Router v hotelu

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Sem pozabil omeniti, da mi je v tem hotelu, ki ga omenjam nekaj postov nazaj, bila na razpolago tudi koda za WIFI, tako da je bila možnost priklopa žično ali brezžično. Vendar sem dopust preživljal popolnoma "odklopljen".

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali ti internetno civilizirani kraji še niso vzeli, da prenosnike zamenjujejo tablice in smart telefoni, ki ne morejo imeti drota?
Za tiste imajo verjetno mobilno 5G omrežje dosegljivo v hotelu in tudi zunaj hotela.
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali ti internetno civilizirani kraji še niso vzeli, da prenosnike zamenjujejo tablice in smart telefoni, ki ne morejo imeti drota?
Za tiste imajo verjetno mobilno 5G omrežje dosegljivo v hotelu in tudi zunaj hotela.
grin1.gif

Odgovarjal sem na trditev v postu neposredno pred mojim odgovorom, ko nekdo trdi, da v civiliziranih krajih niso redkost hoteli, ki imajo samo drot in ne wi-fi.

Citat:
Nič niso redkost. Pojdi kdaj v internetno civilizirane kraje. Mene so na Švedskem gledali kot kretena, ker sem prišel na recepcijo vprašat, kako to, da ni brezžičnega omrežja. Enostavno so me vprašali zakaj bi sploh to želel uporabljati, ko pa imam RJ-11 vtičnico (bila je relativno skrita za TV).

Aja, zakaj kot kretena? V hotelu sem imel gigabit povezavo. Pa ne samo do omreženga stikala. Do Interneta. Ko ugotoviš, da imaš v prenosniku prepočasen disk ...

007James

Pripravnik
21. jul 2008
135
3
18
No, da končamo s to temo. Zadeva deluje tako kot sem si zamislil, router sem samo priklopil na z eth kablom, nastavitve na routerju DHCP. In zakaj vse to? V hotelu nimajo tv planeta, pa se kljub temu lahko včeraj gledal tekmo. Seveda s pomočjo tv2go od T2!