Router - ni dostopa do ostalih naprav

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Imam innbox v60 od siola. Nanj imam priklopljene še 3 AP-je.
Zanimivo mi je, da če sem priklopljen na WIFI na glavni router, to je innbox v60 ne morem dostopati do nobenih naprav. Npr vnc, remote desktop, utorrent server, mediatomb... karkoli v glavnem. Kot bi bil izoliran. Če se priklopim na kateri koli drug AP lahko dostopam kamor hočem, tudi na naprave ki so povezane direktno na innboxv60.
Se komu sanja kaj bi bilo to? Gledam nastavitve in ni nič pametnega (npr AP isolation).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
Kakšen IP dobi telefon na WIFIju? Je na istem subnetu? Lahko pingaš telefon iz računalnika?

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
IP je videti ok. 192.168.1.6, neglede kam sem priklopljen. Lahko pingam iz računalnika priklopljenega na innbox na telefon. Subnet je enak. Je pa še problem, ki sem ga prej opazil. Nameščen imam daljinec+ za upravljanje z s-boxom (IP tv). Če sem prilkopljen na glavni router (innbox) mi ne najde nobenega, čeprav sta 2 v hiši. Takoj ko se povežem na katerikoli drug ap, ga takoj najde.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
Vse zgleda kot da je na Innboxu vklopljen AP isolation. Si poklical na support če ti lahko oni to izklopijo? Mogoče ti ne vidiš vseh nastavitev, operater pa jih.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Bom poskusil še tja poklicati.
Samo v primeru da gre res za AP isolation, ali je potem možno da naprave od zunaj (priklopljene preko AP) lahko dostopajo do naprav, ki so priklopljene na innbox?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.871
695
113
Ja pri pravem AP isolation načeloma naprava na WIFIju nima dostopa do nobene druge naprave do omrežju (in posledično tudi v obratni smeri). Samo default gateway. Zato mi je tudi čudno da ping iz računalnika deluje. Je pa vse odvisno od implementacije in možno da je ICMP (ping) dodan kot izjema in zato kljub temu deluje.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
V nastavitvah sem našel "Isolate Clients" za wifi omrežje, ki ga imam narejenega in ni vklopljeno. Tako da mora biti nekaj drugega.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.653
510
113
Ok, ocitno gre za neko cudno rec. Ko sem spremenil nastavitve, se je router zgleda rebootal in sedaj vse dela. Nastavitve imam taksne kot vedno.
Sicer sem v štartu tudi ze opazil da je vse delovalo potem pa kmalu nehalo. Sem mislil da sem takrat kaj narobe nastavil, ker sem itak povezoval vse skupaj.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.456
160
63
Sigurno je šlo za težavo z IP-ji... Ko se je pa modem rebootal so se IP-ji postavli nanovo in.....deluje.
Tudi sam sem že opazil,daje vedno kadar je več naprav v mreži in ko kaj dodajaš smiselno vse izklopiti in ponovno vklopiti..
Si privarčuješ marsikateri sivi las..Pa ne pozabiti ,ali ročne nastavitve ,ali dhcp....da se vse skupaj ne stepe

Lp.

Nazadnje urejeno: