S čim prebarvat RDEČO steno?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
S cim prebarvati steno, da nebo več rdeča ampak bela?

hm_improve2004%20(21).jpg

Barva lahko rečem da je kar močna,vsaj po mojem občutku, delana pa je bila po naročilu.
Verjetno če bo šlo samo z belo barvo cez nebo nič kaj dobrega?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Vzemi kelo, jo obrni narobe in zdrajsaj rdečo farbo stran.
Edino na ta način rdeča ne bo sekala skozi kakršnokoli drugo prekrivno barvo (ok, razen črne).

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Moj fotr pravi, da sploh ni nobenih težav s prekrivanjem rdeče barve. Jupol načeloma prekrije take zadeve (dvoplastni nasnos Jupol Gold, ki je bolj gost). Spodi daš še akrilno emulzijo in to je to. Če maš pa na steni oljnato/mastno barvo je pa potrebno pranje/brušenje/kitanje pa čez barva.
LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Aha, jupol Gold torej. Praskanje vem da je opcija,pa če bi se le dal,bi se izognu temu.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Jup pa za podlago akrilno emulzijo. V vsakmu tovrstnem centru ti bojo znal povedat vse. V Bauhausu na Kajuhovi je en prodajalc ful car pa vse ve
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
V bauhausu so prodajalci bolj tako tako,ampak ok. emulzija je pa itak še doma.

No,mogoce pa ta vikend kej spedenamo,čeprav mam občutek da bo tale rdeča zajebavala in bo treba na koncu dol brusit belo in rdečo pa nato dat belo
grin1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če hočeš mirno spat, spraskaj rdečo dol. Saj gre hitro in na način, kot sem ga svetoval, se nič ne kadi.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Sej to je itak v spalnici,tko da je če bo malce pridiha rdeče,še nebo krize.

Verjetno bom lažje s nabrušenim špohtelnom spravil staro barvo dol kot pa s kelo?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ne. Kelo obrneš narobe - tko, da sprednji del zasučeš na dol, z eno roko pritiskaš na zadnji konec kele, z drugo jo pa držiš za ročaj. Uporabi rokavice. Gre 100x lažje, kot s špohtlnom.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
najprej pojdi čez 2 x z navadnim jupolom - da narediš belo podlago, Potem pa skoči kupit pol pralno barvo (verjetno je to ravno jupol gold) oz. pojdi v kako mešalnico pa si naroči željeni barvni odtenek pol pralne barve (rabiš kvečjemu 2 litra...oz. 1 liter zadostjue za 16 kvadratov..torej bo že liter dovolj..npr. Bauhaus...tam sem jaz kupil...zraven imaš malo morje barvnih odtenkov (lahko vzemše domov) izbereš, ter ti nameša...seveda lahko kupiš tudi zgolj belo) ter prebeliš. Ne vem...mogoče ti bo zapasala kaka nežna pastelna barva, mogoče rahel bež odtenek.

da ne bo kupil cele kanistre golda, porabil pa pol litra

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Prvo z akrilno emulzijo namaži steno, pol pa dvakrat z navadno belo (jupol) pobarvaš, pa se ne bo nič videlo. Jaz jupol golda ne bi kupoval, ker je predrag, ni pa nič dosti boljši od navadnega.
Sem prebarval 100m2 stanovanja tak, da nekaj malega vem o tem.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Zakaj s emulzijo prej? To min ni blo nikol jasno
rolleyes-1.gif
.Načinov je več, kako prekrit. Gold je qul, sa moreš doskrat it. e dobi tut ena kao apnena barva. Tut večkrat it. Zelo dobr prekriva akrilcolor in jupol zmešan skupaj. Za močne fleke ali barvne stene pa uporabim kr antinikotinsko.
Emulzijo uporabljajte, če je bl kot ne pražno.

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Ker emulzija kao očisti in razkuži steno in pol druga barva boljše prime.
Ker pravi, da emulzijo ima je to vsekakor ceneje kot pa da bi zdaj še gold kupoval.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Se prav če prav razumem, vzamem emulzijo, namaženo steno 1x ali raje 2x ?

Potem pa cez navaden jupol 2x ?
ali 1x jupol in potem 1x jupol z odetnkom barve?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
emulzija se uporablja tam kjer je neavrnost da se sloji nesprijemo dobro..torej strainanosi, prašno...etc.

v kolikor je bial stan rped kratkim barvana (torej tja do 5 let) ni nobene potrebe po emulziji - bolj brca vtemo.

jepa sam emulzija plastifikator (utrdi površino) kar pomeni da jo še dodatno zapre...tako dao kakme dihanju stene z vidika absorbicje in oddajanja vlage ni govora (/sploh ne, ker je že trenutni nanos pol pralni, potem čez še emulzija, ter pset pol pralni naos....genau sloji za bazen)

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Jaz bi šel 1x z emulzijo pol pa z belo barvo prek, če je potrebno dvakrat pač dvakrat prebarvaš. Pa ne rečiš barve!
Sicer pa en mali kos pobarvaj pa boš vido, če se skozi kaj vidi.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

jepa sam emulzija plastifikator (utrdi površino) kar pomeni da jo še dodatno zapre...tako dao kakme dihanju stene z vidika absorbicje in oddajanja vlage ni govora (/sploh ne, ker je že trenutni nanos pol pralni, potem čez še emulzija, ter pset pol pralni naos....genau sloji za bazen)
Ravno zaradi tega jaz predlagam, da sloj rdeče barve odstrani.
smile-1.gif

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Brez veze se je mučiti, sam imam v hiši steno podobne barve (temno rdečo), na kateri je malar mirno prebarval del pod stonicami na nežno marelično brez kakršnih koli težav. uporabljal pa je neke Poliflor (ali nekaj podobnega ) barve.