Ruter + optika = težava

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
@igi
ne morem modema nastavit, ker rabim wireless zaradi laptopa

Zakaj že ne? Po vsej verjetnosti ima probleme s prepusnostjo ko deluje kot router. Če ga uporabiš samo kot AP, bi verjetno delovalo!

siol modem + ruter + PC = problem
siol modem + PC = brez problema

smile-1.gif

[/QUOTE]

Jst sem ti predlagal: siol modem (spremeniš v ruter) in nanj priklopiš tvoj "ruter"(ki ga spremeniš v AP!
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.208
1.377
113
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jah... če hočeš gigabit switch, imaš tudi opcije: http://www.telos.si/draytek/Vigor2950G.htm
Meni osebno je pač 802.11n bolj važen. Imaš pa tudi Airport Extreme, ki ima gigabitni switch in 802.11n. Pa tudi od drugih proizvajalcev imaš izbire še pa še...

In kaj si naj navadni uporabnik začne z ruterjem za 380€ ?

Če dobi za 110€ ruter ki ima boljšo prepustnost in bolši wireless domet ?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Hehe.. nisem nič gledal cen. To tako ali tako ni bil resen predlog --> saj se že na 1. pogled vidi, da ta router ni namenjen domačim uporabnikom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Firmware Update to v.2.11 (hardware rev. B) >>> sem inštaliral ampak ni bilo spremembe

Firmware Update to v.1.46 (hardware rev. C) >>> ni šlo inštalirat
Firmware Update to v.1.49 (hardware rev. C) >>> ni šlo inštalirat
Aha, torej imaš rev.B (ADM5120 platforma).

Lahko probaš OpenWrt Kamikaze 8.09 RC1 (ena od verzij BR 6104K , to je nabolj podoben ruter tvojemu... Gre za Edimax modele, lahko greš slike in lastnosti primerjat, da najdeš najbolj podobnega).

Druga je omenjena možnost rutanja v modemu in CN-WF514 samo kot "razdelilec" torej wireless Access Point.