S kolesom na morje

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
In sicer iz Ljubljane do Kopra. S kolesom, nazaj pa z vlakom seveda, vmes pa kopanje in pivo na plaži
aplauz.gif

To je bila ideja zadnjič, neka ožja družba, se menimo da bi šli probat, noben pa dejansko še ni šel. Malo sem gledal po bikerskih straneh, pa nisem našel nobenega opisa, pa me zanima, če je že kdo šel na tak izlet in kolko časa je realno treba računat za vožnjo? Po izračunih bi moralo bit nekje 120km in 900 višinskih, kar je ok. Plan je stara regionalka...je kje prepovedano za kolesarje - je kje kaka lažja/lepša pot?

Lp
Peter

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Nikjer ni več prepovedano za kolesaje, včasih je bil to Črni Kal, a odkar je AC do Kopra so prepoved umaknili.
Sicer pa mala malca ta razdalja.
Odvisno koliko vas gre, in kako ste prirpavljeni, ampak računaj cca. 5-6 ur kolesarjenja (pavze niso vštete)

Aja, pa pred Ankaranskim krožiščem moraš po stari poti za Koper, da ne boste šli na Koprsko obvoznico s kolesi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj pa bi bila regionalka prepovedana za kolesarje? Edino zna biti hrupna zaradi motoristov.
Sicer pa je čas vožnje odvisen od kondicije in tipa bicikla. Nekih silnih klancev ni (nisem prevozil celo, sem jo pa po delih večino na različnih kolesarjenjih). Kaj dosti lažje kot po stari regionalki, ki pa je dobro asfaltirana razen v Logatcu, ne gre. Edino med Logatcem in Postojno greš čez Unec ter Divačo in Kozino greš recimo čez Rodik, to je pa tudi vse od obvozov, s tem se znebiš kakega višinskega metra ter prometa je manj. (karta)

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Kje si našel 900 višincev?
smile-1.gif
Ljubljana je 300 metrov višje kot Koper! Sicer se povzpneš vmes na okoli 600 metrov,ampak še vedno tvoja cifra ni realna

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Je približno prav povedal. Sicer jih je okoli 800, ampak dobro.
wink-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Če imate to v planu zdej poleti, pejte tak dan, ko ne bo vročina zažigala. Ker če ne boste že pred kozino pocrkal :p

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
V planu je za vikend
grin1.gif

So pa punce k sreči pametno razmišljale in postavile uro štarta na 4h zjutraj. Tak da smo za zajtrk že dol
smile-1.gif

Kondicije je kar nekaj, upam... dva sta na dopustu naredil 2kkm po Siciliji, jst + dve dami pa smo tudi že kak km prevozili (če smo meli na Poli maratonu (54km) povprečno 27km/h je to vredu?)

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne trapaj. Sem imel za Maraton češenj (10 km manj, vendar slabih 500 višincev več) z MTB-jem povprečno 22 km/h, pa se mi je zdelo kar v redu za nekoga, ki je začel kolesariti slabe 4 mesece prej.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne trapaj. Sem imel za Maraton češenj (10 km manj, vendar slabih 500 višincev več) z MTB-jem povprečno 22 km/h, pa se mi je zdelo kar v redu za nekoga, ki je začel kolesariti slabe 4 mesece prej.

Povprečna 22 je ravno toliko,da še lahko loviš ravnotežje
cheer.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Kolega je za trening poleti, ko so suhi treningi in niso na snegu parkat šel dol, tako da to ni nič posebenga. Drugi kolega je šel do Dubrovnika z vlakom pa potem od tam naprej do Albanije...tako da to niso nič posebnega misije
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Povprečna 22 je ravno toliko,da še lahko loviš ravnotežje
cheer.gif

Z MTB-jem na čez 100km in čez 1000m višinske?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Eni so zgleda že prevozili Franjo in so ubermajstri kolesarjenja, saj dosegajo povprečne hitrosti 50 km/h v klanec, v dolino pa presegajo povprečne avtocestne hitrosti.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst sem komaj zdaj začel malo gonit...

pa tako komaj da preživim, ne da bi še 20+ lovil
hysterical-1.gif
Bom moral še specialko nekje nafehtat , da vidimo razliko.

Še od škofje loke do logatca pa bo cela franja
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno: