Vtisi vožnje prototipa:
http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2014/10/renault_eolab_hybrid.aspx
http://www.siol.net/avtomoto/zanimivosti/reportaze/2014/10/renault_eolab_hybrid.aspx
Bolj ali manj polna. Pa samo v hibridnem načinu smo lahko vozili, nič v EV (no, eno pospeševanje v EV sem ukradel, čeprav renojevec zraven ni bil glih nadušen).Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
Ja članek je res površen, niti niso navedli, da gre za plug-in in ali so ga testno zapeljali s polno baterijo ali s prazno, bo pa v AM boljši članek
IUradno požre 1 liter po NEDC. Privih 66 km cikla gre na elektriko, potem 25 km s prazno baterijo hibridno s porabo 3,6, ekstrapolacija tega dvojega na 100 km da okrogel liter na 100. Tak je cikel in po njem pač toliko porabi.Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Mene pa predvsem moti,da spet pišejo,da porabi 1 liter na 100 km,čeprav to ni čisto res,ker povprečen bralec iz tega sklepa,da lahko naredi 1000 kilometrov v enem kosu z 10 litri bencina...
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
SJTV1: Navajanja proizvajalcev glede kombinirane porabe pri plug-in hibridih,recimo Ampera 1,2 litra/100 km...pa Eolab 1 liter/100 km....to mi je jasno po kakšno formuli so prišli do tega. Še vedno mislim da gre za zavajanje,ker bi poleg podatkov moralo vedno pisati,da podatek drži samo za PRVIH 100 km PO električnem polnjenju,ne pa tudi za vsakih nadaljnih 100 km!!
Zdaj pa vprašanje: recimo da bi GM ali Renault naredila plug-in hibrid s 100 km električnim dosegom...kakšno porabo po tvojem bi potem navajala? 0 litrov/100 km?
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni zavajanje, ker:
- je to poredpisala EU in se je treba prvil, kako se navaja, držat
- je za vse enako
Pisat bi moralo tako, kot sem jaz napisal.
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Kako to misliš,ne drži za prvih 100 km? Tvojega odgovora ne razumem dobro...
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni zavajanje, ker:
- je to poredpisala EU in se je treba prvil, kako se navaja, držat
- je za vse enako
Pisat bi moralo tako, kot sem jaz napisal.
Aha,se pravi če je pa EU predpisala,potem pa ni variante,da gre za zavajanje? Hahaha,ok,se vdam,naj bo pač po njihovo (pa četudi skregano z vsako logiko)
Pisat bi mogoče moralo tako,kot si ti napisal,ampak se mi je zdelo da si mal zakompliciral (preveč podatkov,povprečen potencialen kupec bo še bolj zmeden ob tem,jaz sem zadevo poenostavil...
Nisi komentiral mojega vprašanja: poraba v EU se navaja v litrih na 100 km. Kako bodo proizvajalci navajali porabo pri plug-in hibridih,ko bo njihov električni doseg dosegel oz.presegel 100 km?