Hvala obema, nov poskus in tokrat vendarle uspeh!
Da opišem situacijo/postopek; mogoče je specifika v avtomobilu, gre namreč za Clio IV s sistemom Keyless. Do sedaj sem vedno poskusil pri "ugasnjenem", vendar je očitno trik tega Keyless sistema, saj ko vstopiš v avto ima le ta prižgan sistem (standby?) in čaka na pritisk gumba Start engine.
Multimedia sistem ima samo en gumb (on/off + glasnost z vrtenjem) in ko je sistem "off" je zaslon zatemnjen in kaže digitalno uro (+temperaturo). Le tega se ne da popolnoma izklopiti, to mi je na koncu uspelo šele z manulnim zaklepom avtomobila prek kartice (keyless kartica), zatem sem moral posedeti v avtu cca 2-3min in šele nato se je sistem res izklopil (ni več digitalne ure). Vsakič do zdaj sem namreč prišel v avto prek keyless sistema in vedno sem lahko izklopil sistem, da je kazal digitalno uro (torej je bil še vedno "on").
No od tu dalje pa vklop ključka in je vse naredilo samo...tako da so sedaj karte posodbljene s prejšnjih 2016.Q4 na 2017.Q4.
Upam, da to pomaga še komu v podobni situaciji; vama pa še enkrat hvala, saj je bil trik očitno res v tem "ugasnjenem sistemu".