'Rota virus' - otroci

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Še tole:

Rota virus in odrasli - daleč najhitreje boste z njim obračunali, če boste vase zlili Jagermajstra ali podobno žganjico.
(še enkrat za vse, ki ne znajo brati - govorim za ODRASLE!!!).

Prav čutiš, kako razkuži želodec.
(žal letos praktično preverjeno.).

Potem pa veliko vode (kaj vreči vanjo, je napisano zgoraj - izpustite fosforno kislino!), pa tiste borovničke, ki jih je omenil Georgie tudi delajo čudeže.
(Ampak ne borovničev čaj v filter vrečkah - ker tiste filter vrečke borovnic tudi od daleč niso videle! Kupite si posušene borovnice!).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Poročilo naše družine
smile-1.gif
:

Predvidevam da ni Rota virus, mora pa biti nekje tam tam.

Starejša 3 letnica, je zakuhala v četetrtek, ko so z vrtca klicali da je bruhala in sem jo šel iskat....proti večeru je ndalejvala z bruhanjem in je bruhala praktično do (nekje) polnoči (zgolj še bljuvala slino), potem pa se je zadeva umirila. Zjutraj je bila malo vročična (smo ji dali 1 x sirup), nato pa dva dni čisto povožena (imela konkretno drisko), vročina pa ravno na meji (dati sirup ali ne)...torej nekje okrog 38 +/- stopinj. Imela pa je tudi pošteno drisko..takod aje bila kar v plenici, ker ji večkrat ni uspelo priti dos traniška, kakala je pa čisto 'vodo' - samod aje kaj pojedla ali popila. V nedeljo čez dan je že konkretno prišla s sebi...iz petka, ko je zgolj ležala na kavču kot truplo, je v nedeljo že 'hodila' (vlekla se je gor) po ozkem robu naslona kavča
evil.gif
. Danes smo jo preventivno še peljali k staršem, da popolnoma okreva jutri pa gremo v vrtec.

Mlajša 7 mesečnica....je v soboto najprej malo ošvohnela, potem pa (zgolj enkrat) bruhnila kot vulkan. Potem pa konkretno zakuhala...bruhala več ni, smo ji pa mogli dati sirup vsaj kakih 5 x ker je bila konkretno vročična. Drisko je sicer imela, pa vendar v presledkih 'normalnega časovnega' kakanja. Torej ko je kaka je bilo driskasto (in smrdljivo (!!)....kot pri vseh). Imamo pa srečo ker veliko pije (čaj) ter popije tudi sirup (starejša ko je bila vročična ni niti ust odprla...ni ne pila, kaj šele kak sirup).
Danes (ponedeljek) je stanje že dokaj v redu - nima vročine, drekec v mejah normale, pa tudi smeško je spet postala.

Je pa včeraj zvečer žena najprej jamrala da se slabo počuti, potem je začela 'kuhati' in zvečer tudi ona bruhnila (konkretno)...zakuhala na 38 stropinj, danes pa pravi da je že bolje (tako glede vročine kot počutja).

Jaz sem zaenkrat še OK, sicer sem že pred dnevi malo sumljivo hodil na wc, hujšega pa (še) ni bilo.

Tako da..kakrkoli je že bilo oz je. se pri vsakem na malček drugačni način odraža.

Ne vidim pa smisla da bi hodil do zdravnika..ker ali okužiš še druge ali od drugih še kaj pokasiraš.

Ena 'prigoda'
crazy1.gif
...ko je zakuhala 7 mesečnica, je žena najprej hotela k zdravniku pa sem ji rekel naj pokliče da ne hodimo gledat na uro. In ker je imela že hudo vročino, smo pogledali sirup kjer je pisalo da naj se pri otrocih mlajših od 12 mesecev daje sirup zgolj po posvetu z zdravnikom. Torej se spravi klicat dežurnega zdravnika. In ko pove stanje v kakem je mala, ji ta zabrusi (češ kaj kličeš) naj ji da sirup tako kot piše v navodilih.... (ja pi...., saj v navodilih piše da naj se posvetujemo z zdravnikom!?).
Ne vem no...a je tako težko povedat: dajte ji ta in ta sirup, po navodilih, če popusti je OK drugače se oglasite.

(zgleda da bi moral jaz poklicat, ker 'izkušnje' da zdravnice precej bolk prijazno komunicirajo z moškimi kot z ženskami...)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Zdravnica -
bonk.gif

Drugace pa na dan, ko si odprl temo, je tamala dobila drisko. Vse ostalo kot pri tvoji 7 mesecni
smirk-1.gif

Smo kupili borovnicev sok, ker caja ni hotela piti. Ampak nic ne pomaga, 3 dni driske pa bruhanja 1x dnevno mora biti.
Poleg rota virusa jih imas se veliko, najbolj "popularen" je se nora virus - skoraj isti le da manj bruhas...

LP