Robusten DSLR

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Nikjer ni napisal,da rabi majhnega in lahkega...zakaj bi torej kupoval mirrorles?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
Morda zato, ker gre na pot okoli sveta in ne do Poreča z avtom?
17758-icon_confused.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.637
6.498
113
mogoče bo pa na poti okoli sveta lazil po vlažnih jamah in prašnih puščavah in bo povprečni mirorles odpovedal v prve pol ure?

kolega je bil na misiji v afganistanu in je znal povedat, kako so v 2 urah odpovedali vsi fotkiči, njim je pa kri iz nosa tekla dokler se niso navadili na prah v zraku... potem so pa na amazonu kupovali zatesnjene fotkiče pa naročili v ameriško bazo
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Nikjer ni napisal,da rabi majhnega in lahkega...zakaj bi torej kupoval mirrorles?

Ker mirrorless in "dobra baterija" ne gresta skupaj. Tam imaš avtonomijo ~200 slik, na dSLRju pa ~1000, z battery gripom pa še ustrezno več (da možnost AA baterij niti ne omenjam). Plus na zelo močnem soncu je optični viewfinder precej bolj uporaben kot pa LCD, na katerega načeloma ne vidiš nič.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
Obstajajo tudi zatesnjeni mirrorlessi, recimo Olympus OM-D E-M5 in E-M1. Za oba obstajata tudi gripa in s tem podaljšana avtonomija. Tudi iskalo ni problem, imata EVF. Na bolhi dobiš rabljenega E-M5 v garanciji že za 550€ skupaj z objektivom 12-50 (zatesnjenim), kar je prevedeno v 24-100 mm.

Jaz bi gledal to ali Pentaxa.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Ker mirrorless in "dobra baterija" ne gresta skupaj. Tam imaš avtonomijo ~200 slik, na dSLRju pa ~1000, z battery gripom pa še ustrezno več (da možnost AA baterij niti ne omenjam). Plus na zelo močnem soncu je optični viewfinder precej bolj uporaben kot pa LCD, na katerega načeloma ne vidiš nič.
Nex 5r brez problema 2000 slik + (narejenih v zaporedju za timelapse...)

Kadet

Pripravnik
3. feb 2014
53
0
6
Verjetno se bom res odlocil za Pentaxa, kater model se nisem ziher, definitivno pa mora biti body in objektiv weather proof.
Hvala vsem za mnenja in pomoc pri izbiri, sporocim ko nabavim.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Ne razumem poante tvojega replaya...verjetno nisi dobro prebral mojega vprašanja. Vprašal sem "zakaj bi torej kupoval mirrorles?" (torej se seveda absolutno strinjam da kupi DSLR!)

vip25

Zelenc'
24. jan 2011
26
0
1
Da se še jaz oglasim.

Pred dobrimi 3 meseci sem bil z Zvonetom Šerugo v Ugandi. Seboj sem imel Nikona D7000 in Tamron 18-270.
Imeli smo zelo veliko prahu saj je bilo 3 tedne sončno vreme, ceste pa so po večini neasfaltirane. Moj fotoaparat in objektiv sta brez problema vzdržala ves prah, in tudi sedaj po treh mesecih delujeta brez problema. Tudi baterije sem polnil v vseh treh tednih 3. Naredil pa sem zelo veliko fotografij.

Tako da jaz bi priporočil to kombinacijo, oz. mogoče malo boljši objektiv.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@vip25: verjamem, da si zadovoljen, vendar naj še jaz povem mojo izkušnjo: pred dobrimi tremi leti sem zelo ugodno kupil Tamron-a 18-250, ki ga je prodajalec dajal za manj kakor pol cene, ker je bil poln peska. Z njim je bil v Afriki in rezultat je bila kritična vsebnost drobnega peska.
Seveda sem ga razdrl in očistil in služi mi še danes, sem pa ob tej priložnosti lahko ugotovil, da je propustnost tega objektiva za prah in drobne delce peska kar velika. In konstrukcija 18-270 je zelo podobna, vsaj kar se tiče mehanike.

LP

hermann

Guru
19. mar 2014
9.637
6.498
113
heh, to je podobno kot se čudiš frizerki zakaj plača za škarje 300€, če pa une iz 1€ shopa ravno tako strižejo... strižejo, nekaj časa, pa še to bolj slabo

z razlogom obstajajo zatesnjeni bodyji in objektivi...

EAN

Pripravnik
6. avg 2007
54
0
6
K-50 in še verjetno kater drug model ima možnost AA baterij, seveda je potrebno dokupit ustrezni adapter, ki se vstavi v običajno mesto..

Kadet

Pripravnik
3. feb 2014
53
0
6
A mi ve kdo povedat, če so vsi Pentaxovi 18-135mm objektivi weather resistant ali so tudi kake verzije, ki niso zatesnjene?
http://www.ebay.co.uk/itm/Pent...=item565ca399a7

Gledam tole zadevo na ebayu, sem tudi kontaktiral prodajalca pa dobil odgovor, da naj kontaktiram kar proizvajalca.. Kopiram sem odgovor:

Simon Crowder, 08 Apr 17:29

Hi there,

This isn't listed as being waterproof. I would recommend contacting the manufacturer directly with this as they will be better placed to advise with your specifications and requirements.

http://www.ricoh-imaging.co.uk/en/service-centre.html

I'm sorry I couldn't be of assistance.

Regards
Simon Crowder
Customer Service

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ne vem v cem je problem, na ebayu kupis dober star 35mm Kiev s 50 objektivom, ki je komplet mehanski (niti baterije ne rabis) in dela pomojem bp v vseh pogojih. Ni pa udoben seveda
evil.gif
pa ze kaj moras znat narest sam.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.637
6.498
113
mehanika sreča prah in zariba ko keks.

objektivi pa niti starinski ne marajo prahu in vode.

Kadet

Pripravnik
3. feb 2014
53
0
6
Citat:
Uporabnik Kadet pravi:
A mi ve kdo povedat, če so vsi Pentaxovi 18-135mm objektivi weather resistant ali so tudi kake verzije, ki niso zatesnjene?
http://www.ebay.co.uk/itm/Pent...=item565ca399a7

Gledam tole zadevo na ebayu, sem tudi kontaktiral prodajalca pa dobil odgovor, da naj kontaktiram kar proizvajalca.. Kopiram sem odgovor:

Simon Crowder, 08 Apr 17:29

Hi there,

This isn't listed as being waterproof. I would recommend contacting the manufacturer directly with this as they will be better placed to advise with your specifications and requirements.

http://www.ricoh-imaging.co.uk/en/service-centre.html

I'm sorry I couldn't be of assistance.

Regards
Simon Crowder
Customer Service

Znalci, se vam zdi tole dober deal? Pentax K-50 SLR Camera 18-135mm Black 16MP 3.0LCD FHD 10915 za 745£?
sprasujem se.gif