Citat:
Uporabnik aceman19 pravi:
najemam stanovanjski kredit. delam prek s.p. in si seveda plačujem minimalne prispevke. zanima me, po vaših izkušnjah, katera banka je najbolj prijazna s.p.-jem? so povsod problemi za najeti kredit? jaz si želim okoli 70.000 tisoč evrov ...
moja izkušnja:
s.p., plačujem minimalca. Pred 2 leti sem rabil 40k za 90-100k vredno stanovanje. Šlo je bolj na tesno (baje, po besedah referentke na banki), ampak je šlo. Sicer ni najbolj ugoden kredit v primerjavi z redno zaposlenimi ljudmi, sem pa dobil.
Moj nasvet: pejt na banko in poskusi. Stane te nič. Sam sem stranka pri Sparkasse, poskusil sem tudi pri vseh drugih bankah, povsod so se mi skoraj smejali v obraz. Še najbolj resni so bili po tem vrstnem redu:
1. Sparkasse (podružnica LJ, Cesta v Kleče, kjer sem tudi dobil kredit)
2. UniCredit Bank (na prešernovem trgu LJ)
3. Deželna Banka Slovenije (v LJ na Kolodvorski)
Pri vseh treh so bili zelo resni in bi pomoje dobil kredit vsaj pri prvih dveh bankah.
Bil sem pa tudi na bankah Reifeisen, Abanka, NKBM (kjer sem imel takrat odprt tudi poslovni račun), Hypo Alpe banka. Pri teh bankah pa so mi že takoj rekli, da je odgovor NE. Še najbolj zamalo se mi je zdel odnos od moje banke NKBM kjer sem imel odprt poslovni račun nekaj let in so videli, da imam vsa leta redne mesečne in visoke prilive, pa se jim ni zdelo vredno niti poslati prošnjo za kredit na njihovo obravnavo in so me takoj zavrnili, češ da vidijo da si plačujem minimalca. Pa sem lepo razložil zakaj si plačujem minimalca in naj raje gledajo redne visoke prilive.