Glede Renault avtohiš: situacija ni ne boljša ne slabša kot drugje. Ti prodajalci so pač neku "šmuglarčki", ki morajo čimceneje kupiti in čim dražje prodati. Itak ne vejo kaj je z avti in se s tem niti preveč ne ukvarjajo, važno jim je samo da avto solidno zgleda. Ti, ki so res dobri, od znanih kupcev itd gredo pa itak k njim, znancem, prijateljem itd... Poznal sem prodajalca pri eni od manj uglednih (vzhodnjaških znamk), ki si je s takim "handlanjem" kupil Porscheja, pa še kaj zraven. Ljudje so se pač zanimali za "staro za novo", on jim je najprej ponudil neko smešno nizko če ga kupi firma, hkrati pa dal opcijo da ga za nekaj več odkupi on osebno. Naslednjo nedeljo je še avto na sejem, z zaslužkom 500-1000eur. Če se to naredi 4x na mesec je to poleg plače vsaj 2-4 jurje. Poleg tega se z avtov obvezno poberejo dobre gume, feltne, kakšen avtoradio (tudi vgradni) itd... in se še tam nekaj zasluži.
Uglavnem, moj brat je že pred leti pri Realu kupil R19. Avto je bil soliden, 80k km, z nekaj obrabe. Po servisni je bilo do menjave jermena še cca 15-20.000km, a sem mu rekel da naj raje kar menja, ker itak ne ve kaj je avtom, da nima morda več km. Odgovoril je da je avto ok, saj ej bil ja kupljen "pri renoju". No, čez 5.000km je jermen odtrgalo, avto pa seveda ni bil več v (enomesečni) garanciji. Še danes ne vem koliko km je imel ta avto, a samo 80.000 gotovo ne. (ne vem točno koliko, a po servisni še ni bil čas za menjavo jermena).