Ruter + optika = težava

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Imam ruter Canyon CN-WF514 in imam SiOL optiko 20/20. Problem pa je sedaj v tem, da ruter povezavo razpolovi.

Če imam PC preko ruterja potem je max. DL približno 900, max. UL pa 750. Če pa je PC direkt na modem pa je DL 2.4 in UL 2.4

Kaj zdaj narediti? Ruter sem probal nadgradit ampak javlja neko napako in gre posodobit samo na najstarejši FW. Naj kupim novega ali je rešitev tudi kakšna drugačna? Ruter je zdaj star ene 4 leta.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
To preko wireless-a ali tudi preko kabla? Za wireless pri dveh priklopljenih napravah je to normalen prenos. Malo poglej po nastavitvah, da ni kak port nastavljen na 10Mbit/s. Priporočam ti še, da ga resetiraš na "factory defaults" in potem probaš. Lahko probaš tudi kak starejši firmware (ni nujno, da je slabši). Lahko probaš tudi zamenjat kak kabel (mogoče ti zaradi kabla slabo dela).

Če pa vse to ne bo pomagalo, pa po nov router...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Odvisno od cene in potreb. Kakšen Asus WL-500g premium za srednje zahtevne. Za bolj zahtevne pa kak Vigor. Recimo meni se zdi TOP tole: http://www.telos.si/draytek/Vigor2930n.htm Je pa cena rahlo visoka
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ma ni to to. bo treba ruter sestavit iz pcja, 2 mrezni not+wlan kartico, pa gigabitni switch. ce pa majo vsi samo do 100 Mbit. pol pa na to NAS gor priklopit... eh...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.439
422
83
Sicer tega ruterja ne poznam, vprašanje pa je, sploh lahko prežveči takšen bandwidth? Mnogim starejšim škatlicam pri optiki hitro poide sapa.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Imam isti model (ista oznaka, ni nujno tudi notranjost ista) in prebavi ravno tam nekje okoli 20 Mbps, tako da je lahko to to (namreč hardver ne zmore več).

Kateri firmware imaš zdaj gor ?
(iz tega podatka lahko sklepamo katero verzijo hardvera imaš in potem dalje kateri alternativni firmware-i bi še pasali gor).

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
siolov "modem" nastavi kot ruter in je to to.... sam tam ni nekih nastavitev.

Tvoj ti pa ne prebavi takšne hitrosti... Sem pravkar na firmi iz podobnega razloga zamenjal Ciscota.... ASA pa sedaj deluje odlično
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.208
1.377
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Imam isti model (ista oznaka, ni nujno tudi notranjost ista) in prebavi ravno tam nekje okoli 20 Mbps, tako da je lahko to to (namreč hardver ne zmore več).

Kateri firmware imaš zdaj gor ?
(iz tega podatka lahko sklepamo katero verzijo hardvera imaš in potem dalje kateri alternativni firmware-i bi še pasali gor).

Ja dosti jih ima težave z WAN portom. Prepustnost jim je ozko grlo.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
@stein
restoral sem ga na tovarniške nastavitve

@igi
ne morem modema nastavit, ker rabim wireless zaradi laptopa

igi

Guru
13. okt 2007
5.584
1.193
113
Celje
@igi

[/QUOTE]

Zakaj že ne? Po vsej verjetnosti ima probleme s prepusnostjo ko deluje kot router. Če ga uporabiš samo kot AP, bi verjetno delovalo!

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ma ni to to. bo treba ruter sestavit iz pcja, 2 mrezni not+wlan kartico, pa gigabitni switch. ce pa majo vsi samo do 100 Mbit. pol pa na to NAS gor priklopit... eh...

In kaj potem naložiš gor, da ti dela wlan?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:

In kaj potem naložiš gor, da ti dela wlan?

IMO je lažje kupit en AP (ali pa kar router, glede na to da je cena bolj ali manj enaka) pa ga povezati na tisti gigabit switch, kot pa da se ubadaš še s PCI wifi kartico, katero bi še moral prepričati naj deluje v AP mode (tega menda niti vse kartice ne znajo).

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik igi pravi:
@igi

Zakaj že ne? Po vsej verjetnosti ima probleme s prepusnostjo ko deluje kot router. Če ga uporabiš samo kot AP, bi verjetno delovalo!

[/QUOTE]

siol modem + ruter + PC = problem
siol modem + PC = brez problema

ruter je tisti, ki dela težave

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
@stein
restoral sem ga na tovarniške nastavitve
In še vedno nagaja ?
Verzija FW ?

Firmware Update to v.2.11 (hardware rev. B) >>> sem inštaliral ampak ni bilo spremembe

Firmware Update to v.1.46 (hardware rev. C) >>> ni šlo inštalirat
Firmware Update to v.1.49 (hardware rev. C) >>> ni šlo inštalirat

zdaj pa sem ga resetiral nazaj na tovarniške nastavitve