Remote flash - group buy

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ko sem govoril s kolegom, je omenil, da se to pac dogaja. Ce uporabis kocko in povezez oddajnik s kablom, naj bi delovalo bp. Priznam pa, da se nism toliko uporabljal. Samo 1x sem preizkusil.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Kje se pa dobi ta kocka ? (da ne bom ravno tega preko neta naročeval)
Ker problem je verjetno samo pri hot-shoe, tisti konektor za kabel je pomoje vredu.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
Odvisno je tudi od fotoaparata. Ti predvidevam da imaš Pentax ne? Prijatelju na pentaxu (nevem kirem) dela na 1/160.

Očitno je res od aparata odvisno. K100Ds je res vstopni model in mu marsikaj manjka, kar imajo veliki. Nima možnosti priključitve kabla za fleš, niti možnosti wireless proženja fleša. Pa za slikanje dirk tudi ni najboljši. Bo treba kakšnega jurja ali dva pripravit za kaj bolj zmogljivega.
rolleyes-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@DJ Beat; kateri fleš pa uporabljaš? z kolegom sma sprobala z canon 430ex in se je prožil sam od sebe in ga nisma mogla ustavit. z sigminim in nikonovimi fleši pa je delalo brez problema. Canon ima težave tudi z tisto optočno kocko na kateri se sploh ne sproži, nikon pa se. Canoni malo štrajkajo
smile-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
pri širokokotnih portretih lahko greš še na 1/320 ... samo fotoaparat obrneš na glavo, tako da je tisti "temnejši" del zgoraj, ampak v bistvu potem ni temnejši ker npr. neba fleš tako ali tako ne osvetli
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
To z nebom je pa dobra fora
grin1.gif

Drugače pa sem šel testirat kak je kaj s časi.

1/200s (ja, malo sem pretiraval s flešem)

1/250s (dejansko še uporabno, pač odrežeš tistih par pixlov spodaj)

1/320s (zanimivo da je senca postrani
grin1.gif
)

Testiral sem pa s canon 400d in flešem 430ex II

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A imajo teli cactusi na recieverju tudi PC priključek, s katerim bi lahko sprožil studijsko bliskavico? s kratkim kablom seveda?
Kolko kontakov na hotshoe pa ima transmiter in koliko reciever ?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
ksz:

Vem, da so za to mali oglasi, ampak ker je ravno tema o tem...
Ce koga zanima, prodajam to zadevo. Je cisto nova, uporabljena (testirana) samo enkrat. Enostavno mi ne pride ravno prav pri moji vrsti fotografije, zadnje case pa mi zmanjkuje tudi casa za le-to. Vec na PM.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
ksz:

Vem, da so za to mali oglasi, ampak ker je ravno tema o tem...
Ce koga zanima, prodajam to zadevo. Je cisto nova, uporabljena (testirana) samo enkrat. Enostavno mi ne pride ravno prav pri moji vrsti fotografije, zadnje case pa mi zmanjkuje tudi casa za le-to. Vec na PM.

A se hecaš?? Jaz pa ravno dva dni nazaj naročil zadevo iz Hongkonga
rolleyes-1.gif

No če me bodo kej zajebal ti sporočim. Kaj pa še prodajaš zraven, mislim maš samo remote fleše al mogoče tud kakšne marele, držala in podobno?

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Prodajam en komplet ki je ostal, ker en ni nakazal denarja
smile-1.gif
zadeva pr men laufa skoz, edin mrbit bom narocil se enega V2 sprejemnik, ker imam en fles ki ima visoko sinhronizacijsko napetost (240V), ti V2S pa ne delajo s taksnimi..