renault espace 1.9dci? nakup

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
741
77
28
rabim kak konkreten odgovor, vem da so problematične (ce imas srečo pa tudi ne) masine 2.2 , o 1.9 dci 120km p ani nic posebej napisano, da je presvoh je druga debata - za druzinsko bo vrh glave.
so znane kaksne druge napake teh avtov, ima kar nekaj elektronike - gleda se letnik 2005.
uglavnem cim vec uporabnega. hvala lepa

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.596
1.122
113
Titograd
1,9 niso nič boljše, ravno ta letnik nekje pa so prišli ven precej zanesljivejši motorji. Pa skoraj ne verjamem da na netu ni nič, mislim da bi morali biti tega na tone.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
rabim kak konkreten odgovor, vem da so problematične (ce imas srečo pa tudi ne) masine 2.2 , o 1.9 dci 120km p ani nic posebej napisano, da je presvoh je druga debata - za druzinsko bo vrh glave.
so znane kaksne druge napake teh avtov, ima kar nekaj elektronike - gleda se letnik 2005.

Ko sem lani iskal Espaca sem ugotovil naslednje... slovenski razbiti Espaci so bili slabše popravljeni kot tuji. Tuji Espaci so
imeli praviloma prevrtene kilometre in popravljene servisne knjige. Delavci servisa, čigar prodajalci so trdili, da pri njih ne
"frizirajo" avtov, v prostem in delovnem času "frizirajo" avte (tudi) drugih preprodajalcev.
Po dveh, treh mesecih se odločiš za A: kupiš nov avto in ne tvegaš ali B: kupiš rabljenega in upaš, da se nisi preveč zmotil.
Vsekakor si najdi kakšnega poznavalca oziroma pooblaščenca, ki bo preveril stanje kilometrov in servisno preteklost.

Vsekakor pa je bilo takrat na tržišču precej tovrstnih vozil letnikov 2004-2006 z menjanim motorjem 2.2, nobenega pa z 1.9.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Kakšne so pa kaj ostale hibe Espace-ov, razen teh problematičnih diesel motorjev? Meni so recimo zanimivi 2.0 bencinarji, ki jih je po mobile.de kar nekaj (pri nas sploh ne vem, če se je ta model prodajal).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poraba. bencinar verjetno sploh
ropotanje praznih sedežev 2 in 3 vrste. pa ne tko ropotanje, ampak moteče zvoki. ni da full ropota, sam tišina pa ni
precejšnja teža, z avtomatikom hitra obraba zavor in diskov.
iber bedna fora, da nima lampice za obrabljene zavore
težki sedeži, in..'nezložljivi' v pravem pomenu besede
nizko sedenje v 2 in 3 vrsti, kolena precej visoko. na prvi pogled nevzdrzno, a se na koncu izide.
relativno leno bitje
neokretnost
brez pdc..nevzdrzno parkiranje
ne najbolje reseno ozvočenje, zvočniki so v vratih

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
1.9 dCi z močjo 115 in 120 KS naj bi se ob velikem servisu menjali tudi ojnični ležaji (zanemarljiv strošek). Je kar nekaj mašin riknilo v zadnjem času zaradi tega (tako moj mehanik v Dorfarjah).

@avtor: poišči kakšnega dilerja, ki uvaža iz Belgije. Boljši avti, manj problematični, načeloma imajo vsi navi vgrajeno. So pa motorji zadušeni (1.9 dCi ima 115 KM, 2.0 dCi 130...) Ni pa nujno...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Se kar nekako strinjam s Softijem...

Sicer meni sedeži niti ne ropotajo in brez PDCja ga parkiravam na centimetre...
Avto je res težak in brez dobrih gum in urejenih zavor je zavorna pot dooolga...
Zadnji sedeži za visokorasle nikakor niso udobni ampak bolj zasilni. Za otroke
in pripenjanje isofix sedežev je pa zakon. Ozvočenje? Osnovno Cabase je za
poslušat prometne informacije... skratka res osnovno.
Aha... obloga armaturne plošče se na soncu rada krivi na stičiščih, na kakšnem predalu
tudi kje rahko odstopi in predala ne moreš odpret :) ... prav diletantsko.

Kolega je imel na 2.0T porabo okoli 10 litrov, morda 11, če se je vozil bolj po mestu.
1.9 dci pije med 8 in 9,5. Umirjena vožnja je prijetna, razgled enkraten.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@avtor: poišči kakšnega dilerja, ki uvaža iz Belgije. Boljši avti, manj problematični, načeloma imajo vsi navi vgrajeno. So pa motorji zadušeni (1.9 dCi ima 115 KM, 2.0 dCi 130...) Ni pa nujno...

Kakšni posebni razlogi za to?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kot visokorasli sem se peljal dalec na zadnjem zicu..nekak se pol anmestis in ni problematicno. na hitro pa je mukotrpno. sam gre. kukr da bi mel spodnji del tut pod naklonom.
sedezi niso tko glasni kukr se pricakuje od besede glasno, anmpak slisih jih
men armaturka stoji BP, pa je dal akr nekaj sonca cez
poraba za bencinarja hudo premalo. ma zannec 2.2 navadnega avt, mesto 11l

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
samo stran od teh1.9DCI, ležaji spodaj so ZELO problematični oz. če ga že kupiš takoj menjaj ojnične ležaje!

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

MMobile iz Teharij pri Celju .. Meni zrihtal Belgijskega Grand Scenica .. bil zelo zadovoljen .. Pa tudi prodajal je to, kar se je s preverko potrdilo ..

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
To je tisti isuzujev motor k je zanč?
Točno ta. Pri teh avtih niti ne moreš izbrati dizla, ki ne bi bil krš (vsaj ne pri teh letnikih). O zaželenosti tega avta ti lahko pove tudi njegova cena.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:

Ko sem lani iskal Espaca sem ugotovil naslednje... slovenski razbiti Espaci so bili slabše popravljeni kot tuji. Tuji Espaci so
imeli praviloma prevrtene kilometre in popravljene servisne knjige. Delavci servisa, čigar prodajalci so trdili, da pri njih ne
"frizirajo" avtov, v prostem in delovnem času "frizirajo" avte (tudi) drugih preprodajalcev.
Po dveh, treh mesecih se odločiš za A: kupiš nov avto in ne tvegaš ali B: kupiš rabljenega in upaš, da se nisi preveč zmotil.
Vsekakor si najdi kakšnega poznavalca oziroma pooblaščenca, ki bo preveril stanje kilometrov in servisno preteklost.

Vsekakor pa je bilo takrat na tržišču precej tovrstnih vozil letnikov 2004-2006 z menjanim motorjem 2.2, nobenega pa z 1.9.

Če najdeš takega asa ki ugotovi da so km zbiti mi javi. Razen če je kaki šalabajzer zbijal....
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
mal mal kilometrov za tako potovalno ladjo!

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Povsem enostavno... na uradnem servisu ti serviser (ga ne poznaš) preveri podatke vozila v računalniku in pove, da ima ta avto preverjene kilometre in čisto zgodovino. Kupiš.

Čez pol leta stojiš na drugem uradnem servisu, gledaš podatke na monitorju (česar menda ne bi smel) in vidiš,
da je imel avto ob nakupu manj kilometrov, kot jih je imel na zadnjem servisu pred enim letom v tujini. Serviser me je le
vprašal, katere kilometre naj vpiše v računalnik za redni servis. Na srečo z vozilom nimam več težav, kot se za Espaca spodobi.
Če bo tako tudi naprej, bo naslednje vozilo ponovno - novejši Espace z 2.0 dci motorjem.

Sklepam, da je prvi pooblaščeni serviser dobro poznal vozilo, čeprav se ni prodajalo pri njemu. Poleg tega me je prodajalec
po nakupu prosil, naj v garancijski dobi (3 mesece?) v primeru težav vozila ne servisiram na uradnem servisu, ampak
naj pokličem njega in mi bo sam ceneje (za njega seveda, gre za garancijo) uredil eventualno potrebna popravila. V nasprotnem
primeru bi imel lahko težave s povrnitvijo stroškov iz naslova garancije.

Danes sem malo pregledal oglase... marsikateri Espace stoji v prodaji že več kot eno leto.

lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Z navadnim 2.0 bencinarjem bi ga človek z veseljem takoj kupil, pa so redki kot mizar z 10 prsti. Mogoče si ga pa namislim, ker za babo do službe pa za na izlete je navaden bencinc sigurno dost močan.