Rubežnik: kam lahko pride?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
193
63
Oseba ima stalno bivališče, na katerem je tudi prijavljena. Živi pa na začasnem bivališču, kjer pa zaenkrat še ni prijavljena. Zanima me, če se oseba prijavi na začasno bivališče, kam v primeru rubeža najprej pride rubežnik? Na stalno ali začasno? Če na stalnem nima kaj rubiti, lahko gre na začasno? Stvari na začasnem bivališču so last tretje osebe.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Rubi se tretjim osebam, sicer pa je odvisno od rubeža in za kaj je odločba izstavljena --vrsta dolga--

https://zakonodaja.com/zakon/zdavp-2/184-clen-rubez#

Rubež se uradno in tudi pravno izvaja na dolžnikovem stalnem prebivališču,kar v praksi pomeni, da se vsa premičnina na stalnem naslovu dolžnika,za katero vi kot njegovi starši nimate računa na svoje ime in priimek (verjetno takšnih računov sploh nimate), smatra tudi kot dolžnikova lastnina in se lahko rubi!! Žal je pri nas pravno to dopuščeno in se tudi v praksi izvaja!!! To kje je sin začasno prijavljen nima veze, razen če ga želite odjaviti. Kako dolgo že sin živi na začasnem naslovu? Zahtevajte, da se tam tudi zastalno prijavi in tako rubeži ne bodo hodili več k vam!! Ste mogoče njegov bančni porotnik? V tem primeru se ne boste mogli odrečt plačilu njegovih dolgov.
Rešitev je v tem, da si sin poišče drugo stalno prebivališče, tam kjer dejansko živi, seveda če ni to pri vas.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Torej, če imaš recimo novega partnerja in ga prijaviš na svoj naslov ti rubijo tvoje nepremičnine?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ne, rubijo njegove nepremičnine.je pa fora da moraš ti dokazati da je nekaj tvoje in ne od partnerja.torej imeti moraš račun na svoje ime.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ajoj narobe sem napisal mislil sem premičnine! Torej dobiš partnerja za katerega ne veš, da je zapufan in ga prijaviš na svoj naslov rubežniki ti pa potem izpraznijo stanovanje
frown-1.gif
.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če se je ravnokar vselil bi ti po mojem mnenju že samo s popisom svojega premoženja in slikami stanja lahko dokazoval lastništvo premičnin na določen datum..ker tisto z računi na ime je mal kriza

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Dokazovanje lastnine če nimaš računa je težavno še posebej v primeru ko se priseli na tvoj naslov parner ali oseba ki dejansko nima nič in je zapufana, vendar mislim da je takih primerov malo, bolj je problem z osebami ki so v družini ki so živele ali še živijo na tem naslovu ali so preseljena na začasni naslov te stvari so v v primeru rubeža zakonsko določene in so jasne, ker pa lahko gre za različne rubeže je še vadno vsak primer za sebe specifičen, velja pa za vse polnoletne osebe enako.