Rtv Slo skuša prekositi v debilnosti ostalo Slo medijsko greznico ?

B81

22. jul 2007
39.392
12.131
113

Sodišče pravi, da vdor v studio ni bil sporen.

V sodbi pa je sodišče odločilo, da se postopek ustavi, ker dejanje kršiteljice ni bilo protipravno, saj ga je po mnenju sodišča storila v upravičljivi skrajni sili, kar pomeni, da je od sebe ali koga drugega odvračala istočasno nevarnost, ki je ni bilo mogoče odvrniti drugače, povzročeno zlo pa je bilo manjše od zla, ki je grozilo.

Po mnenju sodišča so elementi skrajne sile izkazani s tem, da je kršiteljica s kršitvijo zakona odvračala nevarnost, ki je pretila več kot dvema milijonoma prebivalcev Slovenije, ki s strani osrednjega javnega medijskega servisa niso bili obveščeni o možnih hudih stranskih učinkih cepiv proti covidu. Kršiteljica si je s somišljeniki že od junija 2020 aktivno prizadevala, da bi prišla v stik z uredniki, še posebej pa od maja 2021 dalje, ko so kot informacijo javnega značaja prejeli uradni vladni dokument o nabavi cepiv, iz katerega je izhajalo, da so možni stranski učinki cepiva. Kršiteljičin odziv je bil zato po mnenju sodišča njena zadnja možnost, da bi s svojimi opozorili dosegla kritično javnost.
ze pa te vi mene poslušalé :evil:

BuDi

Guru
6. sep 2007
8.333
4.809
113
r.i.p. Tarča

ko si eni želijo komornih komunističnih talking heads umirjenih oddaj, kot 1984 na TV Ljubljana. "Ker takrat smo imeli veličine kot je Gustinčič".

O-Tarca-1080.webp

B81

22. jul 2007
39.392
12.131
113
Zgleda, saj pa vedo, da je Tarča dobro gledana, verjetno jim ni mar za to, ker bo v primeru fin. težav golob dal € injekcijo. Nerodno bo le, če bo takrat kdo drug na oblasti.

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.246
12.856
113
kod Džej-Zija
Kako ste naivni vsi skupaj. Ravno previsoka gledanost je problem. To posledično pomeni, da razkrinkavanje nebuloz trenutne oblasti doseže preveč gledalcev in s tem preveč volivcev. Zato je treba to preprečiti za vsako ceno. O rabotah Golobove kamarile mora biti obveščenih čim manj ljudi, ne čim več.

• Všeč mi je
Reactions: erikson in Matey

B81

22. jul 2007
39.392
12.131
113
ja saj....to da ljudje ne vidijo vsega, je vredno veliko več kot tista injekcija

B81

22. jul 2007
39.392
12.131
113
ja saj pravim, "negledanje" je vredno več (in tudi cilj teh sprememb na rtv). volk sit koza cela

erikson

Guru
25. avg 2007
24.338
7.976
113
Generalni direktor BBC in direktorica informativnega programa sta odstopila zaradi obtožb o pristranskosti poročanja. Razkrit je bil interni dokument, kako so zmontirali prispevek o Trumpu, da bi izgledalo, kot da je spodbujal nemire 6. januarja.

Medtem na RTVSLO danes dobijo izplačane najmanj 100 evrov višje plače.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.338
7.976
113
Novinarskih sindikatov, društev, aktivov nezakonita dejanja pod trenutno oblastjo ne motijo.

"Sodišče je ugotovilo, da so me nezakonito odpustili in da nikoli nisem delal za Panoramo. Da sem delal za Panoramo, je trdilo zgolj vodstvo RTV, takratni predsednik uprave Zvezdan Martič in direktorica TV Slovenija Ksenija Horvat. Brez dokazov. Izkazalo se je, da sta lagala, da bi pod pretvezo ukinitve ene oddaje prvič v zgodovini RTV lahko kazensko znižali plače točno določenim novinarjem ali jih odpustili. Tudi tiste, ki sploh niso delali za oddajo. Ob tem so mi neznanci na RTV še nezakonito vdrli v pisarniško mizo in ukradli arhivirano dokumentacijo. Brez besed, brez pojasnil. Tovrstnega nasilja nad novinarji RTV nihče ni obsodil," pravi Areh. Pojasnil je, da so mu "kljub skoraj 34 letom novinarske in uredniške kariere, na najvišjih uredniških položajih, kljub delu direktorja televizije, kljub doktoratu znanosti, ponudili pogodbo novinarja začetnika z izgovorom, da so ukinili oddajo Panorama in da zato nimajo zame več dela".

erikson

Guru
25. avg 2007
24.338
7.976
113
Erika Žnidaršič o svobodi govora, zelo povečanem državnem oglaševanju v medijih, o nekritičnih novinarjih, ki jih politiki izrabljajo, politikih, ki ne pridejo v Tarčo, zvečer pa so v Odmevih, o neurejenem javnem sektorju, ki bi bolje delal, če bi bilo pol ljudi manj, ker se spremlja samo porabljene ure in ne kaj je bilo narejeno. Dvig plač v javnem sektorju ni reforma, je pa všečno in za ceno ostanka na oblasti.

Na RTV gleda veliko ljudi, za katere ne ve, kaj počnejo, so pa zelo dobro plačani. Napovedala je, da če Tarčo ukinejo, bo eno zadnjih oddaj naredila o dogajanju na RTV.