Rtv Slo skuša prekositi v debilnosti ostalo Slo medijsko greznico ?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113

Čeprav bi vsak Slovenec moral vsaj enkrat v življenju sedeti na kakšni komisiji Programskega sveta, da bi mu bilo jasno, kakšni pritiski se čisto odkrito izvajajo na urednike RTV-ja in kako brezplodna so vsa prizadevanja, ki so v njihovem interesu kot gledalca in plačnika prispevka. Upokojeni strojevodja Slavko Kmetič, nekdanji poslanec SDS, je urednike učil kaj lahko novinarji sprašujejo in česa ne. Janez Juhant niti eno sejo ni mogel mimo povojnih pobojev, Jože Poglajen pa ne mimo Jožeta Možine... Raje ne naštevam naprej, ampak posplošim, da je praktično vsak član Programskega sveta zasledoval neke parcialne interese, ki jih je nemogoče zložiti v neko vzdržno programsko produkcijsko shemo. In to za vaš denar, ne proračunski (čeprav je tudi ta vaš). Še programski svetnik iz vrst RTV-ja se je na komisijah prepiral z direktorico televizije, zakaj ni bilo ponovitve njegove oddaje.

Preden me do konca popredalčkate, naj omenim, da smo, preden je ta koalicija prevzela RTV, na programskem svetu, na predlog levih, glasovali o ukinitvi oddaje Pričevalci. Glasoval sem proti. Čeprav je oddaja v obrtniški osnovi, z eno statično kamero, narejena osnovnošolsko, beleži pomembna pričevanja, ki jih je treba shraniti za zanamce. Predvsem pa sem glasoval proti, ker o tem ne sme odločati politika in nek politični Programski svet.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.317
6.135
113
Miša Molk bi še naprej delala 45 minut na mesec. Oddaja vsak teden bi bila prevelika obremenitev.

Voditeljica je letno pripravila zgolj 10 oddaj, v dolžini 45 minut in vsaka je vsebovala sproščen pogovor z izbranim gostom.

Miša Molk naj bi na sestanku vztrajala, da bi bila z oddajo, ki bi bila na sporedu vsak teden, preveč obremenjena. "Razloženo ji je bilo, da drugi novinarji za eno takšno oddajo potrebujejo 3 delovne dni na teden, kar pomeni, da ni več sprejemljivo, da Miša Molk opravi zgolj eno samo oddajo, za katero drugi potrebujejo 3 delovne dni. Molkova je odgovorila, da bo o ponudbi premislila. 20. oktobra 2021 je bila znova povabljena na razgovor, vendar je razgovor brez opravičila odpovedala."

Molkova naj bi 25. oktobra 2021 nato sama prišla k v. d. direktorju TV Slovenija in mu sporočila, da zavrača enkrat tedensko oddajo in želi, da vse ostane brez sprememb. "Direktor je bil pripravljen na kompromis in ji je ponudil oddajo na 14 dni, vendar je tudi to možnost zavrnila. Zato je bila obveščena, da njene oddaje ne bo v Programsko-produkcijskem načrtu za leto 2022 in da ji bodo v okviru Informativnega programa ponudili vse možnosti za nadaljnje delo, da se izkoristijo njene bogate izkušnje in znanje. Z njo se je sestala tudi sedanja odgovorna urednica Informativnega programa Jadranka Rebernik in ji ponudila delo za nov, večerni informativni blok na TV SLO 2, ki bo vseboval novice iz sveta popularne kulture. Miša Molk se na ponudbo še vedno ni odzvala," je v odzivu še zapisal Areh.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Koliko je dobila za te 45 min oddaje. Bruto? Da vidimo kje smo mi Alter populacija.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.428
3.734
113
Koliko je dobila za te 45 min oddaje. Bruto? Da vidimo kje smo mi Alter populacija.
Miša Molk se je s 4068 evri bruto znašla na 23. mestu najbolje plačanih na RTV SLO v lanskem letu, kar je 2300€ + dodatki, ki ji za 46 let delovne dobe pripada (0,33% na vsako leto + 0,1% na vsako leto nad 25 let)

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Miša Molk se je s 4068 evri bruto znašla na 23. mestu najbolje plačanih na RTV SLO v lanskem letu, kar je 2300€ + dodatki, ki ji za 46 let delovne dobe pripada (0,33% na vsako leto + 0,1% na vsako leto nad 25 let)
pošteno, jaz bi ji dal še jurja več..ker ne vem če lahko financira lepotne za ta dinar.