Rtvslo2 Goljufije s hrano

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.732
113
pri taščici
Res. Pred leti, ko je izbruhnila ta afera, so ugotovili, da so to "oplemeniteno" repično olje dajale na mizo tudi mišelinove restavracije. So pa tudi v dokumentarcu omenili, da je bilo olje v restavraciji v kateri je tudi Merklova.
Naših mišelink pa takrat še ni bilo.
Ja, to za merklovo je bilo pa res povedano.
Vazno da se carina bori proti fake DG cunjicam iz AE.
 

B81

22. jul 2007
36.972
10.523
113
Lani ali predlani je bil prispevek o oljčnem olju in je povedal en večji pridelovalec iz Primorske, da ekstra deviško bi moralo imeti zamašek s kuglico, ki onemogoča dolitje v steklenico (samo zamašek je 1+ eur), in da proizvodna cena pravega olja je prek 15 eur in da mu ni jasno, kaj se prodaja v trgovinah.
 

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
685
238
43
Pri nas. Ko sem gledal Vuelto nisem mogu verjet kako velike nasade imajo. Kilometri in kilometri.... cena ne more bizi enaka
 
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Oljcno olje itak pogruntas, ce je ok. Itak se ga kupuje privat pa letos je bila vsa letina do maja razprodana. Ce je primesano repicno pa samo povohas. Vonj po volkswagen tdi.
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Svinjarije pa kolikor hoces v trgovinah. Mal deklaracije preberte. Sploh na fasiranem mesu, puranjem.... V hoferjih, lidlih pa tudi sparih in mercatorjih vcasih.. pise mesni pripravek iztega pa tega mesa. Lol
 

henkl

Majstr
18. nov 2019
475
294
63
Oljcno olje itak pogruntas, ce je ok. Itak se ga kupuje privat pa letos je bila vsa letina do maja razprodana. Ce je primesano repicno pa samo povohas. Vonj po volkswagen tdi.
Dobrga olja ti sploh ne dobiš,razn če poznaš pridelovalca osebno men vrjem.Mam soseda na morju k ma čez 500 dreves pa sem šel parkrat z njim v oljarno tam pa vidiš -olje za njega je čisto neki druzga kot za prodajo:fredi:-poznava se 30 let pa vzamem olje samo takrat ko sem pri prešanju prisoten -vsi so lisjaki ko je denar v igri:gorjaca::gorjaca::gorjaca:
 

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.026
3.725
113
Dobrga olja ti sploh ne dobiš,razn če poznaš pridelovalca osebno men vrjem.Mam soseda na morju k ma čez 500 dreves pa sem šel parkrat z njim v oljarno tam pa vidiš -olje za njega je čisto neki druzga kot za prodajo:fredi:-poznava se 30 let pa vzamem olje samo takrat ko sem pri prešanju prisoten -vsi so lisjaki ko je denar v igri:gorjaca::gorjaca::gorjaca:
Daj nas malo spoznaj s to razliko.
 

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Slovenija je premajhna, da bi se velikim goljufom splačalo goljufat na veliko.
Goljufije pa so. Največkrat pri kebab, ćevap/pleska in burek mesu in menzah. Tam nam je skoraj samoumevno, da bomo včasih imeli drisko/bruhali. Vem za eno firmo, ki je en teden bila brez delavcev ker so bili vsi na školjki. Pa je kdo prijavil inšpekciji? Seveda ni. Kje bomo pa potem jedeli pocen?
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kaj se ne splača...premajhni. Oljke ali med sadje , ja lani je bila slaba sezona za vse ampak če ti prodajaš nekaj kar nobeden nima ker je slabo leto ne gre skup. Samo če intelektualcem ne potegne jbg.

Ali pa eden ki je pridajal hruškovec, domač ,s nima ene hruške + pozeba . Ali pa razna olja od orehovega do nevem kakšnega.
 

B81

22. jul 2007
36.972
10.523
113
Seveda se splača. malim še bolj. Lih zato, ker je država majhna, ne goljufajo verige ali večje firme, ker jih pri nas itak ni, ampak tamali pridelovalci, npr. oljkarji, ki pridelajo (na pamet, ne poznam količin in cen) 10000 L oljčnega olja. Če ga prodajo samo po 10, je to 100k, če pa imajo 13000 L, ker dodajo navadno, ne deviško zraven, pa je to na koncu 130k. Malemu garažnemu oljkarju se to še kako splača.
 

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
685
238
43
Mislim da so nategi kot v oddaji v manjšini. Precej več je takih kjer se oglašuje domače, eko, bio in podobno. Zelo težko dokazati, a nategujajo nas redno. Tudi revčki kmetje.
 

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.115
113
Olje, ki priteče iz zadnjega separatorja v torkli je za marsikoga neužitno, saj je izjemno aromatično. Z nastavitvijo centrifuge in temperature se ga sicer da nekoliko 'umiriti', ostrina pa ostane. In ravno to ga naredi posebnega. Letošnja letina je v Sloveniji res borna, še najboljše donose po drevesu so imeli v Luki Koper (250 dreves), kjer smo tolkli po eno gajbico in več po drevesu. Kakovost pa odlična, saj muhe tam skoraj ni bilo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: henkl

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
Nazadnje urejeno:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
9b0d3753286fd5f664d8f7fe5f74b481.jpg