela internet brez vzpostavitve PPPoE zveze... Če ne dela, delaš nekaj narobe...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z računalnikom dela dostop brez vpisa gesla, s telefonom pa še vedno ne:(

A ima še kdo tak modem, pa da mu wlan dela, pa če bi bil tak dober, pa mal pogledal nastavitve pa mi kak printscreen pokazu. KEr se mi res več ne sanja kaj delam narobe:(

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Če ti wi-fi ne dela, je prva stvar to, da izklopiš VSO zaščito in sprobaš če dela. Ko to dela, pa postopoma nastaviš željeno zaščito in vidiš, točno kje se zatakne..