Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Iz izkušenj mislim da tudi našteti niso najbolši za tako Wan povezavo, bo treba kakšno semiprofi nabavit, sam sem nabavil nek Ciso routher starejšega modela prek ebaya, ki je namenjen poslovni rabi, pol sem ugotovil da ga vsi iščejo kot nori ker se na njem učijo za cisco certifikate, sem pol gledal cene novih pa so tam od 300 eur dalje gor, bom jutri pogledal točen model.
Routerji, ki si jih dal v ožji izbor, so v cenovnem razponu med 70 in 150EUR. E3200 bi ti verjetno že zadoščal. Z E3200 sem zadovoljen na 100/10Mbps optični povezavi, wireless na 2.4GHz ima v okolju z veliko drugimi 2.4GHz routerji hitrosti med 30 in 70Mbps, na 5GHz pa ne vidim drugih routerjev in imam polno hitrost povezave.
Vsekakor se omejiš na tiste z Broadcom Chipom. Če ti je pomemben tudi wireless, potem poleg Broadcom chipa še na to, da ima zunanje antene. Vsaj RT-N16 ima enak wireless oddajni mogul (chip) SIGE, se pravi, da ima gotovo dober domet, kateremu se da tudi povečati moč oddajanja(kot WRT54GL).
Vsekakor pa bi jaz izbiral med tema dvema ASUS-oma. Tudi neuradni razvijalci tomata so tega mnenja, konkretno TOASTMAN je na forumu, sicer kako leto in pol nazaj napisal, da je RT-N16 tisti, ki bi bil spodoben naslednik.
Evo moj model je cisco 800 series ta osnovni, brez adsl in isdn modema, torej samo cable wan in tudi brez wlana, za potrebe le tega uporabljam wrt54gl kot accesspoint. Ceno za te routerje si pa sam poglej, ker so zaj novi modeli zunaj.
Odločitev boš moral pa sam sprejet. Z n66u vsaj trenutno nekaj reskiraš, če boš kupoval čez kakih pol leta, se bo pa že vedelo več. Za sedaj pa le kupi RT-N16. S tem nimaš kaj zgrešit.
Meni se 66U zdi trenutno predrag za "obični" router. Predlagam kar N16 model, ki popolnoma pokrije vse potrebe za navadnega uporabnika. Ga imam tudi sam doma in dela popolnoma brez problema. Uporabljam pa Tomato Toastman verzijo seveda.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.