Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Ali Cyberlink PowerDirector 9 že vsebuje codec mpeg4, ali ga je potrebno posebej naložit? Oz. v katerem formati je potem priporočljivo izvozit zadevo?
Jaz sem prepričan, da PD9 vsebuje vse kodeke za formate (zlasti zato, ker producira videe tudi v formatih, za katere nimam naloženih kodekov), v katere zna izvozit filme, žal ti ne morem zatrditi, da to res velja 100%, ker imam na vseh mašinah naložen k-lite basic pack, a po vsej logiki bi moral delati brez teh dodatnih kodekov. V vsakem primeru te pa nič ne stane, če jih naložiš, saj ta pack preizkušeno že več let deluje BP.
Jaz končni rezultat dela s PD9 vedno shranim kot kot 720p M2TS ali občasno kot 360p MP4, odvisno od namena. Tudi ko imam 1080p/i material, rezultate obdelave shranim v 720p formatu, zlasti zato, ker večina kamer s katerimi sem imel opravka, tudi ko snema v 1080 formatu, snema z enako velikim podatkovnim tokom (okorog 20Mbps), kot za 720 in zato je slika res večja, a manj kvalitetna (pri 720 je ena frame velik 1 mega /1280x720/, pri 1080 pa 2 mega /1920x1080/ in če je podatkovni tok enako velik, ...).