S čim pomivate laminat (parket)

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Doma imam eno staaaaro gumijasto metlo za pomivanje laminata. Ker je to metlo po dolgih letih pobralo, je potrebno nabaviti nekaj novega pa me zanima, s čim vi pomivate lamenate? Gledam malo reklame in vidim nekaj od Vilede ampak ne vem koliko je to kaj uporabno?
342446_1.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ta čisto spodanja s slike je zakon za vse obloge. Bistvo je da jo čim bolj ožameš predno natakneš na držalo...potem pa prebrišeš.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ta čisto spodanja s slike je zakon za vse obloge. Bistvo je da jo čim bolj ožameš predno natakneš na držalo...potem pa prebrišeš.
Saj tisto na sliki je nek komplet..da ti nastavek na vedru posuši krpo..Samo en vem kako to deluje v praksi

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
aha...nisem bil pozoren..ker mat ima neko reč kjer imaš trakove..tisto ni vredno pol ku... (se pa v posodi ožema in vrti..zato).

To, kjer natakneš mikrofibro, je pa res gut..zdaj lai zadevo ožameš na roko ali s kakim pripomočkom..je pa verjetno stvar presoje...se bojim da boš prip osodi pravna hitro še ob 30 EUR...in če ne bo delovalo boš na koncu ožemal na roke.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
to je delo za ženo,. ( glej prispevke v drugi niti ) ne obremenjuj se s tem. če nimaš žene naj to naredi mati, sestra, babica...
ti samo nadziraj
wink-1.gif

gurman5

Pripravnik
5. avg 2013
77
3
8
mene pa nekaj zanima.. nekdo mi je priporočil pomivanje parketa z mlačno vodo in nekaj šampona, namesto agresivnih čistil. ima kdo izkušnje s tem?
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Ravno sem mu mislil napisat, da imamo uporabnika (@patriot), ki sigurno ve vse o tem
grin1.gif

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Tole je dejansko uporabno ker dobro ožame, laminata nikar ne namakaj, bo hitro pokazal robove. Vzameš pa tisto ploščato varianto in ne na trakove. Pa brez agresivnih čistil seveda.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
Citat:
Uporabnik gurman5 pravi:
mene pa nekaj zanima.. nekdo mi je priporočil pomivanje parketa z mlačno vodo in nekaj šampona, namesto agresivnih čistil. ima kdo izkušnje s tem?
smile-1.gif

ja, mlačna voda z malo mehčalca, pa fajn ožet. potem pa lepo zbrisat

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Pa da se še ženska v tipično ženski temi oglasi. Osebno uporabljam čistilo Emsal za laminat in zelo podobno zadevico kot jo uporablja Jodlarček. Najprej dobro posesam, potem pa uporabim metlo za pomivanje laminata. Cunja mora biti res dobro ožeta, grem po laminatu, podobno, kot da bi pometala, kar se svinjarije nabere, potem skupaj s krpo, ki jo je potrebno oprati poberem in očistim.
Bo to dovolj nazorno?
Aja pa nikakršnih Top shopovih zadevščin ala H2O Mop, ker to samo kaplja in curlja
frown-1.gif
.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kaj pa tole?
http://www.merkur.si/aparati/s...fc-7070-01.html

sicer piše, da je sesalnik. Vbistvu so pa spodaj valjčki in v držalu je voda. Tko, da je mokro čiščenje. Neki sem gledal po YT pa je kr dobro spucalo.

Točno tole imamo mi. Zadeva je naravnost briljantna. Kako neverjetno je učinkovita se vidi prevsem okoli mizice kjer se tamli uči prehranjevanja in tam se na tleh znajde vse živo. Tole čudo dejansko popuče praktično vse madeže, tudi tiste bolj zasušene. Podlaga so so tukaj ploščice.
Enako dobro se obnese na laminatu, s tem da tam pač ni take svinjarije
smile-1.gif
. Je pa klasično mokro čiščenje, s tem da porabi precej malo vode. Ob malo bolj toplem in suhem vremenu so tla takoj zadaj praktično suha, sicer pa v nekaj minutah. Zraven nekako tudi sesa, ker opazim da kak prah kar potegne noter. Edini minus je da ne doseže najbolje robov in kotov. Tu je kake 5cm lufta, ki ga je potrebno kasneje poloviti s kakšno "old school" metodo. Skratka priporočam. Tole prihrani ogromno dela.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Super, da se je javil en k dejansko uporablja.
Sam sem tole kak let nazaj že skor kupil, potem pa zaradi cene in "kaj pa če..." nisem.
Sedaj imam psa pa vidim, da bi bilo tole topšit, če je res tko dobro.

1. Predvidevam, da potegne tudi kratke dlake po tleh?
2. Kolk m2 počistiš, da vmes ne spiraš valjčkov?
2.1. JE potrebno valjčke po vsakmu čiščenju oprat?
3. Za kolk m2 je rezervar za umazanijo in za čisto vodo?
4. Uporabljaš kakšna čistila, ali samo navadno vodo?
5. Kako je kaj okreten okoli stolov in podobnega pohištva?

Hvala!