Rušenje hišk na vrtovih, zakaj ne na rakovi?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik vacant pravi:
Da pa Barbarian trdi, da ni bolj sposobnega kot Jankovič je pa smeha vredno.
hysterical-1.gif
Tudi Jugoslavija je jokala, češ kaj bo sedaj ,ko je 4.maja umrl Tovarš Tito !!
Že coolpoweer se mi zdi sposoben, da naredi red.
Če bi malo bolje prebral post bi videl da je napisano "trenutno" in za tem tudi stojim!
Sej smo men dva župana brez "jajc" pa kaj je narjen???
Nimam cajta naštavat kaj je narejeno samo v prvih 6 mesecih , in ker sm zaposlen pod Holding hišo lahko povem da je naše podjetje imelo nekaj projektov zuni že 9 let pa noben nč naredu dokler Zoki ni uletu
zmaga.gif

Tko da ne nabiji v tri krasne
stupid-1.gif

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Zoki, se bo v času županovanja precej opomogel. Boj se takih, ki se smejijo v brk sogovornikom. Jih gledajo zviška, češ....
Vse si povedal, delaš za javni denar in preživel boš s sposobneži ali brez. On dela z javnim denarjem, če ima dvojna merila pa sam oceni! Boš že znal oceniti. Ne dvomim, da je ocena s tvoje strani superlativna.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj ne rušiti vrtičkov

ker so iz lop ratali vikendio
z elektriko
vodo
pečmi
posteljami
vsem kar rabiš ža življenje

in to na državni zemlji.

in tam so lahko lepi bloki. pa naj bodo. al je bolje, da se gradi na rodovitni zemlji. če se mene vpraša bi vse vrtičke upepelil.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Hm.

Bistvo te teme ni v tem, da vrtičkov ne smemo rušiti.
Bistvo so dvojna merila pri tem - enim ja (vrtičkarji), drugim se pa spremeni PUP in se jih legalizira (cigani).

To je poanta, ki jo tudi jaz zamerim Jankoviču.
Čeprav se strinjam s tem, da so vrtički grdi, zgrajeni na črno, kazijo.... blablabla.
Ampak vseeno hočem imeti enaka pravila za vse.

shocked-1.gif

Šele sedaj sem se spomnil glavne razlike med rakovo jelšo, romskimi naselji in črnuškimi vrtičkarji. Seveda tovrstne razlike, ki vrtičkarjem onemogoča (čisto pravilno) legalizacijo hiš, katere so zgradili namesto lop.

Ena beseda: Lastništvo

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sem ravno pogledal posnetek kako Jankovic "rusi" vrticke mislim da v Crnucah al kje že,skratka zanima me, zakaj ne porusijo nedovoljenih gradenj na rakovi jelsi? Tam cez most .

Bi blo to za povprasat jankovica.
Pravzaprav so tisti "vrtički" večja ciganarija, kot rakova jelša.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik vacant pravi:
Kozarec kdo se ne strinja s tvojo trditvijo ni OK, prav imaš enaka pravila za vse. Naj živi v kateri koli občini. Ena palica mora biti za vse?
Da pa Barbarian trdi, da ni bolj sposobnega kot Jankovič je pa smeha vredno.
hysterical-1.gif
Tudi Jugoslavija je jokala, češ kaj bo sedaj ,ko je 4.maja umrl Tovarš Tito !!
Že coolpoweer se mi zdi sposoben, da naredi red.

Koliko od napovedanih 22 projektov pa je sposobni jankovič že ivedel? enega, dva? res me zanima, glede na to, da je že kar prcej mandata mimo...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
2 all...

Ne razumem, kako lahko eni zagovarjate "vrtičkarje". Dali so jim možnost, da odpravijo nepravilnosti... A so jih? Jih niso. Ergo rušenje. Simpl kot pasuj. In sedaj oni in vi kritizirate Jankoviča, ki gre vzpostavljat pravni red.
Pa da ne bo pomote. Tudi na "rakovi" jih čaka podobna zgodba. Legalizacija objektov. Tisti, ki jih ne bodo (če sem prav razumel sta to dva) legalizirali, jih čaka enaka črnuška zgodba. In ja, ko so zidali bajte na Rakovi Jankovič ni bil župan...
Da še to dodam, glede vrtičkarjev. Po besedah Zokija, naj bi nekateri vrtičakrji imeli že pred 12 leti odločbo za rušenje objektov, pa tega država ni izvedla. Posledice pa so vidne danes.

Zato se v celoti strinjam z rušenjem vrtičkov, da končno nekdo prevzame posledice neupoševaja zakonov.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno tako. rušenje brez izjem. kar ni dovoljeno, pač ni. in če je bila dovoljena lopa, na lastno odgovornost za nedoločen čas z izjavo, da se bo umaknila na zahtevo lastnika parcele, je jasno, dane more bit katastrofa če se ruši zidan vikend.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
.... In ja, ko so zidali bajte na Rakovi Jankovič ni bil župan...

Tudi ko so se postavljali vrtički, Jankovič ni bil župan...
smirk-1.gif

@tis - če nekaj ni dovoljeno zidati, ni dovoljeno, pa je vseeno, kdo je lastnik zemljišča.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

@tis - če nekaj ni dovoljeno zidati, ni dovoljeno, pa je vseeno, kdo je lastnik zemljišča.

To je res. Ampak če si lastnik zemlje imaš vsaj teoretično možnost objekt legalizirati. Če je pa država/občina lastnik zemlje, potem pa mislim da niti v sanjah ne moreš pomisliti na legalizaciji.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
.... In ja, ko so zidali bajte na Rakovi Jankovič ni bil župan...

Tudi ko so se postavljali vrtički, Jankovič ni bil župan...
smirk-1.gif

No ja... te zadeve ureja zakon iz 96 ali še prej, ki opredeljuje, da mora lastnik dati vlogo za legalizacijo.
In ta zakon je bil namenjen vsem nekaj 10 tisoč črnim gradnjam, ki so bile takrat še kot posledica neurejenih razmer in hitre gradnje v zlatem obdobju kreditiranja preko čekov v Sloveniji.

Pa še dodatno: imamo parcelo, na njej je hiška. Tebi jo dam v najem in ti si tam zaželiš vrta. Misliš, da lahko, glede na to, da imaš najemno pogodbo podreš mojo hiško in si postaviš vrt? Ta obratni primer sem podal le, da si lahko bolj realno predstavljate situacijo...