Renault Twingo 2001 - problem s ključem

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zato mi ni bilo jasno od kod temu letniku tak imobilizator... Takrat jih sploh še niso vgrajevali v tak razred...
Pa še OT... Tast je imel na Cliotu II to rešeno z originalnim ključem (brez daljinca) za imobilizator in alarmno napravo z modulom za DCZ (ki se je priklopil na original zaklepanje)... Neka SIKURA takrat... S svojim daljincem.
Pomisli v tej smeri mogoče (samo DCZ) če želiš ohraniti imobilizator. Nov ključ je relativno drag. Čeprav na videno (kako programirajo ključe) bi lahko dobil izpraven del z imobilizatorjem, premontiral kovinski del in potem na servisu oba ključa na novo prijavil...

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Pri Renaultih te generacije (Twingo, Clio, Kangoo, Megane) je običajno problem ali v ključu (transponderju) ali v immobiliserju samem. Jaz strankam rešim problem tako, da dekodiram računalnik motorne elektronike in potem ni več problemov z blokado motorja.
Je to velika "znanost" ali to zna vsak malo boljši avtoelektričar?

Ravno velika znanost ni, pa tudi vsak avtoelektričar tega ne zna. Nekdo, ki se ukvarja z avtoelektroniko pa bo znal.
Kaj ko dekodiraš, potem verjetno ni več kodiran ključ? Kaj pa daljinsko še deluje?

Ko dekodiraš, potem računalnik motorja ne potrebuje podatka o ključu, torej lahko avto vžgeš tudi, če imaš pokvarjen ključ. Daljinsko se ponavadi da poštimat.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Ti je ob menjavi kaj padlo ven? Majcen črn del?

Če je ključ za daljinsko zaklepanje, potem nemogoče, ker nima fiksnega transponderja.

A zato torej imam jaz v enem ključu ta transponder v drugem ga pa ni. Pri tistem, ki ga nima mi avto vžge včasih v prvo včasih pa šele v deseto, pri drugem ključu, ki ima transponder pa vedno v prvo prime. Je bil pa en od teh dveh ključev naročen nov na renaultu vendar ne vem kateri, ker ga je naročal prejšnji lastnik.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Oba ključa imata transponder, vendar ima navaden ključ fiksen transponder, medtem ko je pri ključu s funkcijo daljinskega zaklepanja drugačen tip transponderja (na PCB vezju).

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Hm, oba ključa imata daljinsko zaklepanje
confused-1.gif