Ročni radarji na AC

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kaj to bo zdaj stalnica ratala, da se bo nekaj km pred cestninsko postajo policist skrival za SOS telefonom in meril z radarjem, na cestnini te pa ustavijo in oglobijo? Danes popoldne je bilo to na gorenjki v smeri proti LJ.

Za kakšne prekoračitve pa se jim sploh splača ustavljat? Tistega ki vozi 150 po števcu bodo komaj kaj oglobili, če sploh.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
proti kranju je pravi poligon.

povprečni šofer zdrži terat 160 plus celih 10, 15 minut..to je glih do kranja.
podobno je celje mb.

brezveze je ustavljat na črnem kalu, ker večina jih je od ljubljane utrujenih, totilandovci so pa itak že čist out. policija že ve.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Če prav razumem, se policaji igrajo z laserji. Kako pa ti potem pokaže izmerjeno hitrost in razdaljo na kateri te je izmeril?
Brez tega se veselo pritožim. Pa še za kak papir ga povprašam o policaju in o radarju. Sprašujem iz firbca, take situacije še nisem doživel.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ja na cestnini sem videl policijo in dva ustavljena avta, od tega enega taksista.... čez nekaj kilometrov pa smešen prizor, policista motorista "skritega" za SOS telefonom...sklepam, da je ta patrulja delovala skupaj
confused-1.gif

@softi, ne tejle smrkci so bli v smeri proti ljubljani

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
In v cem je problem? Najbrz se nas 10% tik pred oznako 60kmh dejansko vozi toliko. 40kmh priblizno 1%, po cestninski pa itak vsi pospesijo takoj na 150kmh, ceprav prepoved velja se 200-500m po skatlicah. Vsak dan me prehitevajo, mi blendajo in vozijo 10cm za ritjo, ker se drzim oznak in me cudi, da ne poberejo se vec vozniskih?!

confused-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ggg površno bereš....bili so pred cestninsko postajo in to kar kake 2km pred prvo tablo za omejitev 100 kateri potem sledi 80, 60...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
ja na cestnini sem videl policijo in dva ustavljena avta, od tega enega taksista.... čez nekaj kilometrov pa smešen prizor, policista motorista "skritega" za SOS telefonom...sklepam, da je ta patrulja delovala skupaj
confused-1.gif

@softi, ne tejle smrkci so bli v smeri proti ljubljani

Pedri spet na delu

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
In v cem je problem? Najbrz se nas 10% tik pred oznako 60kmh dejansko vozi toliko. 40kmh priblizno 1%, po cestninski pa itak vsi pospesijo takoj na 150kmh, ceprav prepoved velja se 200-500m po skatlicah. Vsak dan me prehitevajo, mi blendajo in vozijo 10cm za ritjo, ker se drzim oznak in me cudi, da ne poberejo se vec vozniskih?!

confused-1.gif

Edina cestninska postaja (blizu ljubljane kjer živim in to zagotovo vem) kjer moraš peljati 40 km/h je cestninska postaja proti dolenjski (za izvozom ivančna gorica), sicer 60 km/h

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
trapasto je to, da grejo meriti na AC kjer bodo pobrali še najmanj kazni... naj gredo meriti pred šole in podobne kritične lokacije, tam se vsakih prekoračenih 10km/h konkretno pozna na višini kazni...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kaj to bo zdaj stalnica ratala, da se bo nekaj km pred cestninsko postajo policist skrival za SOS telefonom in meril z radarjem, na cestnini te pa ustavijo in oglobijo? Danes popoldne je bilo to na gorenjki v smeri proti LJ.

Za kakšne prekoračitve pa se jim sploh splača ustavljat? Tistega ki vozi 150 po števcu bodo komaj kaj oglobili, če sploh.

Tam je klasika ,mislim da sem daljnega leta 99 tam priletel cca 170 mimo,potem sem pa kao oviral promet ,ker sem pohodil zavoro in zmanjšal na 100 ampak ni nič pomagalo.€
evil.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kaj to bo zdaj stalnica ratala, da se bo nekaj km pred cestninsko postajo policist skrival za SOS telefonom in meril z radarjem, .....
A kar za SOS telefonim se je skrival. Jaz sem ga nekoč tam videl, kako je zalegel v jarek ob cesti in meril, nekje drugje pa sem videl da se je skril za grmovje ob ograji.

A mi lahko kdo razloži, v čem je fora da se skrivajo? A ni moto policije, da naj bo čimbolj vidna?
A si ti policisti želijo da ljudje vozijo hitreje, ali želijo da voziš počasneje in varneje?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Če prav razumem, se policaji igrajo z laserji. Kako pa ti potem pokaže izmerjeno hitrost in razdaljo na kateri te je izmeril?
Brez tega se veselo pritožim. Pa še za kak papir ga povprašam o policaju in o radarju. Sprašujem iz firbca, take situacije še nisem doživel.

Ja - to se tudi jaz sprašujem
grims-1.gif

Dober mesec nazaj me je ustavil na avtocesti pri Sežani, ker sem menda "malo prenizko letel".
Nameril mi je 129km/h na razdalji cca. 500m. Kjer me je ustavil je bilo delo na cesti in omejitev 60km/h (kje točno je bil znak sem spregledal)
OK - sem spregledal znake pa eno malenkost se je mudilo ampak me moti par stvari.
Nikjer nisem videl nobenega podstavka, kamor bi pištolo lahko naslonil (avto vsekakor ni primeren naslon). V kolikor je policist tako izurjen lahko gre na naslednje OI namesto Rajmonda.
Niti v vpogled ne dobiš zapisnika o prekršku, da bi videl, kaj je uradna oseba zapisala. Morda se je kje zmotil in pri sodniku verjetno več velja zapis uradne osebe kot enega divjaka. Meritev iz pištole se je že davno izbrisala in v 15ih minutah lahko z eno "dobro" meritvijo pokasira vsaj dva "divjaka"
grims-1.gif

Modro kuverto pa še kar čakam
cry12bpy.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Ksz, a ma kdo tale radar detektor in če ga je le ta rešil.... sam sem imel jamerja, ki me je velikokrat rešil ( pred laser pištolo) samo jamer je žal prepovedan.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Ti se kar veselo pritoži.
Sem jaz doživel takšno situacijo. Policaj mi je nameril precej večjo hitrost, kot sem dejansko peljal. Sicer sem res peljal prehitro, ampak ne toliko, kot je izmeril policaj, in ravno sem pogledal na števec, tako da vem, ker mi je nekdo poblendal, ampak je bilo že prepozno. Zahteval sem, da mi pokaže izmerjen rezultat na radarju (merili so tam, kjer so ustavljali), pa mi je policaj rekel, da tega nimam pravice zahtevat in mi radarja NI pokazal. Sem se pritožil na PP in so mi odgovorili, da je policaj ravnal po zakonu in da naj plačam, pritožbo pa odbili. In še enkrat povem, da si je mojo "izmerjeno" hitrost policaj enostavno izmislil.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
In zakaj se naj "veselo" pritoži, če sam praviš, da so ti odbili?
Ampak, res zanimivo, da se to dogaja vedno enim in istim! Ubogi reveži!!!
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ena stvar mi ni logična - kako lahko oni s tem radarjem tebi dejansko dokažejo, da si se ravno ti peljal tam hitreje od omejitve?
kot je že nekdo napisal, lahko z eno meritvijo ocuri dva "divjaka" ... če bi bila zraven slika (kot to dobiš po pošti) potem že, ampak brez slike, da je res mene ujel, pa ne vem zakaj bi mu verjel. ker je on policaj?