Routerji-nadgradnja firmware-a

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Imam Netgear WNR3500L, Na njem zadnji Tomato. Ima vse od naštetega, torej NTFS, FTP, Sambo, DLNA, OpenVPN in Transmission. To je vse že v firmwareju, torej brez optware.

LPM

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Citat:
Uporabnik Janez_Krajnski pravi:
Sam imam trenutno naložen Tomato ver.1.28 na routerju Linksys WRT54GL. S povečanjem moči na 180 mW imam zadovoljiv brezžični signal v najbolj oddaljenem prostoru, kjer je nameščen televizor z brezžično internetno povezavo in WDTV Live player, na katerega sem priključil disk. Seveda rabim nekaj časa, da se spoznam s Tomatom. Če imaš mogoče izkušnje z DD-WRT in Tomatom, bi bil vesel če bi mi obrazložil zakaj si se ti odločil za DD-WRT. Slišal sem tudi, da je DD-WRT možno tudi "posloveniti", kar je seveda prednost za tiste, ki pač v angleščini niso najbolj vešči. Mogoče sem se prehitro odločil za Tomato.
Lep pozdrav

Sam imam linksys wrt54gl.
Kako veš, katero verzijo moraš dati gor??? Micro generic? Mini generic? Standard generic? V24 sp1 ali v24 sp2 Beta ali stabile? Kateri build?
Kako si nastavil slovenski jezik?
Po katerih navodilih si delal nadgradnjo?
Kako si naredil nadgradnjo - navodila?
Kako pa si zadovoljen z delovanjem? Ali se kaj ustavlja in moraš resetirat?
Najbolj pa me zanima katero verzijo bi dal da bi imel odprte vse možne nastavitve za dd-wrt.

http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Jaz sem najprej imel težave, ker nisem pravilno resetiral routerja, na kar me je opozoril eden od prijaznih komentatorjev-strokovnjakov(30 sekund držiš tipko za reset, nato ob neprekinjenem držanju reset tipke izključiš modem za 30 sekund, nakar ga ponovno vključiš in šele po 30 sekundah dokončno izpustiš reset tipko. Najprej sem imel instaliran Tomato firmware, nato sem šel na DD-WRT in sicer najprej na mini generic, nato pa še na standard generic. Ko opraviš instalacijo, je na strani Administracija na razpolago možnost izbire jezika. Če pravilno resetiraš in nato izbereš opcijo Nadgradnja, te sam program dovolj jasno vodi do konca. Delovanje routerja mi že od začetka ni delalo problema, problem je bil le v tem, da je do dnevne sobe prišlo premalo signala, v originalnem firmware-u pa ni bilo možnosti povečati moči. Z nadgradnjo sem pridobil to možnost in moč povečal. Eksperimentiral sem od 40mW do 180mW (baje zakonodaja dopušča le do 100mW), sedaj imam nastavljeno na 100mW in mi zadeva špila. Nisem imel še nobene težave, sem pa pravzaprav bolj začetnik in se še učim, tako da drugih nastavitev razen moči in izbire kanala nisem kaj posebej preizkušal. Kot sem že zapisal-imam standard generic.
Lep pozdrav.

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Jaz pa mislim, da sem vse skupaj sedaj resno pokvaril. Po resetiranju po sistemu 30/30/30 ne morem več v ruter preko 192.168.1.1., tudi lučka utripa na hitro samo ena. Po domače povedano sem vse skupaj zaflešal.

Ali je kakšna rešitev kako vse to skupaj spraviti v pogon ker tudi večkratno resetiranje ne pomaga

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Poskusi izključiti in ponovno zagnati računalnik in router, ker ne bi smelo biti nič narobe. Poglej tudi post komentatorja sxmnk, ki je prilimal link do podrobnejših navodil. Zagotovo nisi nič uničil.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Se strinjam z prejšnjim postom, sicer po dobri varianti ga ne nadgradi po slabi ga pa lahko zafleša ................