Renault Media Nav Toolbox

I

Izbrisan uporabnik #488

fat32 na katerem narediš mape

map
poi
licence
+mape po izbiri

mape ustrezno nafilaš z materialom in ključek pri ugasnjenem avtu vtakneš, nakar čakaš..

avtoavto9

Zelenc'
21. maj 2017
15
1
1
Nov poskus, po vklopu sistem prebere ključek in javi, da na njem ni večpredstavnostnih datotek nakar se ne zgodi nič več.

Tokrat sem dal v mapo licence kar vse licence, bi morala biti zgolj ena specifična? V prejšnjih poiskusih sem poskusil tudi z imenom mape license...

Bi morda moral tudi preimenovati imena kart? Ali dodati zgolj specifične (ne vseh končnic; fbl, fpa, ...)?

Priponke

• clio1.jpg
    clio1.jpg
    328 KB · Ogledi: 290
I

Izbrisan uporabnik #488

najbrž se ti skripta ne zažene, bo treba na roko posodobit z dostopom do wince in nato v raziskovalcu

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.447
809
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Danes sem se namatral z Dacio...jaoo. Sistem 3.0.5. Sem hotel najprej posodobit na uradno verzijo 4.0.6 pa sem imel največje težave pri najbolj banalni zadevi in sicer nikakor mi ni hotlo narediti "fingerprinta" na ključek, da bi potem lahko posodobil preko toolbox-a. Za vsako ko sem dal "posodobi" mi je sistem zamrznil in to celo tako, da ga nisem mogel niti izklopit. Edina rešitev je bila, da sem ga odklopil iz akumulatorja..Potem sem na uradni našel recovery image 4.0.5 s katerim sem ga posodobil iz 3.0.5 --> 4.0.5. Potem pa klasika dalje, MN Plus 1.3 in vse ostalo po protokolu.

No zdaj sem itak bolj miren pri teh zadevah, ko imam Medianav doma na mizi (velika zahvala MGPhotu, ki mi jo je prodal po sindikalni ceni). Rabim najt samo še original konektor, da ga lahko potem zvežem na napajanje in grem v razne predelave.. :)

@avtoavto9
mapo z licencami imaš napačno poimenovano. Mora biti LICENSE (ti imaš LICENCE). No to vseeno ne more biti razlog, da ne zažene, saj v bistvu te mape niti ne potrebuješ, jaz vedno posodabljam brez nje in ni problemov. Upam, da nisi spregledal, kar ti je napisal Snecer -> ključek z vsebino moraš vstavit pr ugasnjenem sistemu in ga potem zaženeš. Če ga vtikaš pri prižganem, potem ne more delat.

I

Izbrisan uporabnik #488

3.0.5 je osnovna, prva na cliu iz 2012, to si nekaj starega rihtal

avtoavto9

Zelenc'
21. maj 2017
15
1
1
Hvala obema, nov poskus in tokrat vendarle uspeh!

Da opišem situacijo/postopek; mogoče je specifika v avtomobilu, gre namreč za Clio IV s sistemom Keyless. Do sedaj sem vedno poskusil pri "ugasnjenem", vendar je očitno trik tega Keyless sistema, saj ko vstopiš v avto ima le ta prižgan sistem (standby?) in čaka na pritisk gumba Start engine.

Multimedia sistem ima samo en gumb (on/off + glasnost z vrtenjem) in ko je sistem "off" je zaslon zatemnjen in kaže digitalno uro (+temperaturo). Le tega se ne da popolnoma izklopiti, to mi je na koncu uspelo šele z manulnim zaklepom avtomobila prek kartice (keyless kartica), zatem sem moral posedeti v avtu cca 2-3min in šele nato se je sistem res izklopil (ni več digitalne ure). Vsakič do zdaj sem namreč prišel v avto prek keyless sistema in vedno sem lahko izklopil sistem, da je kazal digitalno uro (torej je bil še vedno "on").

No od tu dalje pa vklop ključka in je vse naredilo samo...tako da so sedaj karte posodbljene s prejšnjih 2016.Q4 na 2017.Q4.

Upam, da to pomaga še komu v podobni situaciji; vama pa še enkrat hvala, saj je bil trik očitno res v tem "ugasnjenem sistemu".

avtoavto9

Zelenc'
21. maj 2017
15
1
1
Aja, še to, vsebina ključka je bila tokrat identična tisti na sliki nekaj objav nazaj, le da sem izbrisal mapo z licencami.

MGPhoto

Pripravnik
2. jun 2010
231
18
18
Nova Gorica
Kot ti je že Janch napisal mora bit"LICENSE" , v mapi "MAP" pa ne rabiš fajlov z končnico "FTR" , ta je za kamijoniste ;)
In prvo dat USB , potem prižgat avto !!!

Snecer , če se ne motim prva verzija je bila 2.0.9 !

Janch , zdaj pa veselo na delo ;) ...

avtoavto9

Zelenc'
21. maj 2017
15
1
1
No FTR bom prihodnjič odstranil :)... zaenkrat pa mislim, da je bistvo v tem, da razen če se zakleniš v avto, se sistem noče (povsem) izklopiti, ker dejansko sem se vsakič vsedel v avto in vstavil USB in šele nato "prižgal" avto, vendar se je sistem že prižgal sam od sebe; zdej ne vem, lahko, da je ta nastavitev neodvisna od Keylessa kot ti praviš ali ne, pa vendar v tem tipu avtomobila je "default" tako nastavljen in to nas nekatere očitno zmede. Kot sem že prej napisal, sem kako leto nazaj uspešno nadgradil karte, pa mi tokrat očitno ni kapnilo, da je to to. :)

Za License sem pa prvotno vedno imel License kot sem že prej napisal, pa sem poiskusil še z Licence, ko je ravno Snecer tako napisal. Skratka sprobalo se je marsikaj, na koncu vendarle misija uspela.

I

Izbrisan uporabnik #488

zmotil sem se, tiskarska napaka :)

pač pogledaš, kako so mape v setu, ki si ga "nabavil", je pa enkrat tam že bila tudi napaka "licence", ene dve karte nazaj

MGPhoto imaš prav, je bila 2.0...prva verzija že pozabil, 3.0.5 imam kot prvo za recovery.

MGPhoto

Pripravnik
2. jun 2010
231
18
18
Nova Gorica
avtoavto9 če te taki način moti in imaš slučajno verzijo 8.0.5 ali pa 9.1.1 , pojdi v Micom , poišči funkcijo "WAKE" (predzadnja vrstica skrajno desno) in daj na OFF !

Če ne veš postopka za Micom , piši na privat !

• Všeč mi je
Reactions: avtoavto9

MGPhoto

Pripravnik
2. jun 2010
231
18
18
Nova Gorica
1. Koliko bi bilo zanimanja za tako "Karbonsko" preobleko ! Možnost za MN1 z MD verzijo in MN2 Renault vozila !! :) ...
Če bo večinoma zanimalo , bom uploadal fajle , drugače pa ne !!

VID_20180304_202547.3gp

Se oproščam za video , posnet na hitro ...

2. Kako bi zgedalo , že vam kdo reče , da obstaja možnost doživljenskega updatanja map za vaš Medianav !
Brez uporabe nobenega "plus-a" ali takih programov , direkt prek synctoola , kot uraden update! (Se testira že 4 mesece in deluje ;) ...)

V Slo za te navigacije ni veliko zanimanja , zato , zaenkrat samo vprašanje , če je sploh kdo zainteresiran !!

Nazadnje urejeno:

Podobne teme