Rusi in vinjeta

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Pozdravljeni,
sigurno ste zasledili te dni novico o treh rusih in njihov "protest" na kazen zaradi vinjete.
Sam sem mnenja,da je postopek nasih darsovcev cisti idiotizem.CP Dane je samo kak km od drzavne meje in verjamem da nekateri spregledajo prodajno tocko na sami meji.
Itak tej nasi redarji so nesposobni.....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Upam da kdo nabrca ruse + konkretno kaznuje.
Zato ker so Rusi?
Ali si za enak postopek pri vsakem podobnem troleku neglede na njegov izvor

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
V primeru,da se je to zgodilo v obratni smeri ali pa npr na ostallih CP v drzavi ali na pocivaliscih ok...kazen in to je to...ampak samo 3 km od meje se mi zdi zelo oderusko,nakup vinjete bi bil vec kot dovolj

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Sej avstrijci majo isto na Šentilju...ko si cez si ze v prekrsku...Spielfield je ze znak Toll na izvozu...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
V primeru,da se je to zgodilo v obratni smeri ali pa npr na ostallih CP v drzavi ali na pocivaliscih ok...kazen in to je to...ampak samo 3 km od meje se mi zdi zelo oderusko,nakup vinjete bi bil vec kot dovolj
Jaz sem tudi plačeval Avstrijcem kazen, ker nisem imel vinjete, direktno na AVS-ITA meji. Pa nisem takole protestiral. Če pač greš v neko tujo državo, se moraš pozanimat, kako je kaj s cestninami. Sploh pa je iz italijanske strani dovolj dobro označeno, da je potrebna vinjeta v Sloveniji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Upam da kdo nabrca ruse + konkretno kaznuje.
Zato ker so Rusi?
Ali si za enak postopek pri vsakem podobnem troleku neglede na njegov izvor

Zato ker so ignorantski. Pomoje niso edini, ki so najebali, ampak ostali ne delajo scene. Oni pa, verjetno, zato ker so pač rusi, mislijo da držijo boga za jajca in izisljujejo.

Nabrcat njih in vsakega, ki počne enako. Uradne osebe se mora ubogat, drugače brce.

PS, seveda brca ne pomeni fizičnga nasilja, ampak jih kaznovat, pošteno + odstranit, magari v zapor za kakšno noč, dve, zaplenit avto, etc...torej novodbne "batine", da dobijo in si zapomnijo.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Se ne strinjam s tabo. Danes je pač tako, da se je treba malo prej pozanimat, v katero državo greš, in se na to ustrezno pripravit. To, da "ni videl", je izgovor, ki nima nobene teže. Jaz tudi lahko "spregledam" znak za omejitev hitrosti, čez 100m padem na radar in moram plačati kazen ne glede na to, ali sem videl znak ali ne. Pravila so pravila in naj veljajo enako za vse. Če noče plačat, ga/jo spravit dol iz avtoceste in zaplenit avto. Me zanima, kako dolgo bi še protestiral/-a. Tipično slovenceljsko se zdaj z enim čudaškim posebnežem, ki mu pravila niso jasna in jih za povrh vsega niti ne poskuša razumeti, ukvarja pol države...
Table za vinjete ob vstopu v državo so ogromne, če si slaboviden, pa itak ni pametno vozit.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Kaže se nesposobnost našega zakonodajalca, da stvari predpiše tako, da se tak primer razreši do konca. S prisilnim izgonom na vstopno točko v državo po preživetem uklonilnem zaporu.
Avstrijci so mojemu svaku kar lepo zaplenili dokumente na povratku na Šentilju, ker ni imel pravilno nalepljene vinjete (poskus goljufanja z isto vinjeto na več vozilih). Mislili so, da se bodo omehčali, potem pa je čez nekaj ur le ugotovil, da temu ne bo tako in je plačal kazen. Imel je nekaj težav, da je dobil dokumente nazaj, ker osebe, ki je dokumente vzela, ni bilo več v službi in so rabili nekaj časa, da so jih našli. Avstrijci so tudi znani potem, da so nekdaj imeli policisti pravico do rubeža in so ljudem pobrali iz vozila avtoradije in podobno opremo, če niso imeli za kazen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Sedaj bodo pred vrnitvijo dokumentov morali plačati še zaporo... bo bolje da nadlajujejo peš, ker če so kupili tedensko vinjeto itak ne bo kmalu več veljavna.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Očitno smo tisti, ki kupimo vinjeto največji osli na svetu.

Iz italijanske strani je vsaj 10 km pred mejo več opozorilnih tabel za "vignete" v SLO, na meji so table in prodaja, tik za mejo najmanj dve odprti črpalki + možnost izvoza na lokalko.

Zakaj se tile rusi doma nič ne vsajajo, ko njihovi napol pijani policaji načrtno ustavljajo vse tujce in jim kasirajo prekrške, ki jih niso storili.

In nenazadnje: sicer obstaja možnost, da so na zahod prišli kje bolj severno, ampak vseeno - so se mogoče v kontra smeri že peljali brez vinjete?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
To samo kaže ignoranco naroda, rusov, nič drugega, mislijo pač da so nekaj več.

Saj, če gledaš kako jim naši politiki/gospodarstveniki ližejo ritke, me ne čudi tak odnos do nas.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Še vse dodatno nastale stroške bi mu zaračunal (5-dnevno varovanje avtomobila, posredovanje policije). Me zanima, če bi še kdaj poskušal kaj podobnega.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
rusi pa ne razumejo pojma zločina in kazni. da jih ni sram.
če ni kazni gre potem vsak brez vinjete če ga ne dobijo super če ga dobijo je pa na istem. kazen + vinjeta + kazen za oviranje prometa + izgon iz džave.
saj so se tudi enkrat eni romuni da darsovce spravili. so hitro prišli policaji pa jih pomirili. če je red mora biti za vse. zihr bi v rusiji fajn bili repeni če bi se tako šli.