Router v hotelu

007James

Pripravnik
21. jul 2008
135
3
18
V kratkem nameravam na počitnice. V hotelu ni na voljo brezžični internet. S seboj bom imel SG2. Da ne bom odvisen od mobilnega operaterja, pri prenosu podatkov (in njegove "hitrost") razmišljam, da bi s seboj vzel svoj router - Linksys E4200.

Ali je to sploh opcija saj verjetno router ne bo deloval brez nastavitev, prenosnika pa samo zato, da ga vpišem neke ip-je ne bi nosil s seboj?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik 007James pravi:
V kratkem nameravam na počitnice. V hotelu ni na voljo brezžični internet. S seboj bom imel SG2. Da ne bom odvisen od mobilnega operaterja, pri prenosu podatkov (in njegove "hitrost") razmišljam, da bi s seboj vzel svoj router - Linksys E4200.

Ali je to sploh opcija saj verjetno router ne bo deloval brez nastavitev, prenosnika pa samo zato, da ga vpišem neke ip-je ne bi nosil s seboj?

hysterical-1.gif

OK, sej razumem, da se na računalništvo pač ne poznaš, ampak smešno pa vseeno je (pa brez zamere).

(Sem mogel quotat, da ne bo izginil)

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Citat:

Ne..celi komplet hišni računalnik moraš zraven vzet z modemom vred, potem pa bo ziher delalo
evil.gif

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
verjetno je mislil ,da bi se z routerjem povezal na tuje nezaščiteno omrežje tako sem uspel razbrati.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak si iz ''V hotelu ni na voljo brezžični internet'' uspel razbrat, da se namerava povezat na morebitno nezaščiteno omrežje iz sosednje bajte?

Poleg tega pa zakaj bi potem sploh potreboval router?

Čakam naslednji smeh
aplauz.gif

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Sem se zmotil pa se mi ni dalo popravit , verjetno je tu samo še ena možnost ,da ima morebiti vtičnico za internet ?.
smile-1.gif
. Težko razbrat kaj je imel v milsih

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Kaj če ima hotel ethernet? Vprašanje je potem 100% na mestu, za razliko od zasmehovanja.

Če je tako, router vzemi, nastavi ga tako, da dobi nastavitve od DHCPja, to je to. Na router pa se poveži s telefonom, ne bo najbolj praktično za spreminjanje nastavitev, ampak bolje kot nosit prenosnika brez potrebe. Prej seveda preveri, da nimaš zaklenjen dostop do nastavitev preko WiFi vmesnika.

Nazadnje urejeno:

007James

Pripravnik
21. jul 2008
135
3
18
@SouthPark
Me ve veseli, da si se nasmejal. Nepomembno se mi je zdelo, omenjati, da je v hotelski sobi možen dostop do interneta (na voljo je RJ-45 vtičnica) z občajnim UTP kablom. Torej ne bo potrebe po telefonski vtičnici ;-)

@Technics111
Jap, sem mislil, da je tako, ker sicer ni mogoče ustrezno konfigururati routerja.

@Snaga1
Tnx! Bom probal, mogoče pa bo šlo.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Mogoce ma eth kabel v sobi...

Smeh se nadaljuje
hysterical-1.gif

Pa kar IP-je od domačega operaterja naj pusti vpisane, samo naj raje preveri koliko njegov operater zaračunava za gostovanje
hysterical-1.gif
Ja, ker v tvoji vasi še ne poznate avtomatskih nastavitev, kajne?
priden.gif

Če še kdo ne pozna: vtakneš in deluje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
@SouthPark
Me ve veseli, da si se nasmejal. Nepomembno se mi je zdelo, omenjati, da je v hotelski sobi možen dostop do interneta (na voljo je RJ-45 vtičnica) z občajnim UTP kablom. Torej ne bo potrebe po telefonski vtičnici ;-)

Se opravičujem, hoteli, ki bi imeli ethernet v sobah in brez wi-fija so dandanes redkost.

Nasvet: če imaš doma vpisane nastavitve od operaterja (torej da nimaš DHCP od modema) si naredi kopijo konfiguracije, da potem doma enostavno povrneš nastavitve.

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Letos sem bil v Izoli, hotel Marina in sem v sobi opazil, da imajo dva priključka: na enem piše TEL, na drugem pa PC. Predvidevam, da se potem brez težav povežeš, ne vem pa če je karkoli potrebno nastavljati. Ker nisem s sabo vlačil računalnika, se nisem posebej pozanimal, kako je s tem.

007James

Pripravnik
21. jul 2008
135
3
18
@SouthPark
Ja, tako je. Imajo ethernet ni pa wi-fija. Sem pa že pogledal, imam tudi doma DHCP, tako, da bo verjetno šlo!

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Bi moralo tako delovati.

Drugače, Tudi Lucija v Portorožu ima tako (vsaj 2 leti nazaj), prav tako Sotelia v Podčetrtku, pa Ambasador v Dubrovniku, pa še marsikje se najde.

Lp,

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Pogosto pa imaš samo kabel. Razen če se je zadnji mesec zgodila revolucija in so vse spremenili.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
@SouthPark

Se opravičujem, hoteli, ki bi imeli ethernet v sobah in brez wi-fija so dandanes redkost.

Nič niso redkost. Pojdi kdaj v internetno civilizirane kraje. Mene so na Švedskem gledali kot kretena, ker sem prišel na recepcijo vprašat, kako to, da ni brezžičnega omrežja. Enostavno so me vprašali zakaj bi sploh to želel uporabljati, ko pa imam RJ-11 vtičnico (bila je relativno skrita za TV).

Aja, zakaj kot kretena? V hotelu sem imel gigabit povezavo. Pa ne samo do omreženga stikala. Do Interneta. Ko ugotoviš, da imaš v prenosniku prepočasen disk ...
frown-1.gif

PS. Wireless is not a network, it's only a connectivity solution.
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali ti internetno civilizirani kraji še niso vzeli, da prenosnike zamenjujejo tablice in smart telefoni, ki ne morejo imeti drota?