Bi skoraj upal stvavit, da je Apple enostavno preveč strikten glede tega. Vsaj glede na to, da je Google Pay načeloma omejen enako in ga ravno zaradi UK kartic, ki so jih na začetku dajali vsem (in pri Visah AFAIK še sedaj), lahko uporablja precej več ljudi kot uradno, pa niso nikoli posebaj blokirali. Pa tudi boon vrjetno ni brez razloga onemogočil polnenje s karticami, ki niso iz regij uradno podprtih za Apple Pay.
Sicer pa so meni "pobrisali" samo kartico, ki je bila naročena na Slo naslov, vendar ima UK bin (prvotna MC), medtem ko je druga virtualna, ki sem jo dodal z nemškim naslovom, zaenkrat še vedno aktivna. Kar je še bolj zanimivo, da tudi tisti prvo dejansko niso zbrisali, ampak so pobrisali token, tako da mi je wallet samo zahteval ponovno verifikacijo in je spet dodana (sem pa imel takrat še pravo regijo, nisem prestavljal nazaj). Pričakujem sicer, da bo ponovno izginila, se pa vidi, da se trudijo nakdnadno nekaj blokirat, ker glede na BIN je kartica pač ok. Trenutno namenoma plačujem z nemško Revolut MC, da vidim, koliko časa bo še delovala. Za backup je pa na srečo itak delujoča nemška N26, s katero zaenkrat še nisem imel težav.