Rumena lučka na Oplu

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Sorry za zamudo pri odgovoru, nadgradnja sw uradni opel servis, bila pa je poleg ostalih del, tako, da ti cene ne vem povedati. Sprememba pri gretju svečk je očitna. Preveri koliko računa uradni servis, zgoraj omenjena cena (RSR) je vsekakor previsoka in posledica tega, da Opel do sedaj ni imel urejenega v tovarniškem programu.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
čez praznike sem pustil mehanike pri miru:)
sedaj po praznikih jih spet začnem napadat. 2 imam v paci, če ta dva zatijta, pol pa mi dobesedno zmanjka idej kam še lahko grem. razen da ga peljem v lj, kot je nekdo zgoraj omenil.

na ušesa je tudi prišlo, da je nekdo imel neko podobno težavo in je na koncu bil kriu neoriginalen avtoradio
bonk.gif
tko, da sem sedaj še avtoradio zamenju, sicer še ni boljš, bomo pa videl, če se bo morda lažje popravlo.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Zakaj že? (seveda če si mislil mene)

Zato, ker avto pri +2 ni vžgal brez grelnih svečk, ali zato ker zdaj pri +5 in -15 vžge BP? Koliko DTI vecter si že imel, das si postavil tako diagnozo?

@Fusion: Vectra mora imeti 0,7 bara podtlaka na vakuum sistemu, če imaš pri roki manometer in T kos preveri. Tudi jaz bi stavil na razpoko na vakuum cevki.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
domači mehankarji obupali, danes bil na rsr-u, računalnik je pokazal spet neko tretjo napako (senzor za temp. olja in vode). vrjetno ga še danes zamenjam (stane 18€), če lučka sama ne vgasne, grem jutr še 1x na rsr, da pobrišejo napako iz računalnika, pa da vidmo kaj bo potem...

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik JustOne pravi:
Zakaj že? (seveda če si mislil mene)

Zato, ker avto pri +2 ni vžgal brez grelnih svečk, ali zato ker zdaj pri +5 in -15 vžge BP? Koliko DTI vecter si že imel, das si postavil tako diagnozo?

@Fusion: Vectra mora imeti 0,7 bara podtlaka na vakuum sistemu, če imaš pri roki manometer in T kos preveri. Tudi jaz bi stavil na razpoko na vakuum cevki.
Kot sem ti že svetoval.Popravi in hitro prodaj.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Evo ti argument.Meni je crknil računalnik.Ko mi je crknil tretjič, je šel opel v prodajo.Mehaniki so tavali v temi,sicer so ugotovili, da je računalnik zanič, ampak niso mogli ugotoviti zakaj crkuje.Zame je to zadosten razlog.Ko vidiš, da ti mehanik hodi okoli avta pol ure pa ne ve, kje bi začel in to na uradnem servisu z vsemi aparati, potem ti mine do vsega.

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Off topic:
Strinjam se s tabo, ob takih težavah bi verjetno delil tudi tvoje mnenje. Vem, da je računalnik na bosch črpalki in tudi Bosch črpalka sama, šibka točka teh avtomobilov.

Po drugi strani je pa žal res tudi to, da ob okvari vse več serviserjev (tudi pooblaščenih) odpravlja posledice in ne vzroka, kar bi pri drugi odpovedi črpalke (če je bila nova oz. obnovljena) morali storiti.

Po drugi strani pa je ta model črpalke (Bosch VP44), vgrajen v precej dizlov letnika okrog 2000 (Ford TDdi, Bmw 320d, Audi/VW 2,5 TDI, itd.), kar pomeni, da je potrebno stran od vseh teh dizlov
confused-1.gif
.

Oprosti, ker sem malce nesramno reagiral na tvoja prejšnja odgovora.

On topic: Fusion, upam, da si odpravil težavo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mah k...urca sem:(
tajnica jim je zbolela pa so kr celo firmo zaprl zarad bolezni:S
jutr bom šel morda še k njihovim sosedom vprašat http://www.avtoelektrika-novak.si/

ima še kdo kak predlog kam se nej oglasim? na chip tuningu sem že prvič bil, pa imajo priklop na pc kr mal drag (30€)

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
To še zdaleč ne pomeni, da je ta diesel slab, ampak sem bil pač eden izmed tistih npr. "tisoči" pri katerem se zgodi taka napaka in je ne vejo odpraviti( mislim z minimalnimi stroški).Te rumene lučke še sedaj ne morem pozabiti.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Boch pumpa VP44 zna res zajebavat, pa tudi popravilo nje je precej komplicirano.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne še:(

pa avto je začelo nekaj morit, ko pritisneš na gas rabi mal, da potegne.

sem upal, da kej na loto dobim, da tole gajbico podarim kaki mehaniški šoli, da se naučijo enga bogega opla zrihtat :S
Pa ko bi se vsaj kak mehanik potrudu, tko pa vsak mal pogleda, če se v 5min ne spomne kaj bi še lahk blo narobe al pa če v računalniku ne piše, že ne znajo popravt... Vsak bi sam pol avta zamenju, in en del bo sigurno pol odpravu napako. Jah to znam tut sam nardit.
Mal mi je problem v lj kam dlje avto odpeljat, ker nimam potem prevoza. Bom počakal, da se otopli, da se bom lahk z biciklom fural:)

Ne ni črn, temno moder je.

sorry za off, sam mal sem mogu dat ven iz sebe:)

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
ne razumem te... lepo sem ti napisal kam odpelji - pa si odpeljal drugam, zdej se pa čez mehanika pizdis

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če bi dobro prebral sem bil prvič ko se je lučka prižgala že pri njih. Pa so me hoteli olupiti za 600€, ker se kao ne da dobit cenej. Sam sem v 5min po netu našel del za 150€ in ga tudi zamenjal.
Potem je neki časa imel avto ati na drugem koncu slo in šel do par mehanikov, kateri so tut vsi kao neki hudi majstri. Pa nihče ni nič zrihtal. Zaradi prve "slabe" izkušnje sem šel v lj še na rsr, morda pa tam še kej druzga pogruntajo.
Avtoelektronike sem se ta čas malo ognil, ker samo priklop na pc stane dobrih 30€ in da mi povejo nekaj kar že vem, mi je malo drago.
Sedaj čakam na en odgovor od človeka, ki je bil pri avtoelektroniki in če mi še vedno ne uspe zrihtat, grem vrjetno tudi sam še enkrat k njim in jim avto pustim tam.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sej ne vem ali bi skakal od veselja ali se samo potiho smehljal in upal, da je problem rešen.
Namreč lučka NE sveti več in avto gre normalno:)

Krivec je bil en delček pod egr ventilom. Moral bi biti fiksen, pri meni pa se je premikal. Glej sliko kje se to nahaja.
Točno tam kjer kaže puščica pride un batek od egr ventila, v to "cevko" nad puščico pa pride še ena cevka(puša), ki mora biti fiksna, pri meni pa se je premikala. To so zalepli in sedaj deluje.

Zihtal pa so mi pri www.kruno.si