Renault in spremembe v Novem Mestu?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
tsi pride naslednje leto, je pa precej polotov v tem rangu in je vsaj avto.........

Priponke

• 615917-polo_ceniki.pdf
    277,2 KB · Ogledi: 573

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
tud če so tvoje fovšljive zgodbice resnične....... je dejstvo al se voziš z twingotom ali z dachio

isti k.....

Pa lahko še bolj nabijaš, je to twingo plastična drvarnica, ki ni dorasla niti korejcem......... kar je žalostno, zato se tudi stari clioti prodajajo, twingo slabo.....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Polo je res hud dirkalni avto za svoj denar. Za enak denar kot twingo rs dobiš celo 1.4 z 80 konji in osnovno opremo. Res je skrajni čas, da renault preneha s proizvodnjo, ker res ne vejo kako se ljudi pošteno nategne.

Sicer pa je celotna svetovna proizvodnja cliotov 2 in twingotov nekako 200 cliotov in nekaj več kot 500 twingotov na dan. In vse prodajo. Toliko o tem, da se clio 2 bolje prodaja.

In ne, polo za tak denar ni niti približno avto. Je prvoklasni nateg. Saj še 4 cilindre nima pa plačaš 10 jurjev.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na Cliota in Twingota se v SLO kar precej čaka, tam nekje 2-3 meseca. In vsaka znamka ioma svoje privržence. Jaz vem da švaba ala VW ne bi imel nikoli, mi pač ne sede, pa zato ne bom pljuval po njemu, kot se to počne na tabli.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik reality pravi: kar je žalostno, zato se tudi stari clioti prodajajo, twingo slabo.....
Ja, zato pa v NM povečujejo proizvodnjo Twinga, ker se tako slabo prodaja ...
bonk.gif

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Mene tud zanima kaj je narobe z renaultom? Ker Jaz imam Cliota, dela kot urca že leta in leta. Sosed ima Golfa 5 od novega in skoz nekaj šraufa...

naklučje?

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Mene tud zanima kaj je narobe z renaultom? Ker Jaz imam Cliota, dela kot urca že leta in leta. Sosed ima Golfa 5 od novega in skoz nekaj šraufa...

naklučje?

lahko bi blo obratno

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
k si tazadnji.

hec twinga rs, fiat pande 100hp in podobnih jajckov ni v tem, da si prvi na nurburgningu ali popotovanje do nordkappa. pac pa je treba avtocek zapeljati tja kjer se pocuti kot doma. to so ozke, strme in vijugaste ceste na gorske prelaze in raznasanje pic po velemestu in okolici. kjer se z lahkim, okretnim in relativno mocnim avtomobilckom s kratkimi prestavami pocutis kot doma. ceprav mu pomojem manjka cca 50KM potem bi bil idealen. ga pa dobis za priblizno 9 jurjev, ce je kdo resen kupec, mogoce celo manj, ce imas namazan jezik in si pripravljen obiskati vec kot tri avtohise.

cheer.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Če bi imel še 50KM več in bi pice z njim razvažal, bi bil ves sir na zadnji strani pice...
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
ksz ...

Počasi bodo določeni osebki namesto rabljenih passatov, avdijev, in podobnih velikih kar za 8 jurčkov ali 12 jurčkov kupovali manjše, novejše avtomobile, da jih bodo lahko kasko zavarovali in vzdrževali.
Če poenostavim - sosed kupi passata za 8500 eurov (vsi njegovi prihranki + 3000 pufa) in se veselo vozi z nalitimi gumami dnevno iz Trebnjega v Lj in nazaj. Notri je vse razsvetljeno kot za novo leto, airbaga na sovoznikovi strani ni več, zadnja šipa se ne odpira, pa volan mu vleče v desno, če ga spusti. Tako je bilo do konca februarja. Potem ga je pa razbil in ker ni imel kaska, in ker je bil kriv, ima zdej nič in se s sodelovcem vozi in špara, da bo pokril puf. (vzrok karambola - na mastni cesti je povzročil prometno).
Glede rednih servisov - raje je popoldne posedal po gostilnah, kot pa skrbel za avto - tako je razmišljal, da je brez veze vozit avto na servis.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jah če bo pa za 8 jurjev cliota kupil se mu bojo pa vsi smejali... vem kako to gre, ker ga imam sam in se vsak dan vozim iz Trebnjega v Ljubljano
smile-1.gif
Za vse kolege sem bedak, ker se ne vozim najmanj z audijem. Sem pa posledično tudi edini bedak, ki si je lahko sam kupil svoje stanovanje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
v bistvu je prav naredil, ce bi avto vzdrzeval bi še vec denarja zmetal stran, razbil bi se pa vseeno.
evil.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
tudi sam se vozil RSa, zelo na kratko, kak kilometer ali dva...ampak vtis je ostal-.--Da smo si na jasnem, tehnično z avtomobilom ni nič narobe... praktičen načelno, kar sicer nič ne pomeni, ker pač v mali avto se ne morejo peljati normalno veliki ljude, prostorskih čudežev še pač niso razvili ali iznajdli..

bolj me moti koncept samega avtomobila, oziroma zakaj pri hudicu bi sploh imel taki avto, to se dandanes vedno bolj pogosto sprašujem, ko proizvajalci delajo neke "nišne" avtomobile ki niso za nikamor. Pa ce se vrnem k RSu. v vsakdanji voznji, kot bi ga vsi imeli je faking TRD, kr skace ko lojtrski voz, glasen, mali, v bistvu kr nekaj... Verjetno pride do izraza samo na kaksni zaprti progi, da se enkrat na leto mogoce "malo" izzivimo, ampak s 130 konji, to pač ni to... Tako da ne razumem kupce teh avtomobilov, sploh. pa še nekaj, verjetno vzdrževanje takega avtomobila ni nic cenejše kot pa vzdrževanje kakšen meter večjega in udobnojšega... saj 17ke na RS stanejo isto kot 17ke na 5 let stari bemfli :D

za 8kilo dobis marsikaj... seveda ne novega, ker pac avtmobili se hoces noces zacnejo pri 15 (ali ša še več) dalje.

Najdi mi za 13k€ nov avto, ki ima pod 9sek do 100, ESP, avto klimo, 17" ALU...
Meni je bil price/performance nekako najbližje twingo.
Podvozje je pri CUP izvedbi res malo trše, temu primerna je tudi lega avtomobila.
Glasen pa tudi ni kaj preveč, nekaj zvoka da od sebe šele od 5000 obratov naprej, prej pa ni nič posebno glasen.
Se pa popolnoma strinjam, da je prekratek menjalnik, oziroma manjka 6. prestava. Ampak avto tudi ni namenjen dolgim vožnjam po avtocesti.
Ko je nekdo omenil zavore - spredaj so 280mm diski, kar je za dobro tono težak avto več kot dovolj, jaz nad tem nimam pripomb. Pa tudi nič mi še ni odpadlo stran zaenkrat
evil.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
povečali so jim proizvodnjo zato, da ne bo izgub delovnih mest in čisto nič drugega... tisto kar se dobro prodaja so jim vzeli..... Mislim, da bi revoz raje delal za nemce samo cliote kot twingote..... Da bi pa folk ven metal si ne upajo zarad same EU, sicer bomo pa videli kako bo, saj jih država skoz subvencionira....

tolko o tem

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Malo si poglej statistiko nemške prodaje, pa boš videl, ali se prodaja twingo ali stari clio ...
In proizvodnja twinga je dolgoročno bolj zanesljiva od proizvodnje clia2