Ribe v konzervi - slabost

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
A ima še kdo to težavo?

Skratka kadarkoli jem ribe iz konzerve (sorta ni pomambna [tuna, skuša, sardina]) mi postane nekako "čudno" slabo. Danes sem spet za foro po pol leta odprl ene skuše; odprem konzervo in fino diši, pojem prvi grižljaj in si mislim "njami" to je pa fino. Pojem 1/4 konzerve se pa začne .... občutek slabosti, ki ga niti ne znam opisat. Nekaj na meji med tem da te sili k bruhanju in pa občutkom "cmoka" v grlu. Hrana kar naenkrat začne smrdet ...

Bi sicer znanstveno povezal to s kakšno alergijo, ampak ni. Recimo tuno (iz konzerve) redno jem v testeninah pa ni tega občutka, tudi ribe (sveže/zamrznjene) drugače pojem BP oz. jih imam rad. Samo te direktno iz konzerve me pa ubijejo!

No danes sem uspel s pol hlebca kruha pogoltnit celo konzervo, sem pa zato eno uro moral razmišljat o čem drugem kot pa o ribah!
crazy1.gif

B81

22. jul 2007
38.168
11.291
113
Probaj spit žlico olivnega olja, pa boš videl, morda ti olje ne paše.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Probaj spit žlico olivnega olja, pa boš videl, morda ti olje ne paše.

Problem je da te ribe danes niso v olivnem olju ampak kar v navadnem "rastlinskem" olju. Drugače pa olje ni problem, ker bi se kje drugje pokazalo. Sem sicer včasih tudi pojedel 1/4 konzerve rib, potem pa samo še kruh pomakal v olje in tisto ni bilo moteče.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
si zelo občutljiv na živo srebro

Sem že razmišljal v tej smeri ja .... v ribah je ogromno težkih kovin, če v konzervi pa ji je še več!
grin1.gif

Samo potem bi na morju ob svežem ulovu tudi čutil slabost!
17758-icon_confused.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Pač ne jej rib
bonk.gif

Nekaj ti ne paše iz konzerve, lahko da kakšni konzervansi. Kako pa kaj paštete ?

Ja sej jih ne jem (razen občasnih testov, če je še kar isto), niti mi to ne predstavlja problema. Vprašal sem pač če ima kdo podobne izkušnje ...

Konzervansi niso ker so ribe večinoma brez konzervansov (konkretno te danes so bile brez). Paštet sicer ne maram, pojem pa BP oz. ni takega občutka kot pri ribah.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Tii postane "slabo" - taki čudn občutek dobiš , da bi lahko bruhal, pa ne moreš - bljak se ti zdi , sploh če pomisliš, da bi še en grižljaj naredo ?!Podobno se je meni zgodilo parkrat po polovici pakunge Crunchipsa. Pa normalno pojem kruh z zaseko in čebulo... Samo pri tem čipsu in nobeni drugi hrani, sem to opazo. Chio čips je gut , mastna lepinja tut
grin1.gif

Tak da, nabavi si eno pakungo
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po mojem ti ne paše slana/suha/mastna (kombinacija tega) hrana.

Za to, da bi človek "zaznal" živo srebro v hrani (sploh pa v tako malih količinah) slišim prvič in vsaj meni deluje precej neverjetno.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana

Prav pri ribah konkretno nimam težav. Se mi pa isti občutek pojavi, če jem kivi, svež paradižnik ali mango. Pač ti nekaj ne paše pri temu, tako da se izogibaj tej hrani. Ni nujno, da je prav kakšen konkreten razlog, lahko je čisto psihološko.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.798
9.991
113
40
MB
meni se je začelo podobno dogajat, ko sem zmazal ogromne količine tune, zdaj jih v olivnem videt nemorem
crazy1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Pri meni isto. Jaz jo lahklo jem, samo če je ful limone zraven, da prekrije tist okus, drugače ne morem pogoltnit niti enega koščka. Pa samo dvakrat na teden, prej je bla pa tuna vsak dan.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.798
9.991
113
40
MB
no jaz pa jih v lastnem soku jem raje, če pa je možnost pa file na žar
grin1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Pri meni isto. Jaz jo lahklo jem, samo če je ful limone zraven, da prekrije tist okus, drugače ne morem pogoltnit niti enega koščka. Pa samo dvakrat na teden, prej je bla pa tuna vsak dan.

Tuna vsak dan?!?
shocked-1.gif

Ni čudno, da se ti je zasral tist žaganje...
crazy1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.107
466
83
45
dolenska
Ta občutek sem fasal v soboto po litru borovničk, vinjaka in viskija. Hvala bogu, da je hitro minilo, ker to se je zgodilo že zjutraj, je pa bil dan dolg.
OK. Tak filing imam po konzervi sardel. Sem ugotovil, da mi olje ne paše. Pa še po enih tunah, tut kao samo tuna in ule. Rio mare, sparova papcam akamut.

jagnjetina

Pripravnik
30. dec 2010
181
0
16
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Ta občutek sem fasal v soboto po litru borovničk, vinjaka in viskija. Hvala bogu, da je hitro minilo, ker to se je zgodilo že zjutraj, je pa bil dan dolg.
OK. Tak filing imam po konzervi sardel. Sem ugotovil, da mi olje ne paše. Pa še po enih tunah, tut kao samo tuna in ule. Rio mare, sparova papcam akamut.

Jaz tudi v Nedeljo. Po litru havane, 7 pirih in kozarcu martini šampanjca