Roba iz Lidla, Hoferja & Co.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Je kdo že kaj nabavljal robo za vzdrževanje avta/motorja iz teh štacun ter kako se vam kaj obnese?

Ker jaz sem šel danes (Lidl) po polnilec akujev ter moment ključ pa moram rečt da mi je po vizuelnem pregledu oboje deluje kar solidno ..sem pozitivno presenečen..vsaj o moment ključu (o uporabi v praksi kdaj drugič).

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Od tu nekje imam doma polnilec za akumulatorje, že nekje 3 leta...... vmes mu je šla varovalka, pa je bila menjana, je že nekaj akumulatorjev uspešno postavil pokonci. Pač, nekak solidno je.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
V Lidlu sem parkrat kupil tekočino za pranje vetrobransekga stekla. Sam bejš stran, pod -10 je neuporabna, kar je topleje, je vsaka druga dobra s 70% vode.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
smile-1.gif
zgleda nas je šlo dans 3/4 alterja po ta polnilc.....poročaj o ključu......

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kvaliteten moment ključ ne stane par E.

Polnilec akumulatorjev pa ... odpri ga, in pogled vezavo.
Če se vsaj malo spoznaš, boš takoj videl, zakaj stane par E.

LP

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

Ciljaš na debelino kablov? Si kdaj že olupil debele kable za štartanje avtomobila:? Isto debeli ko te pri polnilcu....sam debelejša izolacija
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
V Lidlu sem parkrat kupil tekočino za pranje vetrobransekga stekla. Sam bejš stran, pod -10 je neuporabna, kar je topleje, je vsaka druga dobra s 70% vode.

Heh sem imel doma slučajno eno Leclercovo tekočino za vetrobranska stekla, do -40. Pod -10 se mi je po steklu mazalo kot da bi blato imel gori... Mislim pa da je bil proizvajalec nek naš mojster.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
moment ključ za 20 € je čisto okej za vijačenje koles, in podobno neredno delo. Je pa tako da verjetno zadeva ne bo delala 10000 zategov, in od 20€ tega tudi ne pričakujemo

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Tudi vzel polnilec. Rabim za vzdrževat 3 akuje za zimo, 2x traktor in minibager. Poročam čez par dni:)

Sodelavec ga ima podobnega iz Hoferja že ena 3 leta, pa pravi da dela dobro. Uporablja ga za polnjenje akumulatorjev, pozimi pa mu fila aku motorja.

Za 16 eurov me ne bo hudič vzel, pa tudi če ga po preteku garancij fliknem proč...

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Ok ......sem tudi jaz imel v mislih občasno uporabo.......za kake 2t zadeve in ostalo vrtno mehanizacijo.......

Se mi lih ne daje 120eur++ po ključu za hobby šravfanje

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:

Heh sem imel doma slučajno eno Leclercovo tekočino za vetrobranska stekla, do -40. Pod -10 se mi je po steklu mazalo kot da bi blato imel gori... Mislim pa da je bil proizvajalec nek naš mojster.
V Ihanu imaš Kiko Kovič d.o.o., v Kaminku imaš Kemikal

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Tudi vzel polnilec. Rabim za vzdrževat 3 akuje za zimo, 2x traktor in minibager.
Za 16 eurov me ne bo hudič vzel, pa tudi če ga po preteku garancij fliknem proč...

zmaga.gif
nevem kaj eni tolk jokajo......za vzdrževat accu pa če je un program desulfatizacije res to kar oblubljajo ne rabš lih nekih velkih tokov.....tko da skuru se ne bo

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:

Ciljaš na debelino kablov? Si kdaj že olupil debele kable za štartanje avtomobila:? Isto debeli ko te pri polnilcu....sam debelejša izolacija
wink-1.gif

Vsekakor, če si jih kupil v L... ali H... ali Š...

Moment ključi so dobri za kolesa. Potem pa se že konča. Samo za kolesa ga ravno ne rabim.
Polnilci so brez vsakega nadzora napetosti. Saj ni z njimi nič narobe, le pozabit ne smeš, da je priključen.
Glede na izhodni tok, bo to težko, saj bo polnil srednji accu par dni.
In ne bo 16E škode za polnilec , ampak 80+E za accu.
Kabli za vžig - če nima 16mm2 in 250A klešč ga tudi pogledam ne. Ker takšnih ne prodajajo, jih pač sam naredim.

LP

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Baubau roba....fotr pol kupu še ene pa iz 2h naredu en komplet........cenej kukr če kupš par metrov bakrenega kabla za zvočnike

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kaj delate pozimi z akuji??? al zakaj imate polnilce

jaz dam aku na toplo (20 stopinj) pa počaka 3 mesece bp, vržeš v avto kresne sprve.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Tudi vzel polnilec. Rabim za vzdrževat 3 akuje za zimo, 2x traktor in minibager. Poročam čez par dni:)

Za vzdrževanje čez zimo bo ql.
zmaga.gif

Če boš pa izpraznil 100Ah akumulator od traktorja, ga s to zadevo definitivno ne boš napolnil na 100%.

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
kaj delate pozimi z akuji???.

stoji v scooterju....al pa na polici....naslednje leto moram pogosto kupt novga
bonk.gif

Pa da avtomobilskega vsake tolk prklopm na ta "obljubljani" program...pa da vidmo

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Tudi vzel polnilec. Rabim za vzdrževat 3 akuje za zimo, 2x traktor in minibager.

zmaga.gif
nevem kaj eni tolk jokajo......za vzdrževat accu pa če je un program desulfatizacije res to kar oblubljajo ne rabš lih nekih velkih tokov.....tko da skuru se ne bo

Točno tako, zavestno sem šel v nakup le tega, ki ga lahko spravim skoraj v srajčin žep in tehta kot dobro naložen sendvič.
Za hude čase pa je na lagerju polnilec, ki je v par 10 sekundah vžgal kombinirko z 180Ah totalka praznim akumulatorjem (stikalo na 6 pa gasa). Sicer ni blagodejno za dušo acuja, ampak potrebno ga je bilo vžgati
evil.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16

[/QUOTE]Polnilci so brez vsakega nadzora napetosti. Saj ni z njimi nič narobe, le pozabit ne smeš, da je priključen.
In ne bo 16E škode za polnilec , ampak 80+E za accu.
LP

[/QUOTE]

Ko sem nahitro preletel navodila, bi naj aku napolnil do konca, potem pa se prestavil v stanje vzdreževanja le-tega in bi ga lahko imel priklopljenega naprej. To ni vredu za aku?