s čim nadomestiti meso?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Ker sem ze zdaj na pol vegi in kmalu bom cisto brez mesa, me zanima s cim je potrebno nadomestiti stvari, ki so v mesu?
Any vegies arround?
smile-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.987
355
83
tam ko se terc po tori rola
Človek je vsejed -rabi meso in zelenjavo. Če pa kdo hoče, pa naj je samo rastline, kje je problem? Že sam tip piše ''s cim je potrebno nadomestiti stvari, ki so v mesu'', torej se rabi meso.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
zacni razmisljat drugace. Ne s cim moras nadomestiti meso ampak kaj dejansko potrebujes. Jaz sem 25 let vegi pa ne zgledam nic grintav, bil sem celo v reprezentznci.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
In zakaj to, zaradi zdravja , ali zaradi neumnost?

No, ti ultra vernik (
evil.gif
)... kako se pa ti lahko prehranjuješ z mesom, če je ena od zapovedi "Ne ubijaj".
Jaz nisem nič slišal o drobnem tisku na ploščici, ki bi to zapoved omejeval na ubijanje ljudi.

In, če so nekateri ultra verni proti splavu, ko zarodek še ni živo bitje, kako lahko potem istočasno zagovajate ubijanje živali?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
zacni razmisljat drugace. Ne s cim moras nadomestiti meso ampak kaj dejansko potrebujes. Jaz sem 25 let vegi pa ne zgledam nic grintav, bil sem celo v reprezentznci.
Poudarek je na BIL
smile-1.gif

Vegetarianec je v bistvu staroindijska beseda za slabega lovca.... potem je pa moral žreti travo pa take....

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
@plex hvala za linke.
Ker se debata klasicno po alter maniri razvija, lahko prestavite v spam. Aja tocno, celi forum je ze spam

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.690
113
dovolj je samo to, da pogledaš sprednje 4 zobe pri človeku in je jasno, da smo delani za meso.
vse debate o tem kak je meso brezveze in kak je vegi oh in ah so brezpredmetne. Narava je v večini primerov preveč učinkovita, da bi za brezveze neko bitje nardila navidezno in funkcijsko vsejedo, čeprav rabi samo rastlinje.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Poudarek je na BIL
smile-1.gif

Vegetarianec je v bistvu staroindijska beseda za slabega lovca.... potem je pa moral žreti travo pa take....

bil zato ker sem star skor 40 let, ne pa zato ker bi mi kej manjkalo. Mimgrede poskusi narest 180 kg pocepa pa bos mogoc ugotovu, da nisem bil ravno grinta.

Orticija

Zelenc'
7. feb 2012
26
0
1
Prehrana je stvar posameznika in ne vem, zakaj se vedno kdo spušča v to, zakaj smo narejeni, kako bo človek umrl brez mesa in seveda tudi obratno - veganske trditve so še bolj za lase privlečene (ponavadi ljudi primerjajo s kravo, kako smo si podobni, če lahko krave živijo brez mesa, lahko tudi mi in podobne traparije). Naj se vsak sam odloči, kako bo jedel.

Sicer pa ni treba nadomestiti mesa, potrebuješ pa vir beljakovin - npr skuta, sir, beljakovinski napitki... Ponavadi je problem z vegetarijanstvom, da se poje preveč maščob. Npr. vsi vegi izdelki imajo več maščob kot beljakovin (razne vegi hrenovke, salame, tudi tofu ima veliko maščob). Sicer so rastlinske maščobe, vendar so večinoma hidrogenirane in v vsakem primeru jih naše telo ne potebuje toliko. Tudi nekatere stročnice imajo relativno veliko beljakovin, imajo pa seveda veliko več hidratov, tako da je treba tudi pri tem paziti.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tudi jaz poznam enega, ki trdi, da že nekaj let ni jedel, ker da živi od sončne energije.
hysterical-1.gif

Skrajni cajt, da se nehas z rozami pogovarjat! :D