Rupnik

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
Mi bi da se reče bobu bob......da se pove ta in ta je bil ubit zato ker je imel tovarno in mu je nismo mogli drugače vzet kot da smo ga likvidirali...njegove naslednike zastrahovali da so šli čez mejo in nato nacionalizirali....

in kje boš našel tega boba, ki bi ti bil sposoben povedat te informacije??

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Še 1x......ne dojemaš kaj je point tega priznanja.
Oz tisti katere "ščitiš" točno vejo......zakaj so te porinili v ospredje.
Ne upate (si) priznat revolucije!
Belgija:
- August Borms ( executed by firing squad in 1946 ) in ostali
Danska
- Knud Børge Martinsen (on 25 June 1949 at 01:00 executed by firing squad in Copenhagen. ) in ostali
Francija
- po ocenah je pred dokončno osvoboditvijo bilo usmrčenih 6.000 višijevcev, po pa še 4.000 (ocena francoske policije), kasneje so ustanovili Commissions d'épuration, ki je obsodila 120.000 ljudi od tega 1.500 na smrt. Petan je bil obsojen na smrt, pomilostil ga je de Gaulle. V osemdesetih letih, (40 let po vojni) so obsodili še nekatere francoske kolaborante
Norveška
- samo eno ime bom napisal, ki pa je dalo naziv vsem tem, Quisling ( executed by firing squad at Akershus Fortress at 02:40 on 24 October 1945. ) in ostali
Luxemburg (tudi tu)
- Norbern Sinner (excecuted 9. November 1945) in ostali

Nikjer tega ne problematizirajo. Izbrali so napačno stran, ta je izgubila, zato so jih zmagovalci obsodili eliminirali.

Ampak v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Poljskem, v Ukrajini, povsod imam(j)o težave z kolaboracijo. njihovo izdajstvo se minimizira, njihove zločine relativizira, povsod se obnavljajo procesi.

Ti praviš revolucija je kriva, sam mislim da je krivo to, da se politične stranke, ki so sedaj na oblasti v teh državah, napajajo iz tradicije teh istih kolaborantov, kvilingov, izdajalcev. Zato jih je treba oprati.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
Sej maš stroko.....arhivov niso vseh zažgal al pa zmlel v papirnici Količevo....

Nekaj malega je še živih......maš pričevalce......maš živeče sorodnike....

Da se še sestavit sliko....vprašanje če nasledniki KPS to pustijo/hočejo...

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
Nikjer tega ne problematizirajo. Izbrali so napačno stran, ta je izgubila, zato so jih zmagovalci obsodili eliminirali.

Ampak v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Poljskem, v Ukrajini, povsod imam(j)o težave z kolaboracijo. njihovo izdajstvo se minimizira, njihove zločine relativizira, povsod se obnavljajo procesi.

Ti praviš revolucija je kriva, sam mislim da je krivo to, da se politične stranke, ki so sedaj na oblasti v teh državah, napajajo iz tradicije teh istih kolaborantov, kvilingov, izdajalcev. Zato jih je treba oprati.

Seveda s5 ne zastopiš......povsod na zahodu so znali reči bobu bob......problemi so samo tukaj na balkanu in v ex vzhodnem bloku....hmmmm le zakaj? :)

1+1=.......? ;)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nisi izbral dobrega primera...res ne :)

Mislim da je vsem jasno da bi mitraljez lepo zapel......še več.....velika večina nas ob tem ne bi mela nočnih mor.....ker pač!

Tukaj se ne pogovarjamo o teh ki so si zaslužili......ampak o tem če si upamo priznat pred&med&povojno revolucijo?

Še 1x......noben ne travmira za zagrebenim posiljevalcem ki sva ga skupaj zakopala v prvo gnojno jamo...pa nima veze al se piše leto 1942.....al pa 1946....

Mi bi da se reče bobu bob......da se pove ta in ta je bil ubit zato ker je imel tovarno in mu je nismo mogli drugače vzet kot da smo ga likvidirali...njegove naslednike zastrahovali da so šli čez mejo in nato nacionalizirali....

Al pa o sosedovi Francki....ki je bla všeč Tonetu partizanu......pa mu ni hotla dat pa jo je podobno ko ISISovci...najprej "nahoblal" potem pa pše v jamo zvrnu ker sam pri sebi je vedel da ni gut kar je naredil...

Pa take pa te...a veš!

Ja. Se strinjam. Toda glede tega smo se vsi že opredelili leta 1990, na plebiscitu. Takrat smo se izrekli, da smer ni dobra in da gremo na svoje.
Takrat se je zgodila "sprava". Z 90% izjavo, da drži.

Vse kar se pa sedaj dogaja, je pa pogrevanje čustev za nek precej očiten namen. Kot ponavadi.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
Ja. Se strinjam. Toda glede tega smo se vsi že opredelili leta 1990, na plebiscitu. Takrat smo se izrekli, da smer ni dobra in da gremo na svoje.
Takrat se je zgodila "sprava".

Vse kar se pa sedaj dogaja, je pa pogrevanje čustev za nek precej očiten namen. Kot ponavadi.
JoJ Demz

leta 1991 smo se....oz ste se (didnt participate)......da smer ni prava za federacijo....

Sprava je bila pa taka da je mali sivi držal roke v žepih (tam pa najbrž fige)........zato pa se kregamo že od takrat

kot vedno mixaš vzroke in posledice in dogodke :)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda s5 ne zastopiš......povsod na zahodu so znali reči bobu bob......problemi so samo tukaj na balkanu in v ex vzhodnem bloku....hmmmm le zakaj? :)

1+1=.......? ;)

Zakaj? Zato ker je to Balkan. In to dopovedujem že vso alterjevsko zgodovino.
Srb bi vladal in ukazoval, ko ga pa nadevaš po pićki, pa joče in toži, da "jaoj, kako grdo si me". Cel svet mora poslušat v nadaljevanju njegove tegobe.
Črnogorec, junačina, takoj ko pade noč, pobegne v bajto in v kotu moli roženkranc ali kake vse bogove imajo tam doŁ. Ga nisem spoznal bolj strahopetnega človeka od črnogorca, in to brez izjeme. Sorry.

To so vse značaji, ki smo jih v zadnjih 70 letih uvozili k nam in nam danes krojijo misel. Slovenska misel je vedno bila čista. Balkanska pa nikoli.

I

Izbrisan uporabnik #9334

JoJ Demz

leta 1991 smo se....oz ste se (didnt participate)......da smer ni prava za federacijo....

Sprava je bila pa taka da je mali sivi držal roke v žepih (tam pa najbrž fige)........zato pa se kregamo že od takrat

kot vedno mixaš vzroke in posledice in dogodke :)

Niti slučajno. Če ne bi mali sivi itd tako preudarno izpeljal zadeve, bi imeli resnico, ki jo je doživela Bosna. Če si dovolj star - pomisli malo. Če si pa premlad, pa raje utihni.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
To je s5 nekaj 3jega.....in ja maš prav...glede balkanskih karakterjev...ampak temo si pa s5 falil :D

Ferdotu sem hotel namignit da je problem obsodit komunizem v ex komunističnih državah.....lol kne?

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
Niti slučajno. Če ne bi mali sivi itd tako preudarno izpeljal zadeve, bi imeli resnico, ki jo je doživela Bosna. Če si dovolj star - pomisli malo. Če si pa premlad, pa raje utihni.
Lej.......sicer je prepogumno karkol trdit......ker....

Ampak mi nismo mel tako velike srbske manjšine kot v bosni
Ni bilo tolko mešanih familij
vedno smo srbom delval mal preveč "alpski" za njihov okus...
Nismo imeli naravnih bogastev

Tko da dvomim......preveč daleč od juga smo bli da bi nas pohopsal....

I

Izbrisan uporabnik #9334

To je s5 nekaj 3jega.....in ja maš prav...glede balkanskih karakterjev...ampak temo si pa s5 falil :D

Ferdotu sem hotel namignit da je problem obsodit komunizem v ex komunističnih državah.....lol kne?

Nismo imeli komunizma. Zrasli smo v precej lep socializem, ki je bil zato ker je bil "preveč lep" trn v peti zahodnim kapitalistom. Z nami namreč niso mogli služiti (beri : grabiti). Ta socializem je bil zelo učinkovit tampon med komunistično Rusijo in kapitalistično Ameriko.

In - da se razumemo, obe, rusija in amerika, brez meja in brez sramu še danes teptata človekove pravice. S tem da Rusija pokaže, kako je, Amerika pa laže v obraz in se smehlja.

In - Da, res sem zopet izven teme.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Še to : Če ne bi bilo Juge kot tako močne nevtralne države, bi zelo možno kar nekajkrat vmes nastala tretja svetovna. Jugoslavija in Tito s svojo avtoriteto sta bila zares "tampon".
Pa nevarno je bilo takrat živet. Še v 80. letih nisem dobil gradbenega dovoljenja za delavnico, dokler nisem moral vkomponirati še bunkerja :bonk: . Ta bunker je bil po materialnih stroških vreden tri delavnice. Seveda ga nismo nikoli naredili, toda ... :D

Luštno je danes pametovati. Pa se bojim, da ne bo vedno tako.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
Ja Demz če ne bi blo Rex-ja bi ziher eskalirala Kubanska kriza :)

Pa še dandanes ne bi vedel kaj so banane in pomaranče ker nam jih takrat neuvrščeni ne bi dilal za švercano nafto :)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ti se posmehuješ, ampak - v redu, to gre vse v tvoj rovaš. Veš kar veš, veš pa ogromno zgrešenega, pa se posmehuješ. To si pač ti.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
Ja veliko stvari me je ali pa me zanima.......vedno sem pa preziral možganske veleposestnike!

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja veliko stvari me je ali pa me zanima.......vedno sem pa preziral možganske veleposestnike!

ki so ... kje? Če je možganski veleposestnik, se ga zelo malo opazi. :fredi: Sploh pri politiki.

Možganski posestnik je neviden. Jaz v tej vlogi vidim samo RKC oz. Vatikan.

Pa sva zaokrožila nazaj k Rupniku.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
Hmmm...a da sva?

A je cerkev ustvarila Rupnika? Al so ga črno-bela razmerja v družbi?

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam
I

Izbrisan uporabnik #9334

Vatikan je "stric iz ozadja". Rupnik je bil njegov hlapec.

Sicer je pa Vatikan stric iz ozadja še danes. Kar močan stric. :fredi:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.655
113
Ok......lahko da mu je cerkev (njej pa Vatikan iz ozadja) dajal moralno podporo.

Ampak lej dec no......če ti veš da bo v kartkem 7,5 tone aluminija na tvojem dvorišču mojega ker se mi je utrgal v glavi in se grem revolucijo......ja če država ne odreagira......najbrž se mi boš probal samoupret na kako temno noč?

EDIT: če te pa pri tem še podpre varilec Meho.....pa ti prinese še kak prešvercan kos orožja "sa strane" pa še tolk lažje.....

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Hmmm...a da sva?

A je cerkev ustvarila Rupnika? Al so ga črno-bela razmerja v družbi?

Tega ne štekam, kakšna črno-bela razmerja v družbi?

A ni Rupnik odnesel načrte Rupnikove linije Italijanom že pred začetkom vojne? Kje je tu boj proti revoluciji?

Ne ga srat, no.