Renault avtohiše, rabljeni avtomobili

kajn

Guru
5. okt 2007
2.782
1.612
113
Iskajoč brata
Zdravo,

kupujem rabljenega scenica grande in jih prodajajo samo po avtohišah, večinoma Renault avtohiše.

Zanima me, koliko je za verjeti prodajalcem, da je vse realno, da so zapisi v računalniku pravi. Tiste avte, ki so mi padli v oko, so vsi uvoženi iz tujine (nemčija, francija).

Zanimam se predvsem za avtotehniko Celje in ASP Jesenice. Ma kdo kakšne slabe izkušnje.

Hvala
LP

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Pozdravljen!

Kot nalašč
hysterical-1.gif
.

Lansko leto kupil Renault Megane 1.5, 2011 letnik. Avtotehnika Celje je oglaševala vozilo kot nikoli poškodovano ipd. Z merilcem laka vse ok, kupim avto, pripeljem k mehaniku-šok! Me pogleda in mi reče, da je avto cel štrihan, razen strehe seveda
hysterical-1.gif
.
Na željo, da je posledično avto manj vreden in da želim povrnjeno kupnino so želeli še poročilo sodnega cenilca, ki bi tudi zapisal stanje avta. Dobili so tudi to, in 3-4 dopise od odvetnika.

Zaključek?

Nič jim ne moreš.
Če že lahko, stran od njih.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Kupi novega. Novi so pred prihodom novega tako poceni, da se po mojem ne splača tvegati z nakupom rabljenih večinoma prevrtenih jajc za 60-70% cene novega.

Razen če dobiš SLO avto s preverljivo zgodovino od prvega lastnika...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.735
113
službeni avti, pač kako naletiš. Znanca naletela in kupila takšna senika, pa sta oba zadovljna, verejtno pa lahko tudi na mino priletiš.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Če iščeš varen nakup, potem se v prvi vrsti izogni uvoženim in se posveti podrobnemu pregledu domačih.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.687
3.292
113
Tako smo mi kupili pri pooblaščenem prodajalcu Scenica, ki naj bi ga imela neka upokojenca... Pogled v carfax pa je razkril, da smo bili že četrti lastnik, uvožen je bil iz Nemčije, prevoženih 80.000 km (če verjameš), pa zaradi nenehnih okvar klime smo potem še ugotovili, da je dejansko bil karamboliran in razbit do hladilnikov... Potem jim pa zaupaj če lahko...

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.782
1.612
113
Iskajoč brata
Ali lahko poves kje ste kupili in kdaj?

Lahko tudi na zs.

Ali kdo ve kako je s podatki iz glavne baze, ali so verodostojni?

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Ali lahko poves kje ste kupili in kdaj?

Lahko tudi na zs.

Ali kdo ve kako je s podatki iz glavne baze, ali so verodostojni?

Ti bom jest povedal prigodo. Nekaterih stvari ne bom prevec natancno napisal da se ne bi razkril. Dogodek izpred nekaj let.
Imel sem Renaulta, nov kupljen pri renault pooblascencu. Avto star leto in pol in se mi ena zenska zaleti v bok na zadnja vrata-blatnik.
Damo popravit pri tej avtohisi kjer smo ga kupil. Oni popravijo, no, takrat je prisel facelift istega modela kot sem ga imel in sem vzel novega ter tega dal v racun. Dobim novi avto, stari karamboliran/popravljen se je znasel na Avto net pod imenom avtohise, kot odlicno ohranjen in nekaramboliran. In so ga prodali, se zena ga je opazila na cesti.
Potem pa sok, po enem letu od nakupa je sla zena na redni servis, slucajno na drugi uradni. Zena da kljuce, rece redni servis na 30kkm. Clovek na salterju da kljuc na citalec in izjavi: Gospa, kako servis na 30kkm, ce pa pise v racunalniku da imate 55kkm. A je bil zaleten tudi?
Ves kaj so naredili prasci na Renault pooblascencu? Staro stevilko sasije so mapirali na nov avto, od novega pa na starega karamboliranega. 2 krat je morala popizdit da so spremenil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Haha, dobra zgodba.
Nekaj podobnega razlagal znanec. Kupil je nekoliko drazje rabljeno vozilo. Po nakupu je ugotovil preko dokumentov v e obliki da je bil avto poplavljen. (kar nekaj garaz je bilo v zadnjih letih v vodi). Ampak so mu kasneje razložili (in po vsej verjetnosti je res) da je bil samo "poplavljen" z namenom nizje cene prodaje za znanega kupca (ki pa to ni bil on).

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.735
113
tuji avti imajo med 100 in 150 kkm in so stari med 2 in 3 lete (do konca garancij in lizingov).. Firma v tem času avto do vrednosti popolnoma z armortizira. In to je edini ključ za tuji avto v 99%. In ni nobene višje znanosti.

Če je avto star 5 let in rečeprodajalec da je bil pripeljan pred 3 leti iz DE pa ima danes 120 kkm potem nekako veš (99%) da so jih cca 50 do 100k dol zbili. Simple. Bil večkrat priča temu,ko smo šli gledat VIN cifre in povprašat na servise..prodajalci so potem takoj mnenja,da avto ni njegov da prodajajo za kolega. Prašiči nategunski.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Fak ej, kaj nas nategujejo
confused-1.gif
V zgornjem primeru so preko zavarovalnice poskusali dobiti ugodno avto. Vendar je po nekem ključu za ta avto zvedel znanec, zanj ponudil bistveno vec (pa se vedno precej manj od trzne cene primerljivega vozila) in ga speljal "znanemu" kupcu, ki bi ga po vsej verjetnosti v nekaj dneh ponudil na avtonetu za bistveno visjo ceno(tržno, ki bi bila recimo 2x visja od nakupne, pa je ze nakupna bila lepa petmestna cifra) .

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.782
1.612
113
Iskajoč brata
Danes bil pri Špan Brezovica.
Avto je bil lep na ogled, prodajalec pokazal celotno zgodovino, posodil merilec debelina laka.
Pri avtu sta me zmotile dve stvari:
- meritive so nihale za 40 mikronov
- sprednja šipa ni bila renojeva, ni bil original.

Trgovec mi je rekel, da avto ni bil v prometni nesreči, da so km realni.
Jutri grem še na renault servis, da pogledam kaksni so bili servisi.