Ropotanje ventilatorja

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.340
1.409
113
Slab link, na enaa piše, da ni zaloge:

Na Amazonu je nekaj cenejši, vendar skupaj s poštnino najbrž približno enako.
40€ za vent ?????

Evo tukaj ima 6 pinske:

Zdaj ce so kompatibilni z njegovim kontrolerjem mora preverit. Saj ni napisl katerega ima oziroma sem spregledal.

V kolikor pa hočeš kvalitetne ventilatorje za dolgo dobo pa glej za Enermax T.B. serijo:

Sam krak ventilatorja lahko namreč brez problema snameš dol in spucaš v kolikor je potreba.

Jaz sem jih v nekje 14+ letih moral dol jemat 1x. Drugače pa nonstop delajo.

• Všeč mi je
Reactions: mat in mcn

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.391
4.236
113
Ja, majo kar ceno, sploh če želiš kupiti pri nas. Nekoč se je kot kvaliteta hvalil recimo Sunon ampak tisti hudič se je kar precej drl. Je pa to bilo še v casih, ko regulacije še niso bile tako napredne.

Lahko seveda kupi kateregakoli 4 pinskega in potestira kako daleč ga lahko v biosu spusti.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.084
215
63
Dobil danes ventilatorje. Nabavil sem 4 komade. Do sedaj je bil v kišti samo eden (na zadnji strani), ta ki je ropotal. Tega sem zamenjal, hotel sem dodati tudi enega na zgornjo stran. Pa so glavni kabel z napajalnika speljali tako trapasto, da bom moral to malo preurediti. Tretji bo pihal s prve strani, četri hladil HDD (ker napajalnik itak ima ventilator in izpihuje ven spodaj), ali pa bosta tretji in četri hladila HDD in napajalnik, ki sta na spodnji strani.
Toliko sem jih nabavil, ker bom posodobil sistem (grafična in procesor).
Katera varianta hlajenja je boljša? Prva ali druga?

hlajenje-1.jpg
hlajenje-2.jpg

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.573
9.952
113
EU
Ventilator napajalnika na dnu ohišja, vleče zrak notri, in izpihuje ven skozi zadnjo steno napajalnika in ohišja. Spodaj (modra barva), ne montiraj ventilatorja, ker bo v konfliktu z napajalnikovim.